Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.11.2013 12:42

MRK napisał(a):
tony montana napisał(a):
Ale dzis w Gdyni Napalm Death 8O

Moja ulubiona kapela. W piątek grali w Krakowie. Widziałem nie raz, nie dwa. Stare dziadki, a zamiatają niczym nastolatkowie. Genialne płyty, genialne koncerty. M-I-S-T-R-Z-O-S-T-W-O!!!

Klik

:mrgreen:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.11.2013 20:26

Witam po przerwie :wink: .

Z kolejnych wartych choćby chwilowego zwrócenia uwagi nowości to pojawiły się w tym roku nowe wydawnictwa stonerowców zza oceanu i thrashmetalowców zza zachodniej granicy.

Monster Magnet - The Duke (of Supernature)

Sodom - God Bless You
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 26.11.2013 20:29

Wróbelki ćwierkają ,że w Polsce ponownie zagości do nas Formacja Metallica w 2014 roku w okolicach maja. Koncerty po Europie zostały już potwierdzone. Na ten moment oficjalnie zespół potwierdza występ na niemieckim Sonisphere (4. czerwca), Rock Im Park (6. czerwca) i Rock Am Ring (8. czerwca). Także do Polski już nie daleko! :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.11.2013 20:38

A dzień po Black Sabbath w ramach Impact Festival w łódzkiej Atlas Arenie zagra Aerosmith. Bilety już w sprzedaży.
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 26.11.2013 20:58

romuald22 napisał(a):A dzień po Black Sabbath w ramach Impact Festival w łódzkiej Atlas Arenie zagra Aerosmith. Bilety już w sprzedaży.

Niestety szkoda ,że tutaj nie zrobili karnetów na dwa dni. Ja już bilet na BS mam. Teraz tylko czekać jeszcze na Aerosmith w Rybniku bo i też takie plotki się pojawiły,że tam zagrają na stadionie. :mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 26.11.2013 22:55

Zbyszko666 napisał(a):
romuald22 napisał(a):A dzień po Black Sabbath w ramach Impact Festival w łódzkiej Atlas Arenie zagra Aerosmith. Bilety już w sprzedaży.

Niestety szkoda ,że tutaj nie zrobili karnetów na dwa dni. Ja już bilet na BS mam. Teraz tylko czekać jeszcze na Aerosmith w Rybniku bo i też takie plotki się pojawiły,że tam zagrają na stadionie. :mrgreen:

Na Tylera zdazylem kupic :)

Oby dozyli w komplecie jak to kolega zwykl "zartowac" ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.11.2013 01:31

Skoro już gaworzycie o koncertach.... to widzieli?

Obrazek

Mnie takie tematy nie ruszają, aczkolwiek Anselmo, Cronos, Belladonna i Wylde kuszą.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 27.11.2013 07:47

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.11.2013 20:51

Panowie, na kolanach do Warszawy!!!!

Obrazek

Backstreet Boys
23 lutego 2014
Torwar, Warszawa
Bilety w sprzedaży od poniedziałku 2 grudnia od godziny 10:00!

Kogo nie ma, ten z policji!!:)
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.11.2013 22:48

Obrazek

i nic więcej chyba nie trzeba dodawać. :) :mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 27.11.2013 22:49

Bekstrici sie reaktywowali??? Wow.... MUSZE ;)

Czas na New Kids on the Block....

I Vanille Ice'a ;) "ajsajsbejbi ajsajsbejbi orajt stap end lysyn...."

A Phila zobaczylbym, "Vulgar display of power" to perelka jakich malo!
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 28.11.2013 01:32

Zbyszko666 napisał(a):Obrazek

i nic więcej chyba nie trzeba dodawać. :) :mrgreen:

Metallica i Iron Maiden zapowiedzieli trasy po Europie, więc może... tylko po co? I jedni, i drudzy już grali na Sonisphere. Ja tam mogę jeszcze raz jechać, mimo, że Bemowo to tragiczne miejsce. Organizacja na The Big Four była tragiczna. Po carlsbergowskie siki czekałem cały koncert Megadeth. Na Ironach trochę lepiej z sikami, ale to pewnie zasługa tego, że było o połowę ludzi mniej, ale znowuż wycieli telebimy, które to były na The Big Four i stojąc ciut dalej, szału nie było. A ponadto, wolałbym coś, czego jeszcze nie widziałem, niż oglądać coś, co widziałem już kilka razy.
No to sobie ponarzekałem:)

tony montana napisał(a):

Ci już to zrobili. Albo w tym roku, albo w tamtym zagrali jakies koncerty:).

tony montana napisał(a):A Phila zobaczylbym, "Vulgar display of power" to perelka jakich malo!

W tym roku miałeś szanse na Metalfeście.
Pantera bez Dimebaga jest jak Ozzy bez Osbourne'a :D . Jakiś czas temu chodziły słuchy, że może Wylde zagrałby kilka koncertów z nimi. To jedyne godne zastępstwo. Jeśli kiedyś przyjdzie im do głowy zagranie jakichś gigów, z jakimś gitarzystą i nie będzie to Wylde, to zrobią żenadę niemiłosierną. Jeśli jednak plotki potwierdziłyby się, a i zahaczyliby w takim składzie do Polski, tudzież któregoś z krajów ościennych, ze wskazaniem na Czechy, to oddam każde pieniądze, aby tam się stawić:). Tyle, że...konflikt pomiędzy Anselmo, a Paul'em jest chyba nie do przeskoczenia.

Z innej płytki, którą chłonę jednym tchem..

Domination

A tutaj inne wcielenie Phila, o którym część nie wie, znajac tylko Panterę i ewentualnie Down. Tym razem Phil-gitarzysta.
Nie polecam przeglądania innych klipów. Tylko dla ludzi, którzy nie mają "ludzkich" odruchów.
Necrophagia

Zresztą w ogóle ten jegomość jest cholernie aktywny na scenie... Kapel jest od groma, a ostatnie rewelacje, to...

Phil Anselmo And The Illegals
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2013 09:57

Ola Bieńkowska "Home Song"
Ola Bieńkowska "In Pursuit"

Gdyby ktoś miał ochotę posłuchać na żywo to jest okazja:
29 listopada 2013, Dom Sportova, Zagrzeb, Chorwacja
:mrgreen:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.11.2013 15:52

tony montana napisał(a):

MRK napisał(a):Ci już to zrobili. Albo w tym roku, albo w tamtym zagrali jakies koncerty:).

Sądziłem, że to tylko Take That sie z Robbiem Williamsem reaktywowali... a tu proszę 8O 8)

tony montana napisał(a):A Phila zobaczylbym, "Vulgar display of power" to perelka jakich malo!

MRK napisał(a):W tym roku miałeś szanse na Metalfeście.
Pantera bez Dimebaga jest jak Ozzy bez Osbourne'a :D . Jakiś czas temu chodziły słuchy, że może Wylde zagrałby kilka koncertów z nimi. To jedyne godne zastępstwo. Jeśli kiedyś przyjdzie im do głowy zagranie jakichś gigów, z jakimś gitarzystą i nie będzie to Wylde, to zrobią żenadę niemiłosierną. Jeśli jednak plotki potwierdziłyby się, a i zahaczyliby w takim składzie do Polski, tudzież któregoś z krajów ościennych, ze wskazaniem na Czechy, to oddam każde pieniądze, aby tam się stawić:). Tyle, że...konflikt pomiędzy Anselmo, a Paul'em jest chyba nie do przeskoczenia.

Z innej płytki, którą chłonę jednym tchem..

Domination

A tutaj inne wcielenie Phila, o którym część nie wie, znajac tylko Panterę i ewentualnie Down. Tym razem Phil-gitarzysta.
Nie polecam przeglądania innych klipów. Tylko dla ludzi, którzy nie mają "ludzkich" odruchów.
Necrophagia

Zresztą w ogóle ten jegomość jest cholernie aktywny na scenie... Kapel jest od groma, a ostatnie rewelacje, to...

Phil Anselmo And The Illegals

uaaaa, widzę, że Kolega jest Znawcą Tematu, ja to już raczej z nowości to niewiele do mnie przemawia

W ciągu ostatnich wielu wielu lat "wciągnąłem" się tylko w Archive, przekonałem sie do Massive Attack, no może jeszcze parę rzeczy znalazłoby się....

Ja to proszę pana, lubię te piosenki, które już kiedyś słyszałem....

i tak, sobie raczej tkwię w latach 80 i 90 ;)

Dlatego taki jeden z drugim koncerty New Model Army czy The Young Gods tak mnie jarają :)

:papa:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.11.2013 15:29

TVP Kultura
sobota, godz. 19:15
Klasyczne albumy rocka - Iron Maiden "The Number Of The Beast"
W niedzielę powtórka.
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 421
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone