Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 20.11.2014 19:00

Zbyszko666 napisał(a):Niestety "sezon" koncertowy na ten rok raczej zamknięty, aczkolwiek kto wie czy jeszcze nie zaskoczy. :D

No jo Cie prosza...

22.XI - sam mam, sam gram:)
23.XI - Morbid Angel
30.XI - Aborted, Exhumed, Origin
17.XII - Deicide
19.I. - Obituary
13.III - Death To All

i pewno jakieś mniejsze lokalne:).

:mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 21.11.2014 08:09

MRK napisał(a):No jo Cie prosza...

a gdzie :?:
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 21.11.2014 10:46

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):Niestety "sezon" koncertowy na ten rok raczej zamknięty, aczkolwiek kto wie czy jeszcze nie zaskoczy. :D

No jo Cie prosza...

23.XI - Morbid Angel
17.XII - Deicide
19.I. - Obituary
13.III - Death To All

Hmm powiedziałem raczej na ten rok zakończone powodów jest wiele... Lecz tak nikt nie powiedział ,że przyszły rok będzie gorszy na teraz potwierdzone zakupy to Impact Festiwal 2015 , Sabaton w Wroclawiu 24.01, oraz Apocalyptica. Korci mnie jeszcze, aby udać się do Warszawy na metalową wigilij-kę gdzie gra właśnie Deicide oraz Moonspell.

Obrazek
Teraz odnośnie coś wydawnictwa nowej CD Pink Floyd. Człowiek kupił CD bez uprzednio przeczytanej recenzji ,a było już ich trochę. Po zakupie siadam w fotelu włączam odtwarzacz i zaczyna się rytuał odsłuchu i myślę sobie intro jak to na każdej CD jest, być powinno, czyli tytułowe Thing Left Unsaid. Po odsłuchaniu owego kawałka dochodzę do wniosku ,że albo coś nie tak z moim odtwarzaczem, albo po prostu Pink Floyd kładzie wielkiego Ch*** na swój elementarz pożegnalny. No nic słucham dalej i kolejny utwór bez wokalu , tylko sekcja rytmiczna , dźwięki gitar, solówki itp.. Przecież It's What We do trwa dobre 6 minut 8O zdecydowanie nie dla mnie. Względem wszystkiego dla mnie utwór ten mógłby nie istnieć w ogóle. Albo jestem przyzwyczajony tylko do ostrego łojenia, albo się starzeję :? Wszystkie pozostałe kompozycje omijam spoglądając ile trwają ,lecz uporczywie nadal szukam kawałka, gdzie będzie jakikolwiek słyszalny wokal, tym sposobem dochodzę do ostatniego utworu Louder Than Words i tu jest oficjalne meritum całego słuchania CD po przeskoku. Fajny , sentymentalny utwór z ciekawym wokalem wpadający w ucho. Szkoda i jeszcze raz wielka szkoda ,że tak Pink Floyd pożegnał się z fanami. Ja osobiście liczyłem na większą skalę utworów śpiewanych ,a nie instrumentalno-rytmicznych. Mogli wydać tylko Promo, Singiel w postaci ostatniej piosenki. Może kiedyś się przekonam do środkowych kompozycji, ale dzisiejszego dnia zostaje przy Louder Than Words
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.11.2014 21:36

krutom napisał(a):

W dawnej stolicy Polski na ulicy tej pani/tego pana:)
Obrazek

Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):

No jo Cie prosza...

23.XI - Morbid Angel
17.XII - Deicide
19.I. - Obituary
13.III - Death To All

Hmm powiedziałem raczej na ten rok zakończone powodów jest wiele... Lecz tak nikt nie powiedział ,że przyszły rok będzie gorszy na teraz potwierdzone zakupy to Impact Festiwal 2015 , Sabaton w Wroclawiu 24.01, oraz Apocalyptica. Korci mnie jeszcze, aby udać się do Warszawy na metalową wigilij-kę gdzie gra właśnie Deicide oraz Moonspell.

AAaaaa....to jakoś nie doczytałem, że to na ten rok koniec:). Mnie wigilija w Wawie nie kręci, bo Deicide będzie pod nosem:)...choć ten Morgoth w Wawie... :roll: . A Moonspell jakoś nigdy nie porwał.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.11.2014 08:41

MRK napisał(a):
krutom napisał(a):

W dawnej stolicy Polski na ulicy tej pani/tego pana:)
Obrazek

Jak on, ona, ono idzie to ja nie.
Nie wiadomo, co się może w ścisku zdarzyć :roll: :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.11.2014 12:05

Autobus miejski... Ścisk niemiłosierny... Miejsc siedzących brak, na "stojaco" makabra... W pewnym momencie młoda dziewczyna szepcze pod nosem "matko, ale tłok"... Stojący obok mężczyzna" To moj" :-).

Tak jakoś mi się przypomniało po powyższym poście.

Krutom, w razie czego, tam gdzie będzie największy huk na Grodzkiej w Krakau... to ja tam będę :-). Pianę wychylic można.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.11.2014 15:56

MRK napisał(a): To moj" :-).

:lol:
MRK napisał(a):Krutom, w razie czego, tam gdzie będzie największy huk na Grodzkiej w Krakau... to ja tam będę :-). Pianę wychylic można.

Kurczę, ale się złożyło.
Dziś jestem w greckiej knajpce.
Daj znać jak będzie następna okazja.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.11.2014 17:11

Nie wiem, do której balujecie, bo u nas początek imprezy jakoś przed 21.00, więc w razie czego...:)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.11.2014 21:30

Nie doczekałem na obiecaną puentę wypowiedzi .........
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.11.2014 03:59

bluesman napisał(a):Nie doczekałem na obiecaną puentę wypowiedzi .........

Kto obiecał i co obiecał? 8O
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.11.2014 11:17

MRK napisał(a):Bluesman, potem się jeszcze do dwóch kwestii ustosunkuje.

Zakładam, że może chodzić o to, a jeśli tak, to tylko na razie napiszę, że - rzecz oczywista - pamiętam, cały czas chodzi za mną, że przecież nie skończyłem :-)... ale.... cierpię na brak czasu, a przecież nie mogę krótko i treściwie, tylko trzeba się rozpisać :-).
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 23.11.2014 14:02

Niestety :wink: ale nie wytrzymałem i musiałem tu być :D
.
Obrazek
.
Bilet "zdobyłem" kilka godzin przed koncertem za 135 złotych,dużo niższej niż w kasach :oczko_usmiech:
Miejsce może i nie najlepsze ale wyboru nie było.
.
Obrazek
.
W Arenie Kraków miałem okazje być po raz pierwszy i mam nadzieję że nie ostatni :wink:
Robi spore wrażenie,akustyka bardzo dobra,nawet nie ma co porównywać ze Stadionem Narodowym.
.
Obrazek
.
Flaga biało-czerwona przygotowana przez Fan Klub
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Warto było..... :oczko_usmiech:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.11.2014 14:27

Stasiek, fajna relacja spięta w klamrę.
A jak grali?
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 23.11.2014 18:41

Dla mnie było niesamowicie,lubię ostre gitarowe granie Obrazek
Było tylko kilka numerów Guns N’ Roses i to raczej tych starszych,ale może to i lepiej.
Przede wszystkim grali utwory Obrazek z najnowszej płyty "World on Fire" która zbiera znakomite recenzje i z "Apocalyptic Love"
Nawet nagrałem bisowy numer :wink:
.

.
Od 5:00 minuty fajne zakończenie :wink:
Slash chyba też był zadowolony,bo zamieścił taki wpis na Twitterze:
"Krakow, Poland was incredible tonight. & that's an understatement. Thanks so much for an unforgettable evening. RnFnR! iiii]; )'"
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.11.2014 21:04

Właśnie jestem po wysłuchaniu zaanonsowanym mi tutaj przez MRK pokłosiu Sentencend - dyskografii Poisonblack. (No nie, że całą dzisiaj ale w końcu skończyłem :wink: ).
Fajne granie. Dużo energetyzujących kawałków. Są też słabsze. Ogólnie - pozytyw. Jeśli nie całe płytki się kupi to na niezłą składankę się uzbiera.
Z ostatniej ich płyty z 2013 - "Lyijy". Jak to mawiał mocno niepełnoletni syn mojego dobrego kumpla - ekipa z firlandii :wink:

POISONBLACK
Home Is Where The Sty Is
Blackholehead
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 456
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone