Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 10:31

DCK napisał(a):
MRK napisał(a):Jak dla mnie w moim rejonie bezapelacyjnie nic nie może konkurować z Antyradiem. Wiem, że nie wszędzie dostępne, ale południe Polski plus Wawa są w zasięgu.

Niestety u mnie nie da się posłuchać :evil: , ale jak jadę na Śląsk czy do Warszawy zawsze szukam Antyradia, na codzień mogę co najwyżej się internetowym ratować.

Ano właśnie wiem, bo jak jadę do rodzinki np. do Lublina, to w okolicach CK niestety już nie posłucham.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.08.2013 16:35

MRK napisał(a):
.......Tyle! Nie włączajcie nawet eski rock!:) Syf, kiła i mogiła. Do piachu!

:lol:
Ale zakładkę "w ciężkim stanie" mają ok.
Właśnie leci Hellyeah, a przed chwila byli Illusion, Eluveitie, Korn, Bullet For My Valentine, Cannibal Corps, ....
tyle, że trzeba się przełączyć na internet.

Czasem wrzucam dla "odpoczynku" :mrgreen: od Antyradia.
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 27.08.2013 21:00

krutom napisał(a):Ale zakładkę "w ciężkim stanie" mają ok.
Właśnie leci Hellyeah, a przed chwila byli Illusion, Eluveitie, Korn, Bullet For My Valentine, Cannibal Corps, ....
tyle, że trzeba się przełączyć na internet.

Czasem wrzucam dla "odpoczynku" :mrgreen: od Antyradia.

ta zakładka lepsza od internetowego AR ale to to "tylko net"
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 23:36

Ano właśnie...Kanały internetowe to trochę inna sprawa. Mówię o radyjku, które poleci w samochodzie, w kuchni przy pichceniu itp...a póki nie mamy Siriusa w Polsce...chyba nie mamy...to w samochodzie nie puścimy np "w ciężkim stanie".
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.08.2013 02:37

MRK napisał(a):Ano właśnie...Kanały internetowe to trochę inna sprawa. Mówię o radyjku, które poleci w samochodzie, w kuchni przy pichceniu itp...a póki nie mamy Siriusa w Polsce...chyba nie mamy...to w samochodzie nie puścimy np "w ciężkim stanie".

Nie gniewaj się ale ja to chyba z tej starej daty jestem. Oj jakie radyjko chodzi?
Co to znaczy "póki nie mamy Siriusa w Polsce" i co to znaczy "w samochodzie nie puścimy np "w ciężkim stanie"
??? :?:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 28.08.2013 08:00

romuald22 napisał(a):
MRK napisał(a):Ano właśnie...Kanały internetowe to trochę inna sprawa. Mówię o radyjku, które poleci w samochodzie, w kuchni przy pichceniu itp...a póki nie mamy Siriusa w Polsce...chyba nie mamy...to w samochodzie nie puścimy np "w ciężkim stanie".

Nie gniewaj się ale ja to chyba z tej starej daty jestem. Oj jakie radyjko chodzi?
Co to znaczy "póki nie mamy Siriusa w Polsce" i co to znaczy "w samochodzie nie puścimy np "w ciężkim stanie"
??? :?:

Radio satelitarne. Od groma kanałów, z jaką muzą tylko chcesz. Rok temu, jak byłem w Stanach, wypożyczyłem samochód właśnie z czymś takim... Byłem ciekaw, szto eto i zacząłem się bawić. Cudna sprawa. Towarzyszyło mi przez 1700km jazdy po USA, nie gubiąc zasięgu nawet przez ułamek sekundy. Z tego co wiem, to o ile w niektórych samochodach w Polsce, takie moduły radiowe są już zamontowane fabrycznie, to niestety i tak nie ma możliwości odbioru...ale myślę, że to kwestia czasu. Naprawdę, fajna sprawa.

Wiem, że już pojawiły się aplikacja na wszelkie smartphony...ale nie sprawdzałem, czy to już hula.

EDIT: http://en.wikipedia.org/wiki/Sirius_Satellite_Radio --------> tutaj jest trochę informacji:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.09.2013 06:18

Zmarł Jarosław Śmietana.
:cry:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.09.2013 13:07

Dream Theater wydaje nowy album. Ma się ukazać 24 września i jak wynika z notki będzie miał zaskakujący :wink: tytuł ... "Dream Theater".

Można już posłuchać próbki "The Enemy Inside".

Rewolucji nie ma, wszystko jak dawniej, bez spadku poziomu.

I nie zdążę kupić na drogę do CRO, ale po powrocie będzie jak znalazł na szok pourlopowy :lol:

I znalazłem jeszcze podróbkę.
Nawet mają skośnookiego gościa, tyle że nie na basie.
Ale sześciostrunowy bas jest, jednakże obsługiwany przez białasa :lol:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 03.09.2013 14:19

krutom napisał(a):...
Można już posłuchać próbki "The Enemy Inside".

Brzmi obiecująco, zobaczymy co dalej...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.09.2013 13:04

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 11.09.2013 18:44

No to w ramach wspomnień cover Billa Whitersa w wykonaniu BLS, który ma się znaleźć na zbliżającym się ich nowym albumie "Unblackened".

Ain't No Sunshine
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.09.2013 21:23

Twórcy wyraźnie poruszeni.

Nie ma to jak klasyka.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 11.09.2013 21:30

romuald22 napisał(a):No to w ramach wspomnień cover Billa Whitersa w wykonaniu BLS, który ma się znaleźć na zbliżającym się ich nowym albumie "Unblackened".

Ain't No Sunshine

I znów klasyka.

Są takie kawałki, które nasze różne radyja potrafią zajeździć na śmierć.
Tego im się nie "udało".

Zdania w komentarzach poniżej są jak zwykle podzielone (niektóre nick'i zastanawiające - jeden taki nawet raczej samokrytyczny :lol: ), ale mi się podoba.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 12.09.2013 13:20

Wydaje mi się, że już to wklejałem kilkadziesiąt stron wcześniej, ale takie perełki warto przypomnieć :wink:

Kupiłem dziś w Media płytkę Riverside za całe... 12,99 :)
Myślę, że warte posłuchania.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.09.2013 15:29

W sieci pojawił się klip promujący zbliżający się nowy LP Amerykanów - "Fortress".
Jak widać Myles'owi Kennedy ostatnia intensywna współpraca ze Slashem nie przeszkadza w wypełnianiu zobowiązań wobec swoich "starych" kolegów.
A brzmi to bardzo zachęcająco...

ALTER BRIDGE
Addicted To Pain

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 413
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone