Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.10.2014 08:22

krutom napisał(a):... ale weldon chyba nie.

Bo my z Jackiem dyskusję o tym skończyliśmy chyba wcześniej ;)

Tylko wtedy jeszcze była nadzieja na powrót na scenę.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.10.2014 20:15

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):Machine Head chyba chcą trzymać zasadę nagrywania płyt albo bardzo dobrych, albo złych.

Podaj Twoją klasyfikację. 8)

Chwila spokoju, więc pociągnę parę tematów:). Klasyfikacja MH? Proszę:)

1. Burn My Eyes - sztos, nie było mocnych na ten album. Zapisana w dziejach muzyki. Nikt nie łączył w ten sposób hc i thrashu. To juz klasyka (Davidian, Old... no piękne kawałki tu są)

2. The Blackening - gitarowe opus magnum. Świetna płyta, której do tej pory słucham z wypiekami na twarzy. Dużo się dzieje, a przy okazji nie traci na mocy. Brak słabych kawałków. Każdy wyjątkowy.

3. Through The Ashes Of Empire - moc! To określenie mi się kojarzy, jak myślę o tej płycie.

4. Unto The Locust - nadal gitarowo dobra płyta, co już pewno będzie zasadą następnych płyt, ale czegoś brakuje...a brakuje mocy, której nie można odmówić tym płytom z podium. Jeden wyjątek, mianowicie "This Is The End". Kosa numer. Jedno nieporozumienie - "Darkness Within". Nie wyłączę, kiedy leci, ale... nie płakałbym, gdyby go nie było na płycie.

5. The More Things Change - po prostu spoko
6. Supercharger - no nie rusza mnie
7. The Burning Red - nie-po-ro-zu-mie-nie w połączeniu z żenadą (wyjątek "The Blood, The Sweat, The Tears - bardzo fajny kawałek). Cover The Police nie ratuje płytki.

Dawaj swoją:)

krutom napisał(a):No co ty, mam wszystko co udało mi się zdobyć w Rockserwisie.
U Idiotów nie było.
Często słuchaliśmy ich w samochodzie z żoną i córką.
Musiałem sprzedać (auto) bo mu się szyby telepały. :lol:

Szkoda, że zawiesili działalność.

I nie zawaham się użyć: kurwa, czemu takie kapele nie są w stanie wyżyć z muzyki w PL :?: :!: :!: :!:

Kumpel jest górnikiem, ale napiera oczywiście dalej. Na chwilę obecną możesz Go posłuchać w Kat (bez Romka) i Hammer, a niebawem pewno nie tylko, bo to genialny perkusista i zapaleniec.

Wyżyć z takiej muzy? No marzenie praktycznie wszystkich grających tego typu dźwięki, ale w Polsce...taaaaa... W dodatku biorąc poprawkę na to, co się dzieje teraz z koncertami Behemoth, to jeszcze ekskomunika murowana :mrgreen: :mrgreen: . Swoją drogą...12 protestujących w Poznaniu odwołało koncert!! Przecież to jest jakiś matrix. Polska cofa się do średniowiecza, a Poznań już jest tam dawno (vide Golgota Picnic)

Masz obie płytki Division By Zero, czy zagadać o którąś kumpla, bo w rockserwis jest jedna?

romuald22 napisał(a):Kilka nowości.

Thrashowcy z Ameryki też nowy LP uszykowali.
OVERKILL
Bitter Pill

Jeszcze nie słuchałem, ale czeka na odsłuch:).

A ja ostatnio... jadę znowu z najlepszym, największym polskim, metalowym bandem. Cytując Jarka Szubrychta, który we wstępie do "Czarnych Zastępów" 16 lat temu, napisał:
Anglicy mają Venom, Szwajcarzy Celtic Frost, Szwedzi Bathory, a my mamy KATA, absolutnych pionierów i niekwestionowanych liderów mrocznej muzy w tym kraju!!!!!

Nie sposób się nie zgodzić. Jestem absolutnie bezkrytycznym fanem. W ostatnim czasie fanem RK & KAT. No bo jak tutaj nie kochać takich kawałków, jak:

Klip zrobiony przez fana

Pominąłem kawałki z "666", bo pewnie ktoś by mnie tu zaszlachtował:).
No i na koniec - rzecz oczywista, genialne ballady!!!! Już nie będę wrzucał, no ale przecież każdy zna np. Łzę dla Cieniów Minionych:). A kto za młody nie wyśpiewał, po wypiciu taniego wina, przy blasku księżyca, "Głosu z Ciemności", ten na starość będzie świnią - jak to mawiamy w towarzystwie:).

No! To sobie popisałem:).
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 06.10.2014 20:46

MRK napisał(a):Masz obie płytki Division By Zero, czy zagadać o którąś kumpla, bo w rockserwis jest jedna?

Mam obie.
Wcześniej wydali 2 demówki, ale te są nieosiągalne.

Pozdrawiam :papa:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.10.2014 21:07

krutom napisał(a):
MRK napisał(a):Masz obie płytki Division By Zero, czy zagadać o którąś kumpla, bo w rockserwis jest jedna?

Mam obie.

Zobaczę, co da się zrobić:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.10.2014 21:27

krutom napisał(a):

Mam obie.

Całkowicie zapomniałem!!!! Krutom, a to znasz? Nie wiem, czy kiedykolwiek trafiłeś, ale liczę na to, że tak. Słuchaj i płacz:).

Resztę znajdziesz na YT. Jeden z pierwszych składów, w którym usłyszysz wcześniej wspomnianego perkusistę Division By Zero!

Tak cholernie szkoda tego bandu. Wszystko genialne! Głównodowodzący ma teraz studio tatuażu w UK, reszta albo dalej związana z muzą (poprzez np DBZ), albo rzuciła instrumenty w kąt. Stronka ---> http://www.bronx.art.pl/glowna.html

Szkoda, że przepadli... Wielka szkoda...

EDIT: Jak Ci się spodoba, to mogę podesłać na maila jakieś nagrania, bo gdzieś na płytkach jakieś empeczy leży. Kasetę jeszcze mam, ale tej nie oddam:).
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 07.10.2014 13:20

Nowe wiadomości z obozu AC/DC

okładka ma się tak:

Obrazek

Lista utworów:

01. Rock Or Bust
02. Play Ball
03. Rock The Blues Away
04. Miss Adventure
05. Dogs Of War
06. Got Some Rock & Roll Thunder
07. Hard Times
08. Baptism By Fire
09. Rock The House
10. Sweet Candy
11. Emission Control

Żeby tego było mało, w sieci pojawiły się dwa znacznie dłuższe fragmenty utworów "Play Ball" oraz "Rock or Bust":

oraz

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.10.2014 18:34

Ruskie już mają nowego Slipknota
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.10.2014 21:49

MRK napisał(a):Całkowicie zapomniałem!!!! Krutom, a to znasz? Nie wiem, czy kiedykolwiek trafiłeś, ale liczę na to, że tak. Słuchaj i płacz:).

Resztę znajdziesz na YT. Jeden z pierwszych składów, w którym usłyszysz wcześniej wspomnianego perkusistę Division By Zero!

Tak cholernie szkoda tego bandu. Wszystko genialne! Głównodowodzący ma teraz studio tatuażu w UK, reszta albo dalej związana z muzą (poprzez np DBZ), albo rzuciła instrumenty w kąt. Stronka ---> http://www.bronx.art.pl/glowna.html

Szkoda, że przepadli... Wielka szkoda...

EDIT: Jak Ci się spodoba, to mogę podesłać na maila jakieś nagrania, bo gdzieś na płytkach jakieś empeczy leży. Kasetę jeszcze mam, ale tej nie oddam:).

BRONX - a to niespodzianka dla mnie.
Nie znałem ich, nie dogrzebałem się. No cóż, pochodzą z czasów przedinternetowych (przynajmniej dla mnie-stałe łącze miałem dopiero od końca 2004 roku z braku możliwości technicznych).
Przesłuchałem YT i podoba mi się już niestety nieistniejący Bronx.
Brzmienie surowe, garażowe, dużo się dzieje. Początki polskiego progmetalu.
Na ich stronie były linki do pobrania mp3, ale już nie działają.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.10.2014 10:34

Młody przyniósł do domu i hałasuje
I'm Coming Back - Saliva

A miał odkurzaczem hałasować...

;)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 11.10.2014 14:21

Po przesłuchaniu "ruskiej wersji" nowego slipknota dochodzę do wniosku ,że niektóre kawałki naprawdę są godne uwagi i zdecydowanie płyta się wyróżnia. Tylko czasami zdarza się ,że Corey zalatuje Stone Sour jakby wersji x2 szczególnie w utworze Goodbye. Jakbym miał wybierać utwory najlepsze to The Devil In I , Lech , The Negative One , Custer.. :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 11.10.2014 15:02

Zbyszko666 napisał(a):Po przesłuchaniu "ruskiej wersji" nowego slipknota dochodzę do wniosku ,że niektóre kawałki naprawdę są godne uwagi i zdecydowanie płyta się wyróżnia. Tylko czasami zdarza się ,że Corey zalatuje Stone Sour jakby wersji x2 szczególnie w utworze Goodbye. Jakbym miał wybierać utwory najlepsze to The Devil In I , Lech , The Negative One , Custer.. :)

Popełnię może wieczorem mała reckę, bo wczoraj, w drodze na i z koncertu w Częstochowie, posłuchałem kilka razy. Jak na razie, Custer to chyba najlepszy kawałek.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.10.2014 18:00

Vjetar napisał(a):Młody przyniósł do domu i hałasuje
I'm Coming Back - Saliva

Jak to kiedyś napisał Krutom - dzieci się przydają. :wink:
.................................................................................................
Ale jazz... :wink:
Wydawało się, że w Nevermore ugrzęźli, a tu nowy LP. Po 25 latach. 8O

SANCTUARY
Frozen
Arise and Purify

Chłopaki - moim zdaniem niezły czad. :wink: :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.10.2014 00:17

MRK napisał(a):
Popełnię może wieczorem mała reckę...

Poczekam jeszcze...:). Póki co, coś pomiędzy Iowa, a totalnym shitem. Niby czasem poprawie, ale momentami, jak zajedzie żenadą, to głowa mała:). No nic, posłucham jeszcze.

romuald22 napisał(a):
SANCTUARY
Frozen
Arise and Purify

No własnie miałem pisać, żem zdziwionym jest, że jeszcze nie ma info w tym wątku o tej płycie:). Posłuchiwałem ostatnio. Całkiem niezła. Moze, jak dla mnie, nie "czad", ale słucha się dobrze.

Jeszcze nie było o kilku nowościach. Niekoniecznie dla mnie ważnych, ale dla niektórych ludków z tego wątku może takie info się przyda.

Jest już nowy Acid Drinkers - 25 Cents For A Riff

Nie dajcie się zwieść kawałkowi z teledysku, bo Acidzi zrobili znowu to samo, co często im się zdarza, czyli kawałek promujacy średnio się ma do zawartości, która...imho...jest też średnia. Posłuchałem raz - pewno nie wrócę ponownie. La Part Du Diable była ciekawsza.

Bez echa na forum przeszła płytka reaktywowanego Body Count. W latach 90-tych debiut i Born Dead troszkę namieszały. W tym roku Ice-T i ekipa postanowili przypomnieć o swoim istnieniu.

Nie mój cyrk, nie moje małpy, ale płyta jest całkiem niezła, jeśli chodzi o tą konwencję.

Jest nowy In Flames... Dawniej byli jednymi z geteborskiej szkoły death metalu, ale w późniejszym okresie poszli całkowicie w inną stronę. Myślę, że niektórym z tego wątku moze się nowa płyta spodobać. Całkiem całkiem się tego słucha.

Właśnie ukazała się kolejna płyta Scar Symmetry, czyli kapeli, która również zaczynała od death metalu, jednakże poszła w inną stronę. Zakładam, że może sie spodobać.

Miłego słuchania :mrgreen: :mrgreen:

Ja sobie dzisiaj odświeżyłem "zielonych", czyli...

Większość zaczyna słuchanie TON od powyższej płytki, czy świetnej rzecz jasna Bloody Kisses, ale ja mam słabość do Slow, Deep And Hard.

Poza sztandarowymi kawałkami Piotrusia (RIP) i spółki, stworzyli Oni od groma ciekawej i często dość popieprzonej muzy.

Wsio:)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.10.2014 22:27

romuald22 napisał(a):SANCTUARY
Frozen
Arise and Purify

Faktycznie.
"Very w pytę beautifull", że zacytuję kumpla z liceum, który tak podsumowywał to, co mu się spodobało.

Lubię takie gitary, "dyskutujące" z wokalem.
Tak luźno ale skojarzyły mi się z genialnym "Kill'Em All". Tam też solówki, niejako wpadały w słowo.
Dawno nie słuchałem i pojawiła się okazja aby powtórzyć.

Jak reszta płyty jest taka sama, to trzeba się udać na zakupy.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.10.2014 22:38

Vjetar napisał(a):Młody przyniósł do domu i hałasuje
I'm Coming Back - Saliva

A miał odkurzaczem hałasować...

;)

Od takiego stosunkowo słodkiego Numetalu się zaczyna.
Potem będziesz wolał 10 odkurzaczy na raz :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 449
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone