Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.05.2015 18:53

No i ciary na plecach

Niedługo również w sprzedaży ma się pojawić krążek właśnie z coverami Deep Purple.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.05.2015 06:19

Zmarł Józef Hajdasz.

Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 08.05.2015 16:00

Na dzień dzisiejszy, jak ostatni tydzień płyta nr 1 dla mnie to:

Obrazek

Po prostu non stop w odtwarzaczu i nie mogę się jej nasłuchać, tak dobrej płyty dawno nie słyszałem jeżeli chodzi o "polskich" wykonawców. Super brzmienie, teksty no i oczywiście stylistyka w niektórych utworach pod Rammsteina, lecz nie tylko. :twisted: Codziennie coś nowego odkrywam w tej płycie.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 08.05.2015 18:14

I taka ciekawostka, gdzie sam "król ciemności" podarował 10.000$ dla dzieciaków za to wykonanie :twisted: :twisted:

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.05.2015 01:20

Zbyszko666 napisał(a):No i ciary na plecach

Niedługo również w sprzedaży ma się pojawić krążek właśnie z coverami Deep Purple.

Ciary to są w oryginale, bo tutaj jakoś tak...nie bardzo. Ewentualnie tu...

Pamiętam, że jak to oglądałem, to szczena opadła.

A będąc przy tego typu wykonaniach, to muszę się do czegoś przyznać. Jestem fanem takich programów. Oglądam je. W większości eliminacje. Potem już raczej sporadycznie. Widać w nich siłę polskiej muzyki i widać w nich też pęd ku komercji, bo większość ciekawych projektów i tak nie przechodzi dalej. Druga opcja jest taka, że przechodzą dalej, ba, nawet wygrywają, po czym... nagrywają mega popeline vide Lemon, który był naprawdę ciekawy. Zakładam, że Besides, które to wygrało ostatnie MBTM, ciała nie da. Znałem ich już wcześniej i z taką muzykę raczej ciężko pójść w komercję. Mam nadzieję, że spożytkują kasę na dobre imprezy i ciekawą sesję w studio, ale... do czego zmierzam... Jest jeden występ, który do tej pory powoduje we mnie ciary, totalną wewnętrzną destrukcję i....łzy w oczach hehe. Siła głosu, siła muzyki... Niesamowity głos...

Wiecie, że Ona po występie, w jakimś durnym programie śniadaniowym powiedziała, że nie pierwszy raz wykonywała ten utwór, ale nigdy nie było takiej reakcji. Jak to usłyszałem, to stwierdziłem, że chyba miała recital wśród głuchoniemych.

Miałem co innego wrzucić na forum, ale... Znowu mnie rozłożyła i puszczam te dwie magiczne minuty w kółko. Nie sposób dobrać słowa.... Magia.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.05.2015 10:18

Zbyszko666 napisał(a):No i ciary na plecach

A to ładne jest. :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.05.2015 17:56

MRK napisał(a):...
Miałem co innego wrzucić na forum, ale... Znowu mnie rozłożyła i puszczam te dwie magiczne minuty w kółko. Nie sposób dobrać słowa.... Magia.

Zgadzam się. Piękne.

Nie wiem o co chodzi (nie oglądam programu i nie znam zasad) ale wybrała Piekarczyka. To powinno ucieszyć chyba serce rockmana ?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 09.05.2015 20:30

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):...

Zgadzam się. Piękne.

Nie wiem o co chodzi (nie oglądam programu i nie znam zasad) ale wybrała Piekarczyka. To powinno ucieszyć chyba serce rockmana ?

Doszła do finału razem z Natalia Sikora, która to właśnie powyżej wykonuje Purpli. Sikora w eliminacjach z kolei wykonała coś takiego...

... czym również powaliła. De facto w finale pokonała Dorotę Osinska.

Czekam na autorska płytę, bo jestem ciekaw, co wysmazy z takim wokalem.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 15.05.2015 09:57

Obrazek

Legenda została uśpiona.. :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 15.05.2015 12:11

Czas, dotknie i nas ale po nim coś zostanie... więcej niż nagrobek i wspomnienia najbliższej rodziny

wywoływał takie emocje, delikatność w grze i nienaganna elegancja

raczej wolałbym oślepnąć niż nie słyszeć

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.05.2015 01:55

SZOK!! Niedowierzanie! Szczęka mi opadła.
1 czerwca ma premierę nowa płyta Paradise Lost - "The Plague Within". Panowie, chyba poprzez poboczne projekty (Vallenfyre, Bloodbath), przypomnieli sobie, w czym rzecz. Może to być ich pierwsza, od 22 lat płyta, którą kupię. Skończyłem na "Icon". Fenomenalne! Mieli wielu naśladowców, ale dla mnie nigdy żaden nie zbliżył się do oryginału. Nie można lepiej oddać klimatu "Lost Paradise", czy "Gothic", a teraz Ci, którzy stworzyli te materiały, wracają z tym klimatem. Nie sądziłem, że po tylu latach, Ci sami muzycy dadzą mi tyle frajdy, biorąc poprawkę, że przez lata nagrywali straszną nędze na modłe Depeche Mode z przesterowanymi gitarami, a teraz.... cudo... Blisko 30 lat na scenie...

Jeszcze jeden kawałek, abyście nie dali się zwieść powyższemu...

Jeszcze jeden krąży po sieci, ale te wystarczą...
Byle do 01/06!!
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.05.2015 02:10

No i płyta, ktora przez ostatnie dni robi mi totalną papkę z mózgu...

Panie, Panowie... KARYN CRISIS' GOSPEL OF THE WITCHES!!!!

Trudna... męcząca... denerwująca... irytująca... ekstrawertyczna dla wykonawcy, introwertyczna dla odbiorcy... ech, ciężko opisać... za pierwszym razem nie pochłania, robi to wolniutko... potem ciężko się uwolnić, wkręca się pod czaszkę, pod serce i tak sobie siedzi... Wyjątkowa płyta!

W składzie Karyn, znana z Crisis, Jej mąż Tiso z Ephel Duath, Dolan i Vigna z Immolation...

Oficjalny klip do kawałka otwierającego płytę "Salem's Wounds".

Jeden z moich faworytów...

Warto też posłuchać następującego po "Mother" kawałka "Father"! Niestety, na YT nie ma zbyt wiele. Trzy utwory z trzynastu.

Odrobinę okultyzmu? Voila!
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 20.05.2015 16:49

nowy singiel Lamb Of God

Płyta będzie majstersztyk ...:) i także bardzo dobra wiadomość z obozu Paradise Lost

Miło nam poinformować, że muzycy przyjadą do nas na dwa klubowe koncerty, o czym poinformowali na swoim facebookowym profilu. Występy odbędą się kolejno: 21 października we wrocławskim klubie "Alibi", a dzień później w gdańskim "B90". Zespół w ramach trasy będzie promować swoje najnowsze, długo oczekiwane studyjne dzieło zatytułowane "The Plague Within".

:twisted:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.05.2015 12:13

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.05.2015 18:44

Za niecałe 2h startuje do Cro, więc przed wyjazdem kapelka, która to uświadamia, że w Cro nie same Thompsony, Lidije itd:-).
O dziwo, biorąc pod uwagę balkanskiego ducha zabawy i świadomie pomijając jugoslowianska scenę punkowa, ta muzyka ściąga dość duże rzesze fanów na koncerty, przy czym w Makarskiej, Dubrowniku raczej takich gigow się nie uswiadczy, ale Zagrzeb, Split, Rijeka...

Będzie bolało :-).

Pzdr.

Ps. Teksty mają w języku ojczystym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 475
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone