Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.08.2013 13:26

MRK napisał(a):Ten Zwierz to ktoś istotny?

Jak można Zwierza nie znać? :roll:
Bez niego Festiwal Piosenki Żołnierskiej nigdy nie będzie już taki sam :)

A Ładysz?
Ten zegar stary gdyby świat,
Kuranty ciął jak z nut.

Nawet dziś to rusza :D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.08.2013 13:39

weldon napisał(a):Jak można Zwierza nie znać? :roll:

Można można...nie śmigałem do Kołobrzegu co rok.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.08.2013 14:55

MRK napisał(a):
weldon napisał(a):Jak można Zwierza nie znać? :roll:

Można można...nie śmigałem do Kołobrzegu co rok.

W Zielonej Górze też się udzielał :D

Nie lubisz piosenki radzieckiej? :roll:

:D

Albo Алиса - Небо Славян ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.08.2013 15:20

weldon napisał(a):Nie lubisz piosenki radzieckiej? :roll:

Piosenka radziecka mówisz? :mrgreen: No jak nie, jak tak.... nawet lubię piosenkę radziecką, śpiewaną po angielsku :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 22.08.2013 16:12

Taka ciekawostka no i cosik znajomo brzmi ktoś z kogoś zerż .........................ł :mrgreen:

tegoż zespołu

a to kogoś innego ale piękne :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.08.2013 16:33

MRK napisał(a):... nawet lubię piosenkę radziecką, śpiewaną po angielsku :mrgreen:

Uważam, że ten pan ma za niski głos. I jest za głośno.
Posłuchajmy...
Chabry z Poligonu
:wink:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.08.2013 20:09

bluesman napisał(a):Taka ciekawostka no i cosik znajomo brzmi ktoś z kogoś zerż .........................ł :mrgreen:

Czekaj, czekaj...ale całe Yugopolis w zamyśle tak właśnie miało wyglądać...czy "bieremy kawałek z Jugo i robimy po polsku":)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 22.08.2013 20:35

jara napisał(a):.
Widziałem Watersa w Atlas Arenie w Łodzi. Żałuję, ale do Wa-wy nie dam rady. Na stadionie musi to robić jeszcze większe wrażenie.

Nie wiem jak było w Łodzi :D ale na stadionie naprawdę robiło wrażenie ... :D szczególnie na mnie prostym człowieku z prowincjonalnych kresów ... :lol: :lol:

To co - kilka luźnych po koncertowych uwag :?:

Stadion - wg mnie piękny, co z tego, że drogi :D , ale dla mnie jest piękny i tyle ... :D
Kolejne powód ekscytacji :D to wielkość sceny - ściana na całą szerokość stadionu -

scena.jpg

i myśl : co z tych zapowiedzianych wizualnych fajerwerków będą mieli ci siedzący przy samej scenie :?: Dobrze ,że my mamy daleko :D

Na biletach napisane było, że koncert zaczyna się punktualnie o 20:00 - było pół godziny poślizgu.Publika troszkę zaczęła się niecierpliwić :| ale myślę, że warto było czekać

przed.jpg

Głosy o niezbyt dobrej akustyce narodowego nie były niestety przesadzone :( Nie wiedzieć czemu szczególnie ujawniło się to przy Goodbye Blue Sky :(
Ale jak dla mnie całość widowiska zrekompensowała w całości niewielkie akustyczne niedoróbki :D

Brakowało mi damskiego chórku - takiego chociażby jak tutaj

Po wykonaniu Goodbye Cruel World kiedy Roger po raz ostatni zaśpiewał goodbye i włożył ostatnią cegłę , która zabudowała mur w całości, z konsternacją zauważyłem, że część publiki zaczęła zbierać się do wyjścia 8O Całe szczęście jakieś trzydzieści parę tysięcy ludzi (na moje oko) dotrwało do końca koncertu ... :D
koniec.jpg

Comfortably Numb mimo że bez Davida - chyba najlepsze wykonanie jakie słyszałem :D Nawet mój pierworodny, mimo że wychowany na trochę innej muzyce mówił, że ma ciary ... :D

DSC03338.JPG

DSC03339.JPG

DSC03344.JPG

DSC03346.JPG

DSC03354.JPG

DSC03355.JPG

DSC03365.JPG

I to tyle - jak będzie okazja to pojadę jeszcze raz ... :D
Pozdravki :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 22.08.2013 21:22

Rozpadające się kryształy na trzecim zdjęciu od dołu wyglądały rewelacyjnie. W Arenie było super, ale na Narodowym chyba jeszcze bardziej.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 22.08.2013 21:27

8O 8O 8O
Wojan... powiem tak:
ŁAŁ!!!
To jest coś!
I fajnieś to ujął.
Jak było z wnoszeniem aparacików?
Sprawdzali co masz?
:roll:
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 22.08.2013 21:33

Nic nie sprawdzali - można było wnieść FullHD kamerę :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 22.08.2013 21:39

wojan napisał(a):Głosy o niezbyt dobrej akustyce narodowego nie były niestety przesadzone :(

Dach miałeś zamknięty, co powodowało wielokrotne odbicie i zniekształcenia dźwięku. To dobre na mecze, a nie na koncerty.
Przy otwartym jest lepiej, bo dźwięk jest czystszy, tylko wszystko słychać w okolicy, wobec czego sporo osób przychodzi wtedy do Skaryszaka - posłuchać za free ;)

Tak właśnie chcąc nie chcąc posłuchałem prób Depeszów :)

wojan napisał(a):Nic nie sprawdzali - można było wnieść FullHD kamerę

Od razu widać, że w Forcie Bema, na Męskim Graniu, "większe" gwiazdy występowały,
bo tam był zakaz wnoszenia i używania jakiegokolwiek sprzętu rejestrującego :D

Nie wiem jak z realizacją tego było, ale mówili o tym nawet w zapowiedziach koncertu.

Pozdrawiam
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.08.2013 21:40

No jestem pod wrażeniem. Nie tylko Watersa.
Wojan i Fata tu jednak zaglądają do satanistów :wink: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2013 22:07

wojan napisał(a):Głosy o niezbyt dobrej akustyce narodowego nie były niestety przesadzone :( Nie wiedzieć czemu szczególnie ujawniło się to przy Goodbye Blue Sky :(
Ale jak dla mnie całość widowiska zrekompensowała w całości niewielkie akustyczne niedoróbki :D

Byłem na stadionie Gwardii w 2002 roku na Watersie i był to jeden z, o ile nie najlepiej nagłośniony koncert na jakim byłem. Niektóre głośniki (chyba jakieś pomocnicze) rozstawione były za koroną stadionu? Na Narodowy wszyscy narzekają - być może to rzeczywiście kwestia dachu. Jednak w Pradze na The Wall dwa lata temu w hali O2 nagłośnienie także było całkiem niezłe. Mur co prawda krótszy, przestrzeń mniejsza, dźwięk wyraźny bez przesterów i pogłosów, czasem wydawało się wręcz że mogłoby być głośniej.

Widzę, że odmianą w stosunku do koncertu sprzed dwóch lat był teraz w Warszawie obraz live rzucany na mur. Nie pamiętam tego z Pragi.

Solówka w "Comfortably Numb" wyszła wg mnie cieniutko w Pradze... ale i Gilmour nie popisał się na gościnnym występie w Londynie. :)

Wojan, troszkę zazdroszczę :wink:
Pozdrawiam.
Interseal
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 22.08.2013 22:49

weldon napisał(a):
Od razu widać, że w Forcie Bema, na Męskim Graniu, "większe" gwiazdy występowały,
bo tam był zakaz wnoszenia i używania jakiegokolwiek sprzętu rejestrującego :D

Nie wiem jak z realizacją tego było, ale mówili o tym nawet w zapowiedziach koncertu.

Pozdrawiam

Hm ... to ciekawe co piszesz, bo spiker przed koncertem zapowiedział, że ekipa Watersa nie ma nic przeciwko używania aparatów, robienia zdjęć, byle by tylko robić to bez lamp błyskowych, które mogą zepsuć cudeńka :D wyświetlane na ścianie :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 411
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone