Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne
napisał(a) MRK » 02.06.2014 01:31
krutom napisał(a):Jestem uważnym obserwatorem tego wątku od początku.
Pozostaję przy swoim zdaniu. Z obserwacji wynika to "zawsze".
Oj tam, oj tam:). Nie chce mi się szukać "punktów stycznych", ale takowe były...a wtedy słowo "zawsze" nie ma racji bytu...
krutom napisał(a):Ale z drugiej strony to dobrze. Coś się dzieje. Mamy różne opinie, ale w sumie słuchamy bardzo podobnej muzyki.
Otóż to:).
Tutaj bardzo dużo się przewija hard rocka, heavy itp...a w takich klimatach jestem wybredny cholernie:).
krutom napisał(a):Wszyscy rżną od wszystkich i jakby się tak zastanowić to wszystko już było.
AS na ostatniej płycie faktycznie nie kryją swych "fascynacji".
Ale robią to dobrze. Dobrze się tego słucha i o to tylko chodzi.
Wrzuć na luz, wrzuć tą płytę w aucie i kontroluj prawą stopę. Przejdzie Ci.
Poprzednie ich płyty są sporo inne.
Ze zdaniem odrębnym i nastawieniem koncyliacyjnym pozdrawiam
Dlatego też napisałem, że koła na nowo nikt nie wymyśli...choć czasem pojawiają się jakieś połączenia stylów (np. dubstep plus metal), wykorzystywanie innych, tudzież rozbudowanych instrumentów, które poszerzają spektrum danego gatunku (np. modny ostatnio djent )...tyle, że AS to już perwercha zrzyny jak dla mnie:). Jak dobrze "gada" ludziom...niech gada:). Ja nie daję rady:).
Z nowych rzeczy...właśnie premierę miał nowy krążek pierwszej polskiej załogi eksportowej, jeszcze przed Behemothem, czyli Vader. Ostatnia płyta, która mi podeszła, to wydana 14 lat temu "Litany"...potem już nic ciekawego się nie działo. Wydali pięć płyt, które były nudne i wtórne. Jechali na swoją modłę cały czas.
Teraz muszę przyznać, że "Tibi Et Igni" zaskakuje...choć cały czas słychać, ze to Vader, ale tym razem to nie razi aż tak. Z tego co wiem, to Piter trochę odpuścił i część kawałków skomponował Pająk (znany wcześniej z np. Esquarial, które to nagrało płytkę z Kupczykiem. Jak ktoś nie słyszał, to polecam. Mi nie wlazło, ale zakładam, że części udzielających wejść może:) ). Dobrze to zrobiło Vaderowi. Zaskakujące są dwa kawałki, które znajdują się na digipackowym wydaniu. Jeden z nich, to cover Das Ich "Des Satans neue Kleider", a drugi to zaskakujący muzycznie i tekstowo "
Przeklęty na wieki.
Najważniejsza jednak jest podstawa, czyli np:
Go To HellTriumph Of DeathJest nieźle