Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 18.10.2014 00:06

MRK napisał(a):
MRK napisał(a):
Popełnię może wieczorem mała reckę...

Poczekam jeszcze...:). Póki co, coś pomiędzy Iowa, a totalnym shitem. Niby czasem poprawie, ale momentami, jak zajedzie żenadą, to głowa mała:). No nic, posłucham jeszcze.

Cytowanie samego siebie jest oznaką megalomanii?:)

No nic to... Nowy Slipknot przesłuchany milion razy. Czy zakupię? Pewno tak. Choćby z racji tego, że chciałbym sprawdzić odbiór na innym sprzęcie... i z nadzieją, że będzie lepszy. A moja recka...to może pojade po kawałkach, skala 1-6:

XIX - intro jak intro, nie ma co oceniać
Sarcastrophe - ktoś im podsunął pomysł, żeby to był "otwieracz"? Jeśli tak i go posłuchali, to coś im się pomieszało. Cały numer nie jest zły, ale to akustyczne wejście to pomyłka. Nie jest to otwieracz w stylu (sic), nie wspominając o People=Shit z Iowa. 4/6
AOV - wszystko spoko...do refrenu, który jest totalnie od czapy. No nędza wielka. 3/6
The Devil In I - no przekonałem się do tego wałka. Mógłby być ciut krótszy, bo potem męczą już bułę, ale nie jest zły. 5/6
Killpop - 2/6, nudny wałek... na siłę wciśnięty. Melodie z dupy.
Skeptic - zaczyna się zacnie... jest dobrze... wesoły refren do tego. 3/6
Lech - jeden z lepszych. Niepotrzebne moim zdaniem są te wszystkie przeszkadzajki. Troszkę rozmyty wg mnie kawałek. 4/6
Goodbye - nieporozumienie. Slipknot potrafi zagrać spokojnie, balladowo...ale ten kawałek jest totalnie z dupy. Przewijam. Nędza straszna. Nie widzę nic ciekawego. 1/6
Nomadic - zaczyna się nieźle...a potem wszystko bierze w łeb. Ten refren!!! Co za nędza. 3/6
The One That Kills The Least - Slipknot w wolniejszym klimacie, ale w swoim starym klimacie. Całkiem niezły kawałek. Szału nie ma, ale można posłuchać. 3/6
Custer - dzień dobry, here we go again motherfuckers! To jest Slipknot! Dlaczego tylko jeden? Nie mogli wrzucić na początek płyty? 6/6
Be Prepared For Hell - przerywnik
The Negative One - 5/6, całkiem niezły numer. Jak dla mnie, mogli ciut skrócić go.
If Rain Is What You Want - nie jest źle. Mam słabość do screamów w wolnych, ciężkich tempach,a te się pojawiają pod koniec kawałka. 4/6

Ogólnie jakieś 3,5/6... choć spokojnie można odjąc jeszcze coś, ze względu na brzmienie. Dziewięć osób w kapeli, a w ogóle tego nie słychać - to raz, a dwa - mogli wyłożyć ciut więcej zielonych i nagrac to lepiej.

No nic...najlepszy na płycie

Zbyszko, dawaj reckę. Reszta niech słucha. Skoro mi nie podeszla jakoś wybitnie płytka, to są szanse, że innym podejdzie:).

EDIT: płyta ta nie ma startu do Iowa, nie mówiąc już o jedynce. Kasa pewno pójdzie, ale...szalu nie ma.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 18.10.2014 08:52

MRK napisał(a):
MRK napisał(a):
MRK napisał(a):
Popełnię może wieczorem mała reckę...

Poczekam jeszcze...:). Póki co, coś pomiędzy Iowa, a totalnym shitem. Niby czasem poprawie, ale momentami, jak zajedzie żenadą, to głowa mała:). No nic, posłucham jeszcze.

Cytowanie samego siebie jest oznaką megalomanii?:)

No nic to... Nowy Slipknot przesłuchany milion razy. Czy zakupię? Pewno tak. Choćby z racji tego, że chciałbym sprawdzić odbiór na innym sprzęcie... i z nadzieją, że będzie lepszy. A moja recka...to może pojade po kawałkach, skala 1-6:

XIX - intro jak intro, nie ma co oceniać
Sarcastrophe - ktoś im podsunął pomysł, żeby to był "otwieracz"? Jeśli tak i go posłuchali, to coś im się pomieszało. Cały numer nie jest zły, ale to akustyczne wejście to pomyłka. Nie jest to otwieracz w stylu (sic), nie wspominając o People=Shit z Iowa. 4/6
AOV - wszystko spoko...do refrenu, który jest totalnie od czapy. No nędza wielka. 3/6
The Devil In I - no przekonałem się do tego wałka. Mógłby być ciut krótszy, bo potem męczą już bułę, ale nie jest zły. 5/6
Killpop - 2/6, nudny wałek... na siłę wciśnięty. Melodie z dupy.
Skeptic - zaczyna się zacnie... jest dobrze... wesoły refren do tego. 3/6
Lech - jeden z lepszych. Niepotrzebne moim zdaniem są te wszystkie przeszkadzajki. Troszkę rozmyty wg mnie kawałek. 4/6
Goodbye - nieporozumienie. Slipknot potrafi zagrać spokojnie, balladowo...ale ten kawałek jest totalnie z dupy. Przewijam. Nędza straszna. Nie widzę nic ciekawego. 1/6
Nomadic - zaczyna się nieźle...a potem wszystko bierze w łeb. Ten refren!!! Co za nędza. 3/6
The One That Kills The Least - Slipknot w wolniejszym klimacie, ale w swoim starym klimacie. Całkiem niezły kawałek. Szału nie ma, ale można posłuchać. 3/6
Custer - dzień dobry, here we go again motherfuckers! To jest Slipknot! Dlaczego tylko jeden? Nie mogli wrzucić na początek płyty? 6/6
Be Prepared For Hell - przerywnik
The Negative One - 5/6, całkiem niezły numer. Jak dla mnie, mogli ciut skrócić go.
If Rain Is What You Want - nie jest źle. Mam słabość do screamów w wolnych, ciężkich tempach,a te się pojawiają pod koniec kawałka. 4/6

Ogólnie jakieś 3,5/6... choć spokojnie można odjąc jeszcze coś, ze względu na brzmienie. Dziewięć osób w kapeli, a w ogóle tego nie słychać - to raz, a dwa - mogli wyłożyć ciut więcej zielonych i nagrac to lepiej.

No nic...najlepszy na płycie

Zbyszko, dawaj reckę. Reszta niech słucha. Skoro mi nie podeszła jakoś wybitnie płytka, to są szanse, że innym podejdzie:).

EDIT: płyta ta nie ma startu do Iowa, nie mówiąc już o jedynce. Kasa pewno pójdzie, ale...szalu nie ma.

Moja recka zapewne po kolejnym przesłuchaniu, aby być na bieżąco. :) A z innej beczki wiedzieliście ,że Paweł Kukiz wydaje płytę i to chyba bardzo oryginalną jak na jego stylistykę i powroty do "korzeni" 8O

Tutaj znajdziecie pierwszy singiel z owej płyty Zakazane Piosenki.

Obrazek

płyta ma być dostępna 4 listopada.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 18.10.2014 10:38

Założyciel tego wątku zginął w Nepalu. :(
Wiecej - TUTAJ
Wielu cromaniaków znało go osobiscie. Ja nie znałem - tak jak i wszystkich którzy tam zginęli.
Każdego życia szkoda.

RobCRO się w nim dawno nie udzielał. Być może dlatego, że wątek wyewoluował w nieco inne klimaty niż zamierzał.

On już swoich podróżniczych nie będzie zakładał i kontynuował ale myślę, że po jakimś czasie zadumy wątek ten pociągniemy.
Będzie jeszcze jeden powód - Ku Pamięci.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.10.2014 12:22

13 W Samo Południe w audycji w PR III
(u Barona w 3 Wymiary Gitary)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.10.2014 22:30

Z nieukrywaną radością witam najnowszy LP teksańców - "Ride On".

TEXAS HIPPIE COALITION
Monster In Me
Bottom Of The Bottle
El Diablo Rojo
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.10.2014 19:19

Przypadkiem natknąłem się na coś takiego co koliduje z hm, ogólną (czytaj mocno metalową) dyskusją na tematy muzyczne czyli Beth Hart powaliła mnie tą muzyką na kolana !!!

polecam jeszcze Blues Pills

krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.10.2014 18:56

bluesman napisał(a):polecam jeszcze Blues Pills

Ale mnie ubiegłeś.
Jakiś czas temu wpadło mi w ręce. Super płyta, mój ulubiony kawałek

Beth Heart, znam tę panią.
Jak przychodzą znajomi, to ich katuję między innymi tym.

Pana z gitarą nie trzeba bliżej objaśniać :lol:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.10.2014 19:02

romuald22 napisał(a):Z nieukrywaną radością witam najnowszy LP teksańców - "Ride On".

TEXAS HIPPIE COALITION

Jakiś czas temu puszczałeś (chyba ze dwa lata temu)
Podobało mi się.
Zwróciłem uwagę na dobrze odkarmionego pana w kapeluszu.
Ciekawe, czy jeździ konno jak każdy teksańczyk :wink: i jak się czuje koń :?:

ps. w naszych sklepach jeszcze nie ma
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 24.10.2014 21:58

Ciekawe jak tam koncert KAT & Roman Kostrzewski w krakowskiej Rotundzie?
Akustycznie nie miałem okazji posłuchać.Pewnie już kończą koncert...
:P
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.10.2014 23:00

bluesman napisał(a):Przypadkiem natknąłem się na coś takiego co koliduje z hm, ogólną (czytaj mocno metalową) dyskusją na tematy muzyczne...

Co poradzisz, jak nikt inny jakoś tutaj nie wpada :-). Inny, w sensie z innym gustem. To raz, a dwa - większość osób tu udzielajacych się nie samym metalem żyje :-).

bluesman napisał(a): Beth Hart powaliła mnie tą muzyką na kolana !!!

Znam od pewnego czasu. Bardzo zacnie się tego słucha.

Stasiek18 napisał(a):Ciekawe jak tam koncert KAT & Roman Kostrzewski w krakowskiej Rotundzie?
Akustycznie nie miałem okazji posłuchać.Pewnie już kończą koncert...
:P

Widziałem akustycznie na trasie z okazji 33 urodzin. Część koncertu była wtedy właśnie taka. Nie powalila na kolana. Był czas na piweczko z dawno widzianymi osobami. A cześć nie powalila podobnie jak nowa, akustyczna płyta. Mało ciekawe aranze. Choć nie sądziłem, że to napisze, to już lepiej to zrobił Luczyk jakiś miesiąc wcześniej na "8 filmów" , tyle że tam z kolei wokale są położone... Bo nie są Romka hehe.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.10.2014 00:01

bluesman napisał(a):Przypadkiem natknąłem się na coś takiego co koliduje z hm, ogólną (czytaj mocno metalową) dyskusją na tematy muzyczne czyli Beth Hart powaliła mnie tą muzyką na kolana !!!

Super blues. :)
Z niczym nie koliduje.
A ta Beth Hart to gardło ma niczym najgorsze/najlepsze wspomnienie puszczane przez MRK :wink: :lol: .
Przecież są na to jakieś medyczne środki :-)

Żeby nie być gołosłownym - Coś tam z gardłem można zrobić....

:wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.10.2014 18:20

A propos bluesa. Taką staroć sobie odświeżyłem.
A.D. 1983. I na gitarce Andrzej Nowak. W TSA miał mało szans bluesa grać.

MARTYNA JAKUBOWICZ - "Maquillage"
Władco świata, władco ciemności
Kiedy Będę Starą Kobietą

krutom napisał(a):
romuald22 napisał(a):Z nieukrywaną radością witam najnowszy LP teksańców - "Ride On".
TEXAS HIPPIE COALITION

Jakiś czas temu puszczałeś (chyba ze dwa lata temu)
Podobało mi się.
Zwróciłem uwagę na dobrze odkarmionego pana w kapeluszu.
Ciekawe, czy jeździ konno jak każdy teksańczyk :wink: i jak się czuje koń :?:

Zwróciłeś też wtedy uwagę na głos wokalisty.
Nie wiem jak koń ale Rodowiczka kiedyś śpiewała, że tylko koni żal.
:wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.10.2014 22:55

romuald22 napisał(a):
...Zwróciłeś też wtedy uwagę na głos wokalisty.

Nadal uważam, że świetny głos, facet jest w formie.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.10.2014 08:58

Ostatnio za mną chodzi takie blusidło

Daddy's Cash & John Lee Hooker Jr. - Something's Wrong
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2014 13:21

Wczoraj usłyszałem:
Jack Bruce, zmarł 25 października 2014 w Suffolk.
Kompozytor, wokalista i basista zespołu Cream. Uczestniczył także w nagraniach płyt m.in. Johna Mayalla, Lou Reeda, Franka Zappy, Charliego Wattsa z The Rolling Stones i Billa Warda z Black Sabbath.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 450
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone