Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zbyszko666
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 27.10.2013 20:36

http://www.youtube.com/watch?v=qUYusefx_U8

Wczorajszy Koncert Moonspell w Krakowie :twisted:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 27.10.2013 20:52

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.10.2013 21:29

Heroin :(

A to z Nico i Johnem Cole This is the End
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.11.2013 22:23

W hołdzie Tadkowi
chyba tu Misiek na gitarze szaleje ;)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.11.2013 20:28

Trzecia płytka naszych rockowców. "V.I.D.I." była znakomita. Po tych dwóch kawałkach z ich nowego wydawnictwa "Hard Truckin' Rock" jutro kupuję w ciemno. :)

LEASH EYE
Me & Mr. Beam
Fight The Monster

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 04.11.2013 21:57

Panowie z fińskiego Poisonblack wydali szóstą płytę. Jakoś nie przyuważyłem premiery i dopiero co się na nią natknąłem. Z racji tego, że jestem mega fanem Sentenced i do grobowej deski będę (nie samym wrzaskiem człowiek żyje:)), a Poisonblack zakładał wokal wcześniej wspomnianego, płytka pewno znajdzie miejsce na półce, jak i poprzednie...skoro Sentenced już nic nie nagra:/.

Romuald, coś dla Ciebie, przynajmniej tak mi się wydaje.

Home Is Where The Sty Is
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 05.11.2013 00:14

Nie wiem czy są zwolennicy tej grupy czy takiego gatunku jaki wykonywał: Blaze of perdition to zapewne słyszeli lub czytali.

http://muzyka.onet.pl/metal/blaze-of-pe ... rupy/4eg8g

a więc dzisiaj i wczoraj non stop

oraz

MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 05.11.2013 00:54

Zbyszko666 napisał(a):Nie wiem czy są zwolennicy tej grupy czy takiego gatunku jaki wykonywał: Blaze of perdition to zapewne słyszeli lub czytali...

Znam Vizuna. Z tego co wiem, powinno być ok. Spotkaliśmy się kilka razy podczas wspólnych gigów z Parricide. Za BOP nie przepadam, ale to nie ma znaczenia. W tym klimacie Dissection, czy też Necrophobic zrobili już wszystko. Tak czy siak, Ikaroz był za młody na piach. Płytki Stillborn pozostały.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.11.2013 19:09

MRK napisał(a):Panowie z fińskiego Poisonblack wydali szóstą płytę. Jakoś nie przyuważyłem premiery i dopiero co się na nią natknąłem. Z racji tego, że jestem mega fanem Sentenced i do grobowej deski będę (nie samym wrzaskiem człowiek żyje:)), a Poisonblack zakładał wokal wcześniej wspomnianego, płytka pewno znajdzie miejsce na półce, jak i poprzednie...skoro Sentenced już nic nie nagra:/.

Romuald, coś dla Ciebie, przynajmniej tak mi się wydaje.

Home Is Where The Sty Is

Poisonblack - nie znałem. Brzmią fajnie. Zainteresuję się. Dzięki :) .

Sentenced - pamiętam, że podobały mi się "Down", "Frozen". Potem jakoś o nich zapomniałem. Będę musiał pogrzebać w swoich starszych "zasobach" celem odświeżenia.
Tym bardziej, że już przypominam sobie coś z "Down" (1996).

SENTENCED
I'll Throw The First Rock
Bleed

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 06.11.2013 00:06

romuald22 napisał(a):Poisonblack - nie znałem. Brzmią fajnie. Zainteresuję się. Dzięki :) .

Nie wszystko mi wchodzi, bo część kawałków doopy nie urywa. Płyty niekoniecznie są równe (minus Lust Stained Despair, która mi wchodzi w całości), ale...szukaj:). Na pierwszej płycie masz na wokalu wokalistę nieistniejącego już Charon, na której Ville Laihiala (wokal Sentenced) obsługiwał gitarę. Nie wiem, czy znasz, ale jeśli podchodziło Ci Sentenced, to pewno i Charon wejdzie, choć jak dla mnie troszkę zbyt...gotycki i "himowaty", ale...obadaj.

CHARON - Ride On Tears

romuald22 napisał(a):Sentenced - pamiętam, że podobały mi się "Down", "Frozen". Potem jakoś o nich zapomniałem. Będę musiał pogrzebać w swoich starszych "zasobach" celem odświeżenia.
Tym bardziej, że już przypominam sobie coś z "Down" (1996).

Oj...to jeszcze Crimson, The Cold White Light i ostatnia The Funeral Album... Przed Down były jeszcze 3 inne płytki, ale zakładam, że Ci nie wejdą:). Pierwsze dwie, to death metalowe produkcje, a trzecia (Amok, dla mnie świetna rzecz), coś pomiędzy death metalem, a tym, co na Down. No i ze starym wokalistą jeszcze.

Do tego polecam pożegnalne DVD - Buried Alive.

Szkoda tej kapeli. Szkoda, że główny kompozytor zapił się w wieku 35 lat. Na reunion raczej nie ma szans...
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 06.11.2013 13:22

Nie wiem czy ktoś już wrzucał, jeżeli się to nawet powtórzy to warto:

BLACK SABBATH w Atlas Arenie!!!
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.11.2013 13:23

DCK napisał(a):Nie wiem czy ktoś już wrzucał, jeżeli się to nawet powtórzy to warto:

jutro już rezerwacja biletu leci :D :mrgreen:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 06.11.2013 13:24

Zbyszko666 napisał(a):
DCK napisał(a):Nie wiem czy ktoś już wrzucał, jeżeli się to nawet powtórzy to warto:

Chyba niepotrzebnie wrzucałem bo jak tak pójdzie to braknie dla mnie biletu ;)

A tak na marginesie był ktoś może 15 lat temu w Spodku?

Niezapomniane wrażenia, że zacytuje kolegę z pracy, który był ze mną wtedy: " widziałeś, widziałeś? Ozzy pokazał mi gołą d..ę!!!" :oczko_usmiech: W ustach 40-latka (wtedy) brzmiało to doprawdy infantylnie).
Ostatnio edytowano 06.11.2013 13:31 przez DCK, łącznie edytowano 1 raz
Zbyszko666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszko666 » 06.11.2013 13:28

DCK napisał(a):
Zbyszko666 napisał(a):

Chyba nie potrzebnie wrzucałem bo jak tak pójdzie to braknie dla mnie biletu ;)

O tym koncercie już można było wyczytać wczoraj, a raczej dzisiaj w godzinach rannych na łamach strony Black Sabbath. :twisted:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 06.11.2013 13:33

To czemu nie wrzucałeś info ;) a co do rezerwacji biletu to chyba dopiero od piątku? Chyba, że masz jakieś ekstra dojścia ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 418
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone