Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.07.2014 23:53

Stasiek18 napisał(a):
MRK napisał(a):Bieda straszna z tym koncertowym głosowaniem wyszła:/. Ludzie mieli okazje usłyszeć fajne kawałki, a wybrali te, które wiecznie są grane.

A moim zdaniem "Metallica By Request" czyli "Metallica na życzenie" było udanym pomysłem. :P

Ja nie mówię, że była złym, bo była bardzo dobrym, tylko że wybór ludzi był do bani. Była okazja usłyszeć fajne kawałki, bardzo rzadko grane, albo bardzo dawno. a ludzie zagłosowali na standardowy set. Patrząc na polski set....gdzie jakieś kawałki, poza One, z ...AJFA? Finowie załatwili sobie przynajmniej Frayed Ends Of Sanity, a u Nas...kicha. Ba, w większości krajów Blackened czy AJFA zagrali. Z Kill'em All tylko Seek And Destroy...a była opcja na The Four Horseman, Motorbreath... No ale...nie byłem, nie komentuje już, nie narzekam:)

Stasiek18 napisał(a):Spore wrażenie zrobił oczywiście Anthrax.

No i tu jest bul, ale pozostaje przy nadzieji, że może niebawem uda się wpaść na ich gig.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.07.2014 00:14

MRK napisał(a):
Ale że ja niby tylko hałas??:) Polecę tylko po oryginalnych cedekach...

Pzdr wszystkim. Idę spać:).

No toś mnie osłabił :lol:

Jak patrzę na to, co wymieniłeś, to zbieżność oceniam na co najmniej 75%, a spodziewałem się najwyżej 50%. :mrgreen:

O ! Jest i Tool - też czekam na nową płytę, tylko bez tych eksperymentów indiańskich.
A gdzie A Perfect Circle? Może jest, tylko nie wszedł w wersję "po łebkach" :?:

Cover lub plagiacik Imagine
Judith

Szkoda, ze Mynard osiadł na laurach. Najwyższy czas ruszyć odwłok.

Ale Cocteau Twins nie mam :mrgreen:

:papa:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 13.07.2014 00:37

MRK napisał(a): Była okazja usłyszeć fajne kawałki, bardzo rzadko grane, albo bardzo dawno. a ludzie zagłosowali na standardowy set.

Też liczyłem że Polscy fani czymś bardziej zaskoczą Metallicę ,liczyłem np. na "The Four Horseman" , "Fight Fire With Fire" czy......"Am I Evil?" :x
Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie koncertu bez "Fade to Black" , "Battery" czy "One" a ramy czasowe są ograniczone. :wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.07.2014 00:52

krutom napisał(a):
No toś mnie osłabił :lol:

Sączę rum... Wlać szklaneczkę na wzmocnienie? :mrgreen:

krutom napisał(a):Jak patrzę na to, co wymieniłeś, to zbieżność oceniam na co najmniej 75%, a spodziewałem się najwyżej 50%. :mrgreen:

Wymieniłem kilka procent.... Pewno gdybym wymienił wszystko, to procentowa zbieżność, nie przekroczyłaby tych 50% :mrgreen:

krutom napisał(a):
O ! Jest i Tool - też czekam na nową płytę, tylko bez tych eksperymentów indiańskich.
A gdzie A Perfect Circle? Może jest, tylko nie wszedł w wersję "po łebkach" :?:

......

Szkoda, ze Mynard osiadł na laurach. Najwyższy czas ruszyć odwłok.

Juź pojawia się coraz więcej sygnałów, że płytka nachodzi. Jak dla mnie, póki co, żadnej słabej płyty, żadnego słabego/zbędnego dźwięku z siebie nie wydali.

A Perfect Circle jest, ale...w formie elektronicznej:)....choć odnośnie Maynarda, to poza Tool'em, szybciej włączę Puscifer niż APC. V Is For Vagina i Conditions Of My Parole to świetne płyty.
Puscifer - Queen B
Puscifer - Toma

Wymieniałem tylko to, co na CD, bez MC, których mi jeszcze w cholerę zostało, ale wysprzedaje, bo schodzą niemiłosiernie dobrze i bez ruskich wydań:).

krutom napisał(a):Ale Cocteau Twins nie mam :mrgreen:

Żony, nie dopisałem. Jakąś jedną płytkę mamy, ale nie włączyłem ani razu. Moja żona w ogóle ma duży rozrzut, przy czym gust ma świetny, nie powiem. Inaczej nie byłaby moją żoną:). Ważne, że poza dziwnymi klimatami, sama włączy Blindead, Riverside, God Is An Astronaut, Iron Maiden, Anthrax, Slayer...po black metal. Ból - nie cierpi death metalu i...tu ból największy...grind core'a :( . Już chyba nie nauczę. Nadzieja w młodym:).
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.07.2014 01:07

Stasiek18 napisał(a):"Fight Fire With Fire"

Do końca życia będę pamiętał, jak na jakiejś potańcówce w podstawówce puściliśmy ten kawałek...ten wolniutki początek...te tworzące się pary....tańce przytulańce...a 42 sekundy później...mała rozpirducha :twisted: :mrgreen:

Aby nie wrzucać oryginału, to sobie wciepna wersję naszego rodzimego Vader'a
Fight Fire With Fire
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 13.07.2014 01:24

MRK napisał(a):Sączę rum... Wlać szklaneczkę na wzmocnienie? :mrgreen:

Sączę Jacka Danielsa, już mi lepiej :lol:

MRK napisał(a):Wymieniłem kilka procent.... Pewno gdybym wymienił wszystko, to procentowa zbieżność, nie przekroczyłaby tych 50% :mrgreen:

Może tak, może nie.
Ale komu by się chciało opisywać kilkaset lub więcej pozycji - pozycji w sensie muzycznym, czyli CD :oczko_usmiech:

MRK napisał(a): Jak dla mnie, póki co, żadnej słabej płyty, żadnego słabego/zbędnego dźwięku z siebie nie wydali.

No, jeśli chodzi o Toola, to na niektórych płytach sporo jest wygłupów.
A takie Die Eier Von Satan?

MRK napisał(a):... nie cierpi death metalu i...

No i tu także w moim przypadku zaczyna się protokół rozbieżności.
Nie trawię tych klimatów o diabłach, szatanach itp.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.07.2014 01:59

krutom napisał(a):
Sączę Jacka Danielsa, już mi lepiej :lol:

Jacuś mi wyszedł jakoś na drugiej połowie meczyku...musiałem ratować się rumem :mrgreen:

krutom napisał(a):
No i tu także w moim przypadku zaczyna się protokół rozbieżności.
Nie trawię tych klimatów o diabłach, szatanach itp.

No muszę skorygować...:). O diobłach i szatanach, to bardziej black metal. Tam to podstawa całego nurtu, choć niektóre kapele troszkę się z tego wyłamują już. Death metal częściowo też jest "rogaty", jednakże w dużej mierze, temat szatanów jest jednak słabo eksploatowany. Już szybciej poruszany jest temat antyreligijności, tudzież wspominane są "inne byty", że tak napiszę. Samo wychwalanie Pana Naszego Szatana, to black metal :twisted: :mrgreen:
Klasyka death metalu...chyba najważniejszy zespół nie miał żadnego kawałka o Złym :twisted:

DEATH - The Philospher

W death metalu znajdziesz diobła, ale szybciej klimaty gore, społeczne, psychologiczne, filozoficzne, abstrakcyjne, lovecraft'owskie, ekologiczne, kulturowe (tradycja), jajcarskie... Dać przykłady?:)

EDIT: poza tym, w death metalu znajdziesz kilka scen, które różnią się od siebie diametralnie. Scena szwedzka to np inna bajka niż scena fińska. W Grecji masz jeszcze inny death metal. W USA masz scenę florydzką i resztę. Brazylia to jeszcze inna para kaloszy. Każda z tych scen jest rozróżniana. Każda jest inna. Mówię o podstawach. Oczywiście, to wszystko potrafi się wymieszać, ale skądś się mówi o szwedzkim brzmieniu, fińskiej melodyjności itd:).
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 14.07.2014 23:40

Suplement do koncertu :D

.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Obrazek
.
Kilka moich marnych filmików z koncertu :roll:
The Call of Ktulu part 1
The Call of Ktulu part 2
I oczywiście:
Orion
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 17.07.2014 23:32

No i już jest.

JUDAS PRIEST Redeemer of Souls

Właśnie leci w całości w Radio Kraków - Skarżyński puszcza płyty w całości.

Po prostu Judas Priest. Robią to co umieją, Ameryki nie odkrywają, ale fani raczej nie będą grymasić.

A zastrzegali po "Nostradamusie", że to już koniec. Może pojada jeszcze w trasę?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.07.2014 18:19

krutom napisał(a):No i już jest.
JUDAS PRIEST Redeemer of Souls
...
Po prostu Judas Priest. Robią to co umieją, Ameryki nie odkrywają, ale fani raczej nie będą grymasić.
A zastrzegali po "Nostradamusie", że to już koniec. Może pojada jeszcze w trasę?

Słuchałem.
Parę kawałków bardzo przyzwoitych. Jak na matuzalemów :wink:
Spoko - myślę, że Lenonna i Frediego M. jeszcze zobaczymy... :wink:

Fajna wasza pogaduszka mnie ominęła. Niestety kiedy sobie tu gaworzyliście :wink: byłem zajęty.

Tool - fenomalni goście. ten tałzend dajs uwielbiam.

Tomek nie gniewaj się ale byłem prawie w Krakowie. Mam nadzieję, że wybaczysz mi, że nie wpadłem bo to były tylko Balice. :mrgreen:

Nowa płyta. Co drugi kawałek do kibla ale lubię ich. LP - "Isolate And Medicate"

SEETHER
Keep The Dogs At Bay
My Disaster
Cesarok
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cesarok » 23.07.2014 17:23

Moje wrażenia po Sonisphere:

akustyka fatalna poważnie się zastanowię nim znów wybiorę się na koncert na narodowy

Anthrax - pierwsza klasa, super koncert - zamienił bym ich w kolejności z Alice In Chains

Alice In Chains - mnie osobiście usypiało i nie zrobiło wrażenia...

Metallica - nic dodać nic ująć "by request" uważam za ciekawy i udany projekt, żałować tylko mogę, że nie byłem na płycie...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 24.07.2014 23:22

Cesarok napisał(a):... żałować tylko mogę, że nie byłem na płycie...

Jeszcze nie byłem na koncercie poza płytą, tam zawsze jest ciekawiej i lepiej słychać, można się ustawić po środku słysząc oba zestawy głośników (L i R).
Nie wyobrażam sobie koncertu na trybunach - znaczy że co? miałbym siedzieć :?: :?: :!: :!:

Precz z miejscami siedzącymi :lol: :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 24.07.2014 23:32

krutom napisał(a):
Precz z miejscami siedzącymi :lol: :lol:

Otóź to... kompletnie nie rozumiem kupowania biletu na trybuny, chyba że przyjeżdzają na koncert filharmonicy wiedeńscy:). Nie ganię, żeby nie było, ale zwyczajnie nie rozumiem:).
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.07.2014 15:47

A czy ktoś może się wybiera w tym roku na Woodstock?

Nie miałem takiego zamiaru ale córa skutecznie "pracowała" przez długi czas aby zmiękczyć ojcowskie serce no i cel osiągnęła. Jadę jutro. Accept, Skid Row, Volbeat, Hatebread, Acid Drinkers, Coma - trochę mnie interesującego grania będzie.

Z najnowszego LP "Blind Rage".

ACCEPT
Stampede
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 30.07.2014 18:48

romuald22 napisał(a):A czy ktoś może się wybiera w tym roku na Woodstock?

Nie miałem takiego zamiaru ale córa skutecznie "pracowała" przez długi czas aby zmiękczyć ojcowskie serce no i cel osiągnęła.

No to miłej zabawy. Czasem jest pożytek z dzieci :smo: :lol:
Ciekawe jak tam jest.

Kiedyś mnie ciągnęło aby tam pojechać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 442
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone