Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.08.2014 17:27

Zaraz, zaraz...
Skąd ja znam tego gościa? Skąd znam tę muzę?
:wink:

PHIL RUDD
Repo Man
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 28.08.2014 10:45

MRK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):I jeszcze spłodzili nowy kawałek świry z Obituary :)

"Visions in My Head"

Zapowiada się bardzo dobrze , gitary, perkusja coś pięknego w głośnikach!! :)

Nieprawdaż???? :mrgreen: Osłuchałem się go dzisiaj. Obituary ma pewną magię, że tak napiszę hehehe, a wokal Tardy'ego to majstersztyk! 25 lat od pierwszej płyty, 30 lat od założenia kapeli i nadal w dobrej formie. Metal konserwuje:).

Tylko Obituary mogło stworzyć taki "otwieracz", jaki jest na trójce! Ciary za każdym razem.
I'm In Pain

Nie wiem czy nowe dziecko Obituary nie będzie płytą roku tak czasem, aczkolwiek dzieło Behemota zostało okrzyknięte mianem CD roku miesiąc od wydania. Więc pożyjemy zobaczymy jak zadecydują ;d
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 30.08.2014 11:05

Zbyszko666 napisał(a):
... aczkolwiek dzieło Behemota zostało okrzyknięte mianem CD roku miesiąc od wydania. Więc pożyjemy zobaczymy jak zadecydują ;d

Powiem szczerze, że nie spodziewałem się po Behemocie tak dobrej płyty. Skierowanie się znowu w stronę BM, nawet jeśli teraz jest to granie ciut koniunkturalne, wyszło naprawdę świetnie.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 01.09.2014 17:08

romuald22 napisał(a):Zaraz, zaraz...
Skąd ja znam tego gościa? Skąd znam tę muzę?
:wink:

PHIL RUDD
Repo Man

Też go coś kojarzę.
Nawet bardziej mi się podoba niż to, co ACpiorunDC robią z tym gościem w czapce.
Zdecydowanie wolę ten wokal niż duszenie się Briana.

A Agnus nie planuje solowej kariery? :lol: :lol: :lol:
mums71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mums71 » 01.09.2014 22:21

I'm In Pain,świetny kawałek,ale coś za bardzo przypomina Angel of Death Slayera.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.09.2014 23:17

mums71 napisał(a):I'm In Pain,świetny kawałek,ale coś za bardzo przypomina Angel of Death Slayera.

No no, z drugiej strony zalatuje "Jest juz ciemno" naszego Feela.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.09.2014 22:24

krutom napisał(a):A Agnus nie planuje solowej kariery? :lol: :lol: :lol:

"Wokalista AC/DC, Brian Johnson, przyznał w wywiadzie dla TeamRock Radio, że zespół zakończył już prace nad nowym, piętnastym w historii zespołu albumem studyjnym.
Grupa myśli nad nazwaniem wydawnictwa Man Down, w hołdzie jednemu z liderów, gitarzyście zespołu, Malcolmowi Youngowi, zmagającemu się z ciężką chorobą, na temat której szczegóły nie są podawane do wiadomości publicznej. Malcolm nie uczestniczył w sekcji nagraniowej, jak donoszono dziennikarzom jego stan jest bardzo ciężki, nieoficjalnie mówi się o przebytym udarze...
Malcolma w studiu zastąpił jego bratanek, 57-letni Stevie Young, który miał już swój epizod w zespole zastępując również starszego brata Young na trasie koncertowej w 1988 roku. Wysoce prawdopodobne jest, że i tym razem grupa z nim w składzie wyruszy w ostrożnie planowaną trasę koncertową."

krutom napisał(a):Zdecydowanie wolę ten wokal niż duszenie się Briana.

Jeżeli w ogóle to AC/DC to bez wokalu... :wink: :)

Leaked
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 05.09.2014 20:34

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):Była rozkmina, kiedyś to na Woodstocku bywał. Jak w ogóle było? Jak koncerty i klimat?

Ogólnie to Sodoma i Gomora. :wink:
95% ludzi naprutych browarem albo jakimiś ziołami, a 1/3 z tego to niepełnoletni. Jedyne miejsce gdzie nie było kolejek to stoisko Lecha z piwem bezalkoholowym. :) Dobrze, że pogoda była i nie padało tam wtedy bo wiem od żonki, że na południu wtedy niezły armageddon przechodził. Moja córa ogólnie jest zachwycona. Ja trochę mniej. Szczególnie warunkami sanitarnymi. :evil: Ale spodziewałem się.
Co do muzyki.
Namiot (dzięki znajomym którzy przyjechali tam dwa dni wcześniej) mieliśmy kilkaset metrów centralnie vis-a-vis głównej sceny. Tak więc mogę powiedzieć, że odsłuchowo byłem na wszystkich koncertach. :)
Pierwszy raz w życiu spędziłem koncert Budki Suflera w namiocie oraz pierwszy raz w życiu zasnąłem na koncercie. :lol: Był to koncert Kamila Bednarka, a późno już było.
Z kapel które mnie interesowały to najlepszy był Volbeat. Idealnie się nadają na koncerty ze swoim ciężkim, a jednocześnie melodyjnym rockabilly. Skid Row oczywiście OK., jak też Accept. Coma wysłuchana z leżaka ale byłem na nich kilkanaście dni wcześniej u siebie w Żywcu. Poszedłem sobie też na Brytyjczyków z The Brew. A że ludziska słabo znali i wcześnie było to raz mogłem sobie być praktycznie pod sceną. Super. Taki klasyczny hardrock. Gitara, bas i bębny. Bez udziwnień. Puszczałem coś tej kapeli parę lat temu TUTAJ.
Dobry show dały też rodzime kwasożłopy. Grali przede wszystkim wałki ze swej płytki z coverami - "Fishdick Zwei", a więc zróżnicowana publika miała dobrą zabawę.
Podsumowując impreza muzycznie bardzo udana. Żeby tylko można było w mniej partyzanckich warunkach pomieszkać...
Ale się rozpisałem...

Witam :)
Ja też byłem na tegorocznym Woodstocku.Trzeci raz w ogóle,pierwszy raz jako realizator.Zagraliśmy na Małej scenie,godzinowo zaraz po Acidach,kórzy jak wiadomo grali na Dużej.Ponoć nasz koncert oglądało najwięcej ludzi jacy w przez 3 dni przyszli pod Małą scene.Za rok zagramy na Dużej :)
Ogrom przedsięwzięcia powalający.Biorąc pod uwagę ilość ludzi to incydenty "kryminalne" sporadyczne.Niestety z powodu naszego dalszego podróżowania,braku czasu na wszystko nie zdążyłem zobaczyć nic poza próbami na małej scenie i kilkoma chwilami z naszymi ziomalami z Tabu na dużej scenie.Fajnie było poczuć znów ten klimat.

Kilka zdjęć "z drugiej strony" :)

Mała scena

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rejony Dużej sceny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A niedawno dostałem takie coś :)

Obrazek
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 05.09.2014 20:41

CZy łzy powinny grać na Woodstocku ?? Łzy skończyły się na Kill 'Em All. No ale to nie takowy temat o tym zespole. Co do Woodstocka jest co żałować ,że się nie było. Może za rok..:D
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 05.09.2014 20:48

Zbyszko666 napisał(a):CZy łzy powinny grać na Woodstocku ?? Łzy skończyły się na Kill 'Em All. No ale to nie takowy temat o tym zespole. Co do Woodstocka jest co żałować ,że się nie było. Może za rok..:D

Czy powinny?Nie wiem ale sądząc po reakcji ludzi to jak najbardziej.
Proponuje przyjść na koncert (darmowy) i zaktualizować swoją wiedzę.
Pozdrawiam
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.09.2014 23:14

ziutt napisał(a):Witam :)
Ja też byłem na tegorocznym Woodstocku.Trzeci raz w ogóle,pierwszy raz jako realizator.Zagraliśmy na Małej scenie,godzinowo zaraz po Acidach,kórzy jak wiadomo grali na Dużej.Ponoć nasz koncert oglądało najwięcej ludzi jacy w przez 3 dni przyszli pod Małą scene.Za rok zagramy na Dużej :)
Ogrom przedsięwzięcia powalający...

Ponieważ nieustannie coś muzycznie zapominam to postanowiłem sobie jeść mniej masła :wink: .
Zapomniałem,że przez moment byłem też na Małej scenie.
Polecili mi to znajomi z namiotu opodal. Zobaczyli gdzieś u nas koszulkę z napisem AC/DC i powiedzieli, że będzie się nam podobać. Poszliśmy. Nie znałem wcześniej ale nie żałowałem.

Trzynasta w Samo Południe - Hell Yeah
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 05.09.2014 23:32

romuald22 napisał(a):Polecili mi to znajomi z namiotu opodal. Zobaczyli gdzieś u nas koszulkę z napisem AC/DC i powiedzieli, że będzie się nam podobać. Poszliśmy. Nie znałem wcześniej ale nie żałowałem.

Trzynasta w Samo Południe - Hell Yeah

Się nie dziwię. Całkiem fajne i ciekawe, czy będą w stanie wyjść nieco poza (dalej) niż AC/DC.
Ważne, że wokal taki normalniejszy niż tego co wiecie :wink: :lol:

Ciekawe, czy będą aż tak do znudzenia powtarzalni jak Airbourne :?:

ps. Romek przejście na margarynę też nie pomaga, a raczej szkodzi. Za mało A + E i oczy siadają. :lol:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.09.2014 19:53

Skoro się jakieś zdjęcia z tegorocznego Woodstocku pojawiły to wrzucę też kilka swoich.
Zdaję sobie sprawę,że nieco tendencyjne ale na oficjalnych stronach takich nie znajdziecie.
Załączniki:
DSC02427 (Kopiowanie).JPG
Jedno z moich ulubionych zdjęć.
DSC02393 (Kopiowanie).JPG
Oaza ciszy i spokoju - stoisko z piwem bezalkoholowym ;-)
DSC02404 (Kopiowanie).JPG
DSC02388 (Kopiowanie).JPG
DSC02387 (Kopiowanie).JPG
DSC02386 (Kopiowanie).JPG
DSC02381 (Kopiowanie).JPG
DSC02377 (Kopiowanie).JPG
DSC02376 (Kopiowanie).JPG
DSC02375 (Kopiowanie).JPG
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 07.09.2014 21:04

Ło matko 8O 8O 8O
Jednego mało co nie zgrabili, drugi sam pchał łeb pod koła, innego rower przejechał.
A był jeszcze jeden co dbał o ukrwienie mózgu wystawiając stopy na krawężnik.

Kanapa mi się spodobała.

Jedziesz w przyszłym roku? :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.09.2014 21:07

krutom napisał(a):Jedziesz w przyszłym roku? :wink:

Ciekawe kto będzie grał?

Jedziemy?
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 445
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone