Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Doberek TO może troszke o muzyce Bałkańskiej.Wczoraj wTvKulura nadali koncert Bregovica.Ile razy słyszę jego muzykę (którą bardzo lubię) zastanawiam się jakie maja podejscie Chorwaci do Niego i jego muzy - Ojciec Serb ,matka Chorwatka. Jadąc przez Cro z jego muzą -jaka może byc reakcja ? może ktoś się spotkał z takim temacikiem na Cro .Pozdrow
Andrew39 napisał(a):Doberek TO może troszke o muzyce Bałkańskiej.Wczoraj wTvKulura nadali koncert Bregovica.Ile razy słyszę jego muzykę (którą bardzo lubię) zastanawiam się jakie maja podejscie Chorwaci do Niego i jego muzy - Ojciec Serb ,matka Chorwatka. Jadąc przez Cro z jego muzą -jaka może byc reakcja ? może ktoś się spotkał z takim temacikiem na Cro .Pozdrow
Jakoś mam w pamięci, że to ojciec Chorwat a matka Serbka...ale nie będę się upierał bo to Jugosławia. Przy okazji kapeli Bijelo Dugme mogą kojarzyć Bregovica no i z kilku filmów. Ale chyba już słabo z popularnością.
Przepadam za bałkańskim rockiem z młodych lat pamiętam wspomniane Bijelo Dugme, Atomsko Sklonište, Riblja Čorba, Vatreni Poljubac, Teska Industrija i wiele innych
Moja nominacja do polskiej rockowej płyty roku 2013 - "Revolving Floor". Nie wiem czy nie lepsza od Leash Eye..?
Syn mi mówi, że zarąbiste to jest ale nie wiem czy można mu wierzyć? Zaś córa mówi żeby mniej darli ryja to byłoby OK. A żona mówi żeby polacy śpiewali po polsku... I bądź tu mądry...
Moja nominacja do polskiej rockowej płyty roku 2013 - "Revolving Floor". Nie wiem czy nie lepsza od Leash Eye..?
Syn mi mówi, że zarąbiste to jest ale nie wiem czy można mu wierzyć? Zaś córa mówi żeby mniej darli ryja to byłoby OK. A żona mówi żeby polacy śpiewali po polsku... I bądź tu mądry...
Najważniejsze, że nie łapie się do:
weldon napisał(a): stylu: "co, często, chwytliwego puszczano w tym roku"
P.S. Na liście "co, często, chwytliwego puszczano w tym roku" Metalica wypadła następująco: 10. NOTHING ELSE MATTERS 39. ONE 47. THE UNFORGIVEN 56. MASTER OF PUPPETS
Ostatnio edytowano 12.01.2014 22:38 przez walp, łącznie edytowano 1 raz
walp napisał(a):... P.S. Na liście "co, często, chwytliwego puszczano w tym roku" Metalica wypadła następująco: 10. NOTHING ELSE MATTERS 39. ONE 47. THE UNFORGIVEN 56. MASTER OF PUPPETS
Dziwię się, że fani balladowej Mety zapomnieli o tym utworze Mama Said Chyba, że ci co głosują nie wiedzą/znają wszystkiego...?
Ostatnio edytowano 12.01.2014 23:07 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
walp napisał(a):... P.S. Na liście "co, często, chwytliwego puszczano w tym roku" Metalica wypadła następująco: 10. NOTHING ELSE MATTERS 39. ONE 47. THE UNFORGIVEN 56. MASTER OF PUPPETS
Dziwię się, że fani balladowej Mety zapomnieli o tym utworze Mama Said
Nie całkiem. Ten utwór był w propozycjach, ale w podsumowaniu nie znalazł się w pierwszej setce.
Ja tego nie potrafię słuchać... Nie rozumiem, jak można tak perfidnie zrzynać, brać za to kasę i "robić karierę". Dla mnie ten zespół, to jedna wielka paranoja.
weldon napisał(a):Już wiadomo, co zagra Metallica na Narodowym na Sonisphere
Fani wybrali. Wot, niespodzianka
Weldon, nie wprowadzaj w błąd:). Jeszcze nie wiadomo, bo głosowanie trwa do 16.05.2014.
romuald22 napisał(a):Orion w tym zestawieniu jest dla mnie niespodzianką. To chyba efekt "Trough The Never".
Nic bardziej mylnego. Orion właśnie min. jest efektem dość prężnego działania pewnej grupy na Facebooku, która postawiła sobie za cel zmuszenie zagrania kawałków, których już wieki Meta nie grała. Zerknijcie na pozycje Fixxer, The Call Of Ctulu (które to też łapie się na koncert) albo To Live Is To Die...tudzież ogólnie na kawałki z ...AJFA. Zerknijcie na inne kraje. Tam np Fixxer jest gdzieś w ogonie.