Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 11.03.2014 10:13

romuald22 napisał(a):"Sprawa jest osobista". Najnowsze wydawnictwo naszych grajków. Jest dobrze, nawet bardzo dobrze.
Oficjalny klip "Legenda" w swym zamiarze szyderczy poprzez słyszany wokal.
Reszta jest taka jak powinna.

FRONTSIDE
Legenda
Reszta
Jaki kraj taki Rock 'n' Roll

Mimo ,że zachowali dystans do samych siebie wydając nową CD ,niestety uważam ,że to wydawnictwo jest totalną klapą. Niestety nie lubię takich poczynań, a tym bardziej eksperymentów i schodzenia do gatunku mianem pop-rocka. :evil:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 12.03.2014 01:16

Zbyszko666 napisał(a):
romuald22 napisał(a):"Sprawa jest osobista". Najnowsze wydawnictwo naszych grajków. Jest dobrze, nawet bardzo dobrze.
Oficjalny klip "Legenda" w swym zamiarze szyderczy poprzez słyszany wokal.
Reszta jest taka jak powinna.

FRONTSIDE
Legenda
Reszta
Jaki kraj taki Rock 'n' Roll

Mimo ,że zachowali dystans do samych siebie wydając nową CD ,niestety uważam ,że to wydawnictwo jest totalną klapą. Niestety nie lubię takich poczynań, a tym bardziej eksperymentów i schodzenia do gatunku mianem pop-rocka. :evil:

Z uwagi na pewne konotacje, słyszałem część materiału jeszcze przed oficjalną premierą. Wiedziałem, że będzie "hejt", ale nie sądziłem, że aż taki. Ten nowy materiał mi średnio leży, choć trzeba przyznać, że to, co zrobił na tej płycie Darek powoduje złożenie rąk do oklasków. "Legenda" to dobry wałek, dobry z racji bycia prześmiewczym... Cała reszta już mniej mi leży. Ola Kasprzyk swoje zrobiła, a numer z Rogucem idealnie mógłby się wbić w którąś z płyt jego macierzystego bandu.
Jedna rzecz mi się cholernie nie podoba. Skoro Panowie zmienili styl, to nie rozumiem, jak mogą nie rozumieć "hejtu", obrażając starych fanów, że nie rozumieją przemiany. WTF? Od kiedy to jest się fanem jakiejś kapeli, z uwagi na ludzi w niej się znajdujących? Jak można mieć do kogoś pretensje, że wylewa pomyje na kapele, która nagle zaczyna grać coś takiego, skoro wcześniej grała coś, dzięki czemu zdobyła fanów? Nie podoba mi się takie podejście do tematu. Fanów zdobywa się muzyką, a powiedzenie, że "prawdziwy fan to taki, który zaakceptuje każde zmiany" jest dziecinadą. Przez tą płytę stracili sporo fanów. Dla mnie FS skończył się o wiele wcześniej. Ostatnia rzecz, jaką akceptuję, to jeszcze świetny materiał z Astkiem...

Oskarżony

Bóg stworzył Szatana

z "...i odpuść Nam nasze winy"

Potem już była równia pochyła...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.03.2014 18:55

Jakiś czas temu dowiedziałem się, że powstaje kolejny band złożonym z "all stars". Jak nie ruszają mnie takie przedsięwzięcia, tak tym razem jarałem się jak kościoły w Norwegii. Cztery osoby z czterech kapel, które bardzo lubię. Byłem cholernie ciekaw, cóż to mogę wymyślić, skoro poniekąd działają na różnych biegunach muzycznych, przynajmniej jeśli weźmiemy pod uwagę tą mocniejszą muzykę. Tych czterech typów założyło twór o nazwie KILLER BE KILLED, a typami są:

1. Max Cavalera - wiadomo, Sepultura, Nailbomb, Soufly, Cavalera Conspiracy
2. Greg Puciato - Dillinger Escape Plan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3. Troy Sanders - Mastodon!!!!!!!!!!!!
4. Dave Elitch - ex Mars Volta!!!!!!!!

Wczoraj wrzucili do sieci dwa kawałki. Wrażenia, póki co, średnie, aczkolwiek zwyżkujące. Drugi kawałek zdecydowanie lepszy, pierwszy trochę za słodki. Fajnie, że słychać praktycznie każdy band, w którym działają członkowie... Najmniej chyba Mars Volty, no ale...z w/w jest tylko bębniarz.

Dwa kawałki po jednym linkiem ----> KILLER BE KILLED - Wings of Feather and Wax + Face Down

Nie jest to łomot, więc myślę, że i rockowej forumowej gawiedzi, może ta muza podejść:).
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.03.2014 19:42

MRK napisał(a):...
Nie jest to łomot, więc myślę, że i rockowej forumowej gawiedzi, może ta muza podejść:).

No jasne. :)
Przyjemne :wink:
Nie wiem co na to powiedziałby Janusz Bajcer :wink: :lol:
..............................................................................................................
Do faceta mam sentymentalny stosunek. Śpiewał w Creed i wszystkie ich płyty posiadam. "Weathered" wielokrotnie przesłuchane. Dla mnie jest to muzyka z której czerpię energię.
Po ośmiu latach od dobrej "Great Divide" nową płytę sobie wydał. Głos pozostał - muzyka jakaś ..popowa :? .
Szkoda, że poszedł tą drogą.
Resztę się zobaczy przed Aerosmith (Alterbridge). :)

Dla fanów łagodnych rockowych brzmień.
SCOTT STAPP
Slow Suicide
What Would Love Do
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.03.2014 20:14

Dla fanów bardzo łagodnych soulowych brzmień, dziś w TVP2 o 0.10
koncert Sade "Bring Me Home - Live 2011"
Uczta - polecam. :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.03.2014 20:25

walp napisał(a):Dla fanów bardzo łagodnych soulowych brzmień, dziś w TVP2 o 0.10
koncert Sade "Bring Me Home - Live 2011"
Uczta - polecam. :wink:

Mam na DVD "Lovers Live" z 2002.
Jak nie zasnę to zerknę. Dzięki za info.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 16.03.2014 00:50

romald22 napisał(a):Nie wiem co na to powiedziałby Janusz Bajcer :wink: :lol:

Chyba nic... Byłby zajęty wycieraniem z twarzy krwi, która pewno poszłaby z uszu:-).
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.03.2014 15:23

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2014 15:34

MRK napisał(a):

Chyba nic... Byłby zajęty wycieraniem z twarzy krwi, która pewno poszłaby z uszu:-).

Powiem tylko tyle :wink:
Kliknąłem, po niespełna minucie wyłączyłem :idea:
Spoko - krew nie poszła z uszu :oczko_usmiech: :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.03.2014 16:05

Janusz Bajcer napisał(a):
MRK napisał(a):

Powiem tylko tyle :wink:
Kliknąłem, po niespełna minucie wyłączyłem :idea:
Spoko - krew nie poszła z uszu :oczko_usmiech: :lol:

Powiem szczerze, że za niecałą minutę należy się szacunek jak nic :-).
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 17.03.2014 16:27

MRK napisał(a):Jakiś czas temu dowiedziałem się, że powstaje kolejny band złożonym z "all stars". Jak nie ruszają mnie takie przedsięwzięcia, tak tym razem jarałem się jak kościoły w Norwegii. Cztery osoby z czterech kapel, które bardzo lubię. Byłem cholernie ciekaw, cóż to mogę wymyślić, skoro poniekąd działają na różnych biegunach muzycznych, przynajmniej jeśli weźmiemy pod uwagę tą mocniejszą muzykę. Tych czterech typów założyło twór o nazwie KILLER BE KILLED, a typami są:

Wczoraj wrzucili do sieci dwa kawałki. Wrażenia, póki co, średnie, aczkolwiek zwyżkujące. Drugi kawałek zdecydowanie lepszy, pierwszy trochę za słodki. Fajnie, że słychać praktycznie każdy band, w którym działają członkowie... Najmniej chyba Mars Volty, no ale...z w/w jest tylko bębniarz.

Dwa kawałki po jednym linkiem ----> KILLER BE KILLED - Wings of Feather and Wax + Face Down

Ja tam słyszę też między wierszami Bullet For My Vallentine, ale... może słuch mnie zawodzi ;)

W każdym bądź razie, fajna muza.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.03.2014 19:29

DCK napisał(a):
MRK napisał(a):KILLER BE KILLED

Ja tam słyszę też między wierszami Bullet For My Vallentine, ale... może słuch mnie zawodzi ;)

Oj... Chyba tak:-). Laryngolog potrzebny :-). Melodyjne zaspiewy to bardziej nowe klimaty w DEP...które i tak nijak się mają do romantycznych młodzieńców z BFMV...którzy to pogrzebali siebie od drugiej płyty. Zaczęli dobrze, a potem...zjazd w dół.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 17.03.2014 19:40

DCK napisał(a):
MRK napisał(a):Jakiś czas temu dowiedziałem się, że powstaje kolejny band złożonym z "all stars". Jak nie ruszają mnie takie przedsięwzięcia, tak tym razem jarałem się jak kościoły w Norwegii. Cztery osoby z czterech kapel, które bardzo lubię. Byłem cholernie ciekaw, cóż to mogę wymyślić, skoro poniekąd działają na różnych biegunach muzycznych, przynajmniej jeśli weźmiemy pod uwagę tą mocniejszą muzykę. Tych czterech typów założyło twór o nazwie KILLER BE KILLED, a typami są:

W każdym bądź razie, fajna muza.

Jak na razie to szału nie ma , brakuje mi tutaj zdecydowanie bardziej wytężonego głosu Maxa. Ogólnikowo technicznie nie najgorzej , lecz czekam na coś bardziej zaskakującego.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 17.03.2014 23:21

Zbyszko666 napisał(a):
MRK napisał(a):

Jak na razie to szału nie ma , brakuje mi tutaj zdecydowanie bardziej wytężonego głosu Maxa. Ogólnikowo technicznie nie najgorzej , lecz czekam na coś bardziej zaskakującego.

Głosu Maxa mi osobiście nie brakuje, bo świetny wygar ma Greg. Ja podchodziłem do tematu poprzez pryzmat kapel, w których się udzielają i liczyłem przede wszystkim na jakiś pokręcony misz-masz Dillingera, Mastodona i Mars Volty... Dopiero później uświadomiłem sobie, że takie coś byłoby możliwe, gdyby zamiast Puciato był Weinman, a zamiast Elitcha - Zavala albo Lopez. To byłaby totalnie toksyczna maszynka do rycia kory mózgowej, a takie lubię. Fajnie, że przebija się Sanders, fajnie, że Puciato pokazuje wszystko, co najlepsze. Face Down to zdecydowanie ciekawszy kawałek, gdzie tych wpływów, o których piszę jest więcej. Nawet momentami ciekawie powiązane.

Trzeba poczekać na całą płytkę, bo po dwóch kawałkach to ja mogę wyłączyć cro radyjko, a nie tak zacne dźwięki:).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.03.2014 23:35

MRK napisał(a):Trzeba poczekać na całą płytkę, bo po dwóch kawałkach to ja mogę wyłączyć cro radyjko, a nie tak zacne dźwięki:).

Aby włączyć cro radyjko :oczko_usmiech: trzeba sobie zasłużyć na linka :oczko_usmiech: :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 432
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone