Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.07.2015 22:24

Jest drugi album Oberschlesien.
Poziom splagiatowania nieco spadł, ale nadal jest w "górnej strefie stanów wysokich"

Ale nic to, i tak mi się podoba.
W okładce zmienili tylko "I" na "II". Oszczędnie :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.07.2015 21:36

krutom napisał(a):Ale nic to, i tak mi się podoba.

Będą na Woodstocku.
Zerknąłbym chętnie. Ale kiepski termin występu sobie wybrali. Oni będą na "małej scenie" (jest niezależna widokowo i odsłuchowo - to info dla tych co nie znają Woodstocka).
A w tym samym samym czasie Black Label Society na "dużej scenie".

Przykro mi jest ale dla mnie wybór w tej niekomfortowej sytuacji będzie prosty.
Suicide Messiah
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.07.2015 23:07

romuald22 napisał(a):
...ale dla mnie wybór w tej niekomfortowej sytuacji będzie prosty.
Suicide Messiah

Nie dziwia sie :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.07.2015 01:19

Dawno mnie tu nie było, bo jakoś staram się z relacja gonić, ale jak widzę, że tutaj takie zaległości i takie "przegapienia", to stwierdziłem, że trzeba skrobnac :mrgreen:.
Przy okazji dowiedziałem się, że Armored Saint jeszcze żyje. Myślałem, że Bush sobie darował śpiew po wywaleniu Go z Anthrax...

Lindemanna przesluchalem ze trzy razy. Bardziej Rammstein niż Pain, więc podziekowalem. Może kwestia maniery Pana T. Nie wiem, nie poczułem...

Śląski Rammstein to już w ogóle nie dla mnie.

Z ostatnich gigow, to zaliczyłem sobie Dżem i Kat. Dzień przed tym, jak Dżem grał w Żywcu. 150 urodziny Katowic. Najpierw Kat, potem piwko na Dzemie, a następnie ucieczka przed Myslovitz. Romek w formie słabszej, ale jakie to ma znaczenie? Ważne, że nadal "naszyjniki z kości ma do pasa"! :twisted:

Z nowych rzeczy... No Panowie... Wstyd... Riverside wypuścił nowy wałek, a tutaj cisza :mrgreen:

Mam mega zgyz. Kurcze, jakoś bez klimatu. Tego riversajdowego klimatu. Jakieś to ładne, ale tak czysto ładne, tak, jak nie lubię. Poczekamy na kolejne kawałki.

Jest też nowy kawałek od almighty SLAYER. Nowy kawalek i ujawniona okladka. Jest baaaardzo dobrze. We wrześniu z wywieszonym jezorem będę biegł do sklepu.

Kolejne... Jakis czas temu, BLINDEAD wypuścił swoją koncertowke. Jak ktoś nie zna, to polecam. Bardzo lubię. Klimat spokojny, możecie puścić głośno.

Znowu Polska... Ziomeczki z Krakowa. W końcu dobra realizacja, świetne pomysł... Wszystko, jak w tytule poniższego wałka...

Crossover/thrash metal/thrash core najwyższych lotów. Bardzo dobra płyta dla tych, którzy chcą się cofnąć do poprzedniego wieku.

I na koniec... Nie wychodzi od kilku tygodni z odtwarzacza!

To płyta pewno będzie w pierwszej piątce tegorocznego zestawienia.

Pozdrowionka
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 23.07.2015 06:45

To nowe Paradise Lost jest ......... czymś czego oczekiwałem po wydaniu Księgi Marudy. Nie mówię, że Draconian mi się nie podobało/ podoba bo jest wręcz odwrotnie, ale dalsza ewolucja ......... :roll: . Ten kawałek zwiastuje kawał dobrej płyty, muszę koniecznie nadrobić tą zaległość płytową. Jak dla mnie 9,5/10 :boss: Dałbym Dyszkę ale się boję zapeszyć, że znowu zaczną niebezpiecznie dryfować w stronę samplowato-elektronicznego czegośdepeszopodobnego :oczko_usmiech: Long live Paradise Lost!
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.07.2015 07:18

Trochę ponad 100 stron temu... :mrgreen:

MRK napisał(a):
krutom napisał(a):Jakoś do tej pory mi umknęli, może przez ten growl'owy wokal. Nie przepadam, gardło mnie boli :lol:

Growl tylko na pierwszych dwóch plytach (Lost Paradise i Gothic). Posłuchaj chociażby tych kawałków z Shades Of God...ewentualnie Icon i Draconian Times, ze względu na "osłabienie mocy":).

Widzę, że zaległości nadrobione :D.
Jak pisałem wcześniej, ostatnia dobra płyta, jak dla mnie, to Icon. Nową zrobili mi mega frajdę. Klimatem połączenie pierwszych czterech właśnie płyt. Bezapelacyjnie, najlepszym kawałkiem jest Beneath.... Ale cała reszta nie odstaje. Return To The Sun chociażby... No i wręcz stonerowy (Romuald posłuchaj) Cry Out. Przewijam tylko jeden kawałek, bo wybitnie mi nie leży. Tak więc za całą płytę dałbym 8,5-9/10.
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 23.07.2015 08:46

MRK napisał(a):Widzę, że zaległości nadrobione :D.

Ostatnio ciągle w rozjazdach jestem, a że służbowe auto nie ma CD jest tylko wejście USB :roll: nie mam za bardzo jak nadrabiać zaległości. Musiałbym wszystko konwertować do mp3 a na to tez mi niestety brak czasu. :( Mam nadzieję, ze jesień/zima będzie spokojniejsza i sobie to powetuję.

Co do dyskusji 100 stron temu - pamiętam ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.07.2015 08:50

DCK napisał(a):

Ostatnio ciągle w rozjazdach jestem, a że służbowe auto nie ma CD jest tylko wejście USB :roll: nie mam za bardzo jak nadrabiać zaległości. Musiałbym wszystko konwertować do mp3 a na to tez mi niestety brak czasu. :( Mam nadzieję, ze jesień/zima będzie spokojniejsza i sobie to powetuję.

Ale pomieszalem :-). Zacytowalem krutoma odpisujac DCK:-).
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.07.2015 00:42

MRK napisał(a):
DCK napisał(a):

Ale pomieszalem :-). Zacytowalem krutoma odpisujac DCK:-).

No właśnie.
Ale jakoś niczemu się nie dziwię, odkąd zobaczyłem swój post w wątku "Co przywozicie z Chorwacji" jako wysłany na bieżąco, choć "popełniłem" go w zeszłym roku. :?: :?: :?:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.07.2015 00:46

MRK napisał(a):Z nowych rzeczy... No Panowie... Wstyd... Riverside wypuścił nowy wałek, a tutaj cisza :mrgreen:

Dziwisz się?
Jak to słyszę, to mam ochotę ptaka z dużym ogonem uwolnić.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.07.2015 00:50

MRK napisał(a):Jest też nowy kawałek od almighty SLAYER. Nowy kawalek i ujawniona okladka. Jest baaaardzo dobrze. We wrześniu z wywieszonym jezorem będę biegł do sklepu.

Ja też, toć to Metallica z trashowo punkowego "Kill them all". I do tego te gadające ze sobą gitary. :D
Dla mnie miodzio.
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 26.07.2015 17:59

Koncert AC/DC na którym miałem przyjemność być :wink:
Kilka fotek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
:papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.07.2015 19:11

Widzę, ze było widać :lol:
A jak było słychać :?:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.07.2015 19:18

romuald22 napisał(a):Za dwa tygodnie AC/DC, ...
....Się trochę posłucha na żywo. :)
....

Jak słuchanie :?:
Długo trwał dojazd? :papa:
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 26.07.2015 19:53

Na IB było rewelacyjnie... Nie wiem dlaczego tyle narzekania na dźwięk w rożnych innych mediach i forach. W końcu to koncert rockowy, tu ma być głośno, muza ma nap... Jak ktoś chce super czyściutko posłuchać, mieć rewelacyjna akustykę to trzeba mu nadać kierunek na Operę Narodowa...
Dziadki sa w formie, tego oczekiwałem, bylismy paczka pięciu osób, dwoje na IB, jedna na dolnych z przodu i dwoje na górnych z tylu, wszyscy zajebiscie zadowoleni...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 479
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone