Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fatamorgana
Koneser
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.08.2013 22:59

romuald22 napisał(a):Wojan i Fata tu jednak zaglądają do satanistów :wink: :papa:

8O :roll:
"Satanistów" to mosz tu:
Obrazek

Obrazek
:lol: :wink:

Odnośnie info Wojana to...potwierdza się, że gwiazdy przebrzmiałe i starsze z reguły nie mają już takiego parcia na kasę za swój wizerunek i dlatego dają luz z tym ich uwiecznianiem. :wink:
(nie dotyczy Rolling Stones! :roll: :twisted: :evil: )
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 22.08.2013 23:13

Jeszcze jedna luźna uwaga nt. koncertu :D
Waters zaskoczył wszystkich wypowiadając z pamięci kilkanaście zdań po polsku. Szeleścił strasznie :D ale nawet dało się go zrozumieć :D Na koniec w swoim już języku powiedział, że nie wyobraża sobie jak my naszego możemy używać na co dzień ... :D :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.08.2013 06:07

wojan napisał(a):.. spiker przed koncertem zapowiedział, że ekipa Watersa nie ma nic przeciwko używania aparatów, robienia zdjęć ...

No to sobie wyobrażam, jakie to gwiazdy "światowego formatu" występowały w "Męskim graniu",
że tam ten zakaz w telewizji ogłaszali ;)
Jak to usłyszałem, to do Fortu Bema, gdzie grali, nie poszedłem :D

Miałeś możliwość obejść koronę zewnętrznym chodnikiem? Ładna panorama Warszawy jest o tej porze.
No i byłeś w najwyższym punkcie trybun? :)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.08.2013 17:33

Najwyższy punkt trybun zaliczyłem, ale korony nie obszedłem. Zabrakło czasu na dokładniejsze zwiedzanie :(
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 23.08.2013 17:38

MRK napisał(a):
bluesman napisał(a):Taka ciekawostka no i cosik znajomo brzmi ktoś z kogoś zerż .........................ł :mrgreen:

Czekaj, czekaj...ale całe Yugopolis w zamyśle tak właśnie miało wyglądać...czy "bieremy kawałek z Jugo i robimy po polsku":)

To było tak prowakacyjnie :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 23.08.2013 23:36

bluesman napisał(a):
MRK napisał(a):
bluesman napisał(a):Taka ciekawostka no i cosik znajomo brzmi ktoś z kogoś zerż .........................ł :mrgreen:

Czekaj, czekaj...ale całe Yugopolis w zamyśle tak właśnie miało wyglądać...czy "bieremy kawałek z Jugo i robimy po polsku":)

To było tak prowakacyjnie :)

Prowakacyjnie to muszę się tymi wiadomymi płytkami zająć...ale kur zapiał...albo wypada z pamięci, albo czasu brakuje...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.08.2013 13:38

8O :!: :)
Oj. Trzeba się będzie temu bliżej przyjrzeć. Szczególnie, że to nasi.

CHEMIA
Bondage Of Love
Hangover

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.08.2013 13:41

romuald22 napisał(a):Trzeba się będzie temu bliżej przyjrzeć. Szczególnie, że to nasi.

Mam to samo tylko z innym bandem

Believe - The Warmest Sun In Winter

:D

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.08.2013 14:00

Chirurdzy z Carcass wracają z krążkiem "Surgical Steel" po 17 latach bez studyjnej płyty. Kasa? Ci, którzy czekali a powrót do grindowych klimatów - zawiedzeni po całości. Ci, którzy chcieli melodyjne granie z czasów "Heartwork" - zadowoleni... Ja jeszcze nie wiem:).

Obrazek

Jak ktoś ma ochotę i przetrwa...
Captive Bolt Pistol
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.08.2013 23:12

Jacek S napisał(a):
romuald22 napisał(a):Trzeba się będzie temu bliżej przyjrzeć. Szczególnie, że to nasi.

Mam to samo tylko z innym bandem

Believe - The Warmest Sun In Winter

:D

Pozdrawiam

Wspominałem jakiś czas temu. Naszych, grających całkiem przyzwoicie jest znacznie więcej tylko ich w radiu nie puszczają.

Zdarzają się jednak wyjątki.

Ostatnie notowanie LP3, a w nim na 2 miejscu Riverside The Depth Of Self-Delusion z ostatniej płyty. Ostatnio nie chce się odczepić. :D

Swoją drogą na pierwszym miejscu BlackSabbath God Is Dead?.

Czyżby większość głosujących jeszcze na plaży w Zrce :lol: :mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 26.08.2013 23:27

romuald22 napisał(a):8O :!: :)

CHEMIA
Bondage Of Love
Hangover

Pozdrawiam

Fajne, oby nie skończyli jak Totentanz. Widzę tendencje do wpadania w banalne melodyjki (Bondange .. refren)

Tak swoją drogą. Na allegro za pierwszą płytę Totentanz (już wyczerpany nakład) chcą ponad 100 zeta 8O
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.08.2013 23:48

romuald22 napisał(a):8O :!: :)

CHEMIA
Bondage Of Love
Hangover

Pozdrawiam

Przyglądaj przyglądaj się...
Ja posłuchałem ich na żywo- grali przed Gunsami...
I chyba właśnie ich muza najlepiej się prezentowała a wokal był dziwnie lepiej słyszalny od...Axla. 8O :o :roll: :mrgreen:
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 27.08.2013 06:26

krutom napisał(a):Czyżby większość głosujących jeszcze na plaży w Zrce :lol: :mrgreen:

Chyba nie, ja głosuje już dłuższy czas, a listy słucham od ponad 20 lat i widać że ostatnio pojawia się cięższa muza np. Megadeth, Iron Maiden nie mówiąc o Soundgarden, Alice in Chains, DP czy Black Sabbath. Lista jest.....specyficzna po prostu ;) Ostatnio jedna młoda osoba wychowana na Esce Rock stwierdziła, że LP3 jest bardziej rockowa niż granie w ER więc coś w tym musi być ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 10:12

krutom napisał(a):Wspominałem jakiś czas temu. Naszych, grających całkiem przyzwoicie jest znacznie więcej tylko ich w radiu nie puszczają.

Zdarzają się jednak wyjątki.

Ostatnie notowanie LP3, a w nim na 2 miejscu Riverside The Depth Of Self-Delusion z ostatniej płyty. Ostatnio nie chce się odczepić. :D

Odnośnie radia napiszę jeszcze poniżej, a odnośnie Riverside...ta płytka nie wychodzi z odtwarzacza, na zmianę z jeszcze jedną, ale już tu nie będę wrzucał, bo zrozumienia nie odnajduję :mrgreen: . Riverside nagrało płytę bardzo dobrą płytę! Zresztą...kolejną:).

romuald22 napisał(a):CHEMIA

Tą kapelę usłyszałem po raz pierwszy właśnie poprzez radio. Dupy mi nie urywa, bo to nie do końca mój klimat, ale cieszy japę, że to Polacy! Solidne granie...osobiście podciągnąłbym to pod Stone Sour, choć zbyt wiele Chemii nie słyszałem.

DCK napisał(a):Chyba nie, ja głosuje już dłuższy czas, a listy słucham od ponad 20 lat i widać że ostatnio pojawia się cięższa muza np. Megadeth, Iron Maiden nie mówiąc o Soundgarden, Alice in Chains, DP czy Black Sabbath. Lista jest.....specyficzna po prostu ;)

Cięższe granie pojawiało się na LP3. To najcięższe najczęściej nie wychodziło poza Poczekalnię (vide Behemoth - Ov Fire And The Void, najwyższa pozycja 45), ale było. Nie liczę okupowania numero uno przez Nothing Else Matters, ale przecież takie Master Of Puppets, czy Fear Of The Dark, radziły sobie na LP3 świetnie. Do tego można dorzucić Acid Drinkers, Helloween, Accept... Nawet, jak byłem gówniarzem, kiedy lista leciała raz w piątek, raz w sobotę, pojawiały się jakieś perełki. Jasne, zawsze było więcej polskiego grania plus ulubione smęcenia Niedźwiedzia, ale raz na jakiś czas wyskakiwał jakiś konkret:)...a skoro o konkretach...

DCK napisał(a):Ostatnio jedna młoda osoba wychowana na Esce Rock stwierdziła, że LP3 jest bardziej rockowa niż granie w ER więc coś w tym musi być ;)

Słusznie stwierdziła ta młoda osoba... Eska Rock to taki sam shit, jak eremefy, zetki i inne eski. Za to, że mają w nazwie Rock powinny dostać po pysku. Posłuchajcie kiedyś przez cały dzień tej stacji. To jest jakaś masakra. Muzyka z pogranicza pop/rock, ewentualnie ciut mocniejszy pop, czaaaaaasem się coś trafi, co z pełną świadomością można nazwać ROCKIEM. Prowadzący są na takim samym poziomie, jak Ci z rmf maxxxx (jakoś nie mogę napisać tej nazwy z wielkiej litery :roll: ). Idiotyczne gadki, traktowanie słuchacza jak debila, żart na poziomie gimnazjum.... Promują niemiłosierni shit, który pewno wytwórnie nie mogą upchnąć gdzie indziej.

Jak dla mnie w moim rejonie bezapelacyjnie nic nie może konkurować z Antyradiem. Wiem, że nie wszędzie dostępne, ale południe Polski plus Wawa są w zasięgu. Proszę...oto ostatnie zestawienie Turbo Top, czyli LP Antyradia:

1. Orbita Wiru - D.N.A.
2. Hunter - O Wolności
3. Farben Lehre - Anioły i demony
4. Pampeluna - Legenda o lustrze
5. Slayer - Cult
6. Rammstein - Mein Herz Brennt
7. Acid Drinkers - Andrew's Strategy
8. Riverside - The Depth...
9. AC/DC - War Machine
10. Iron Maiden - Wasted Years
11. Slash - Anastasia
12. Strachy Na Lachy - I Can't Get No ...
13. Anti Tank Nun - Devil Walks
14. Alice In Chains - Stone
15. AmetriA - Zbrodnia
16. Queens Of The Stone Age - My God Is The Sun
17. Godsmack - Voodoo Too
18. Chemia - My Ego
19. Guns N' Roses - Street of Dreams
20. Avenged Sevenfold - Carry On

Tutaj widzę Rock, w esce rock tego już nie widzę. To w Antyradio posłucham ciekawych wywiadów u Makaka (Makakart i Makakofonia Bejbi hef fun)...ciekawych, tudzież totalnie z d..., no ale to Makak, taki Jego urok :). Tutaj, jak mam siłę i ochotę, mam Rzeźnię, gdzie jest bardzo konkretnie (przy czym godziny nadawania to masakra, nd 23.00-02.00, więc sporadycznie się to zdarza), tutaj mam audycje, które mogą spokojnie, z uśmiechem na ustach wysłuchać, a wszelkie one okraszone są dobrą porcją rocka. No i mój ulubieniec, choć ma wielkie grono przeciwników, czyli Paweł Loroch i jego Gastrofaza. Rozwodzi się nad przeróżnymi smakami niemiłosiernie, a i cięty język ma, kiedy zajdzie taka potrzeba.

Tyle! Nie włączajcie nawet eski rock!:) Syf, kiła i mogiła. Do piachu!
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 27.08.2013 10:26

MRK napisał(a):Jak dla mnie w moim rejonie bezapelacyjnie nic nie może konkurować z Antyradiem. Wiem, że nie wszędzie dostępne, ale południe Polski plus Wawa są w zasięgu.

Niestety u mnie nie da się posłuchać :evil: , ale jak jadę na Śląsk czy do Warszawy zawsze szukam Antyradia, na codzień mogę co najwyżej się internetowym ratować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 412
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone