Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.02.2016 22:01

bluesman napisał(a):nie ma pierdylionów nut na sekundę :) Kudy takiemu gitarowemu cieniasowi (technik do bani ! ) jakim jest Tony Iommi do metalowych tuzów i innych zapierdalaczy, a dla mnie ? liczą się wrażenia jakie są w stanie te nuty na mnie zrobić :) Blackmore ? technik żaden ale jego niektóre solówki sa niesamowite i ponadczasowe ! Dlatego BS dla mnie jest super zespołem spedowi metale pa pa :) No bylbym świnią gdybym nie wspomniał o walijskiej Budgie :mrgreen:

Gdyby ten Iommi, czy Blackmore tworzył w dzisiejszych czasach, to też pakowałby pierdylion nut na sekundę... no może trochę mniej. Czas "bracie w wieśle", czas jest kluczowy w tym momencie. Dla wielu tych, którzy grają teraz ten pierdylion nut, Iommi, czy Blackmore są nadal idolami, mimo, że grają ten swój pierdylion nut. Dla mnie też, bardziej Iommi, bo dla mnie BS jest ważniejszym zespołem, niż wszelkie kapele, w których działał Blackmore. Ciągnęło mnie na tę mroczniejszą stronę:). Iommi, czy Blackmore też stworzyli podłoże do "metalowych tuzów i innych zapierdalaczy". Nie grali wtedy tak, bo by im to nawet do głowy nie przyszło, skoro wychowali się na bluesie.

bluesman napisał(a):Możecie mnie zabić ale genialna muzyka już była :)

Dla Ciebie.. dla mnie nie... dla mojego syna zapewne też nie.

bluesman napisał(a):z naszego podwórka i ładne :)

A to całkiem całkiem. Ładne - to dobre określenie. Brakuje mi gdzieniegdzie growla :twisted:

bluesman napisał(a):nie życzę sobie negatywnych komentarzy .....

:D :D :D :D :D :D .... no dobra, nie będzie.... :D :D :D :D :D :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.02.2016 22:41

greenrs napisał(a):
Vjetar napisał(a):Tu sami metalowcy a ja mam trochę inną muzę do posłuchania.

:)

Już kiedyś te klimaty tu przemycałem :wink:

Jednak nie trafiły na podatny grunt :roll:

Nie trafiły...? Czekaj, łypnę ślepiem na półkę z cd...
IMG_20160210_205807.jpg

Nie trafiły?.... Rzut oka na szukajkę forumową:)
Bez tytułu.png

39 odnalezionych...

Nie trafiły? Moje podsumowanie 2016 poniżej...
Bez tytułu.png

A w 2015 roku w podsumowaniu...
Bez tytułu.png

Czytać wątek, a nie przeglądać i wysuwać wnioski:). Rozmowy o Riverside już były. Nawet między nami greenrs:).

Zbyszko666 napisał(a):Nie wiedziałem ,że na Off Festiwal w Katowicach zagra NAPALM DEATH 8O 8O

no to..

No dyć pisałem o tym :mrgreen: :twisted: . Być należy!
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.02.2016 23:11

MRK napisał(a):
greenrs napisał(a):Już kiedyś te klimaty tu przemycałem :wink:

Marek, nie oburzaj się tak :)
Nie Ciebie miałem na myśli ale ogólne tendencje do prezentowania w tym wątku znacznie mocniejszego uderzenia. Wiem, że coś tam kiedyś pisaliśmy już na ten temat ale chyba zgodzisz się ze mną, że taka muzyka pojawia się tutaj dość sporadycznie.

To nie był żaden zarzut z mojej strony. Jeśli tak to odebrałeś to przepraszam :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 10.02.2016 23:16

MRK napisał(a):
IMG_20160210_205807.jpg

Marek ubiegłeś mnie.
Acha, zmieniłem zdanie co do ostatniej płyty.
Przekonałem się, potrzebowałem trochę czasu.

ps. Mam podobna kupkę Riversidów, ale inne wydania.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.02.2016 23:25

greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):
greenrs napisał(a):Już kiedyś te klimaty tu przemycałem :wink:

Marek, nie oburzaj się tak :)
Nie Ciebie miałem na myśli ale ogólne tendencje do prezentowania w tym wątku znacznie mocniejszego uderzenia. Wiem, że coś tam kiedyś pisaliśmy już na ten temat ale chyba zgodzisz się ze mną, że taka muzyka pojawia się tutaj dość sporadycznie.

To nie był żaden zarzut z mojej strony. Jeśli tak to odebrałeś to przepraszam :wink:

E tam... Jaka obraza? Dyć było trochę emotów:). Pełen luz. Na moim przykładzie chciałem pokazać, że tematy są. Chyba weldon jeszcze pisał o Riverside dawno temu.

A odnośnie pojawiania się... Pojawia się taka muza, której słuchają Ci, którzy cokolwiek tutaj wrzucają. Jestem za tym, aby grono wrzucających się powiększyło:). Wrzucając Collage, przypomniałeś mi Abraxas, tak więc... dawaj dalej:).

Inną sprawą jest to, że ludzie słuchający mocniejszej muzy, są jej najbardziej oddani:). Wystarczy porozmawiać ze sprzedawcami ze sklepów i zapytać, które płyty, tudzież gadżety najczęściej schodzą:). Tak więc... takich tutaj też najwięcej, bo i fanatyczni. No wyjątkiem jest bluesman, który zafiksował się wieki temu i tak Mu zostało, co się chwali:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 10.02.2016 23:33

krutom napisał(a):
MRK napisał(a):
IMG_20160210_205807.jpg

Marek ubiegłeś mnie.
Acha, zmieniłem zdanie co do ostatniej płyty.
Przekonałem się, potrzebowałem trochę czasu.

ps. Mam podobna kupkę Riversidów, ale inne wydania.

Ja jeszcze potrzebuję chyba, bo na bank nie mam jeszcze takich odczuć, jak do wcześniejszych.

Inne wydania? W sensie placków? Bo za dużo innych wydań, to nie ma.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.02.2016 02:09

A tak w ogóle....
Obrazek

Cieszmy się tym, że jeszcze można.

A poniżej kapela z Bahrajnu. Całkiem całkiem...

I kapela z Arabii Saudyjskiej...anty-islamska...zresztą powyższa również...stylistycznie black metal

I jeszcze pewna Irakijka, totalnie wku..... na obowiązującą religię....

I na koniec... kolaboracja Arabskiego Anty-islamskiego Legionu, czyli zespołów z Iraku, Arabii Saudyjskiej, Libanu i Bahrajnu. Dwie kobiety i dwóch mężczyzn...

Wrzucam jako ciekawostkę, bo zakładam, że dźwięki raczej nie podejdą, choć Narjahanam całkiem całkiem... jak pisałem...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.02.2016 10:50

Aleś się Waść rozpisał ......... No i co mnie zrobić biednemu, przesłucham :) Może się zdziwisz ale odsłuchuję każdą tu prezentowaną muzę :) Wtedy ugruntowuję sie w przekonaniu jakiej muzy nie lubię :mrgreen:

Nie tak dawno przy piwie ściąłem się z kolegą, też wioślarzem na temat naszego gitarzysty (wiem rozmiękczam kwardy temat:) ) niejakiego Borysewicza. Ja go cenię on nie, jako dowód dużego smaku owegoż proponuję posłuchac sola np. w tym utworze :)

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 11.02.2016 11:31

niesamowite i .... przerażające ...

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 12.02.2016 09:50

zapewnię wam doznania nie tylko muzyczne ...........

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.02.2016 03:03

Właśnie wróciłem z koncertu... Było przednio.... nie będę wrzucał, co grało, ale wrzucę coś innego... coś pięknego... death/black... najlepszy... cudo!!!! Klęknąć należy! 21 lat temu zajechałem kasetę. Przez wiele miesięcy nie wychodziła z walkmana!!!!!

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.02.2016 03:11

Bluesman widzę załapal czerwo... Na długo???
Taki kawałek przypomniał mi się...

pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 13.02.2016 09:57

@MRK

Dwie pierwsze kapeli Najrahanam i Al-Namrood są całkiem ciekawe i dobre technicznie, muzyka ich jest spójna. Podobają mi się wątki orientalne wykorzystane przez tę drugą kapelę. Jeśli chodzi o orientalne klimaty to proszę bardzo:

Natomiast jeśli chodzi o cięższe brzmienia to stara dobra szkoła jest jedna - skandynawska. Najlepsze kapele black i black/death wywodzą się ze Szwecji i Norwegii. Jak coś fajnego odgrzebie to wrzucę linka. :hut:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.02.2016 12:47

Powitać w wątku :D W dodatku jeszcze w klimacie hehe... Monopol się wzmacnia :D

Orphaned Land to chyba najbardziej znany band, jeśli chodzi o klimaty orientalna, chociaż są z Izraela.
Jak już szukamy po zakątkach świata... Uwielbiam te cztery Japoneczki... Płytki stoją na półce. Na szczęście maja wydawcę europejskiego.

Tak słodko wyglądają...
Obrazek

... A tak potężnie grają...

:twisted:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.02.2016 18:12

A może tak coś do potańczenia..? :wink:
Na długie i proste drogi Arizony w sam raz.

A ten kawałek to bym jeszcze na gitarze chętnie zagrał. Ale kuźwa nie mam gitary pod ręka. Tak w 5 minucie się chłopaki rozwijaja. :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 496
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone