walp napisał(a):... a utwór „Again” pierwszy raz na podium.
A wcześniej był w 10 ? Czy wszedł ? A jeśli tak to kto "wyleciał"?
Nie śledziłem ostatnio i jest to utwór najmniej mi znany w tej 10.
Why - Annie
Why - Joe
Pozdrav
romuald22 napisał(a):walp napisał(a):... a utwór „Again” pierwszy raz na podium.
A wcześniej był w 10 ? Czy wszedł ?
romuald22 napisał(a):A jeśli tak to kto "wyleciał"?
romuald22 napisał(a):Nie śledziłem ostatnio i jest to utwór najmniej mi znany w tej 10.
krutom napisał(a):Ciekawe, czemu wszystkie nie zaliczają się do tzw "szybkich kawałków"
walp napisał(a):...
a "Again" z podium zepchnął na 4 miejsce "Wish you were here"
weldon napisał(a):...
A gdzie Beatlesi, Zappa, Grateful Dead, Hendrix i cała masa pokolenia Woodstock?
Sami Doorsi mogliby obsadzić tu połowę pozycji (a drugą Beatlesi ) czymś porządniejszym niż Jeźdźcy [/color]
romuald22 napisał(a): Proletaryat który w tym samym roku nagrał moim zdaniem najlepszą dla siebie i na ten rok płytę - nawet nie był nominowany.
weldon napisał(a):Już nie wspomnę o Leash Eye i ich Hard Truckin' Rock...[/color]
weldon napisał(a):Lista w stylu: "co, często, chwytliwego puszczano w tym roku"
romuald22 napisał(a):weldon napisał(a):...
A gdzie Beatlesi, Zappa, Grateful Dead, Hendrix i cała masa pokolenia Woodstock?
Sami Doorsi mogliby obsadzić tu połowę pozycji (a drugą Beatlesi ) czymś porządniejszym niż Jeźdźcy [/color]
Tak to jest z przeróżnymi "listami", "konkursami". "plebiscytami" czy jakby kto tam to nazwał...
krutom napisał(a):Na to nakładają się także preferencje pokoleniowe i zmieniająca się aktywność poszczególnych roczników.
Mnie wychowywały muzycznie lata 70 te. Cieszy mnie liczna reprezentacja tamtego okresu w pierwszej dziesiątce. Za jakiś czas pewnie się to odmieni i zaczną dominować kawałki z lat 80 i 90.
Pozostaje tylko pytanie czy "trójka" przetrwa i jej "Top wszechczasów" i nie zaleje jej kicz "wiodących" rozgłośni radiowych.
romuald22 napisał(a):walp napisał(a):... a utwór „Again” pierwszy raz na podium.
A wcześniej był w 10 ? Czy wszedł ? A jeśli tak to kto "wyleciał"?
Nie śledziłem ostatnio i jest to utwór najmniej mi znany w tej 10.
weldon napisał(a):To jest niestety prawda, że to, co najlepsze, u nas jest wybitnie niszowe i nadawane jedynie przez lokalne stacje :/
weldon napisał(a):...ale że nikt nie wie o Riverside i ich Shrine of New Generation Slaves w tych wszystkich zestawieniach, to już kompletny obciach.
weldon napisał(a):
Za to w teleekspresie pokazują takie dziadostwo, że się płakać chce.
No i dziadostwo bryluje :/
krutom napisał(a):Na to nakładają się także preferencje pokoleniowe i zmieniająca się aktywność poszczególnych roczników.
Mnie wychowywały muzycznie lata 70 te. Cieszy mnie liczna reprezentacja tamtego okresu w pierwszej dziesiątce. Za jakiś czas pewnie się to odmieni i zaczną dominować kawałki z lat 80 i 90.
Pozostaje tylko pytanie czy "trójka" przetrwa i jej "Top wszechczasów" i nie zaleje jej kicz "wiodących" rozgłośni radiowych.
Vjetar napisał(a):Kaczkowski zwolniony...już się wystraszyłem, że całkiem znika z anteny. Ufff.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko