Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 22:51

Padam. Jutro wrócę do dyskusji. Dobranoc.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.06.2013 22:59

Serce w pasy napisał(a):Padam. Jutro wrócę do dyskusji. Dobranoc.

Cześć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2013 12:54

jara napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Co prawda, to prawda. Na Scorpionsów nie pojechałem bo mnie nie kręcili. Mimo,że był to ich ostatni koncert :)

Scorpions kręcili mnie cały czas. Obejrzałem koncert na canal+ i mnie umęczył. Lepiej studio. Obejrzałem 2x Gunsów, Deep Purple, Watersa. W małym klubie Budgie, Wishbony Ash i kilka innych. Byłem na Tinie Turner w Sopocie, ale nie poszedłem na Claptona w Łodzi. Na Rolling Stones w Pradze. Jutro McCartney w Wa-wie i jak siły będą to TOTO w Łodzi, w poniedziałek

Na Gunsach też byłem dwa razy. Byłem też na Red Hotach w Chorzowie. Marzy mi się jeszcze Aerosmith.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.06.2013 13:45

Serce w pasy napisał(a):Dobry Wieczór wszystkim.
Wczoraj w nocy wróciłem z koncertu Bon Jovi z Gdańska.

Obiecałem Romkowi relację. Będzie lecz nie dziś. Nie mam głowy.

Czekam.
Jestem cierpliwy.
Chyba, że się wk..... :wink:. Jak każdy pewno.
Lay Your Hands On Me
Pozdrav :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2013 14:49

romuald22 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Dobry Wieczór wszystkim.
Wczoraj w nocy wróciłem z koncertu Bon Jovi z Gdańska.

Obiecałem Romkowi relację. Będzie lecz nie dziś. Nie mam głowy.

Czekam.
Jestem cierpliwy.
Chyba, że się wk..... :wink:. Jak każdy pewno.
Lay Your Hands On Me
Pozdrav :)

Spoko spoko już się pisze :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 22.06.2013 15:58

Slippery When Wet i New Jersey zajechałem na kasecie.... potem już nie dałem rady z Bon Jovi:). Oni w dół, a i ja chyba znudziłem się tymi klimatami. Ale takie kawałki jak Raise Your Hands, czy Wild In The Street z chęcią na żywo posłuchałbym, choć pewno poza Prayerem nic z tej płytki już nie grają.

Dawaj relację, też poczytam z chęcia.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.06.2013 07:43

jara napisał(a):Jutro McCartney w Wa-wie i jak siły będą to TOTO w Łodzi, w poniedziałek

Słyszałem, że na tym koncercie ma być nagrywany materiał na płytę.

Pozdrawiam
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 24.06.2013 08:01

Jacek S napisał(a):
jara napisał(a):Jutro McCartney w Wa-wie i jak siły będą to TOTO w Łodzi, w poniedziałek

Słyszałem, że na tym koncercie ma być nagrywany materiał na płytę.

Pozdrawiam

Zgadza się. Lecz w tej chwili nie mam weny, żeby jechać. Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.06.2013 22:00

Obiecana relacja. No może początek :) Część zdjęć szlag trafił podczas przegrywania
W pewne listopadowe popołudnie dzwoni telefon.
O Grzesiek dawno się nie słyszeliśmy.
Cześć, co tam- odbieram.
Słyszałeś Bon Jovi będzie w Polsce?
No pewnie- odpowiadam
A bilety już masz ?
A są już w sprzedaży?
No właśnie od dzisiaj.
No to kupuję.
Dzwonię do żonki informując, że 19czerwaca jedziemy do Gdańska na Bon Jovi. Ucieszyła się.
Jeszcze kilka telefonów kto chętny i kupujemy bilety.
Sprawdzam samolot może by było w miarę tanio. Niestety nie ma jeszcze tak dalekich terminów na stronie linii lotniczych. Później się okaże, że samolot jest za drogi i samo poruszanie się bez auta było by kłopotliwe.
Na kilka tygodni przed z pomocą Kaszubskiego (dzięki) rezerwuję hotel oraz organizuję całą logistykę.

19 czerwca.

Wyjeżdżamy z domu o 6tej by zawieźć dziecko do rodziców tam również umawiamy się z bratem i bratową.
7.15 wyruszamy do Gdańska. Ledwo ruszyliśmy a już trafiliśmy na potężny korek na obwodnicy Krakowa.
Hmmm zaczynam myśleć czy wyjazd samochodem był najlepszym rozwiązaniem.
Po 45 minutowym postoju w korku (później się okaże że był to jedyny korek na trasie) wjeżdżamy na Autostradę.
Mając w pamięci krakowski korek nawet nie proponuję współpasażerom postoju dopóki sami się nie upomną  Nie upomnieli się aż do Gdańska !
Po drodze dzwonimy do znajomych, którzy wyjechali o piątej rano straszą nas strasznymi korkami w Łodzi Zgierzu i Włocławku. Okazuje się, że Oni trafiali na korki przez to, że wyjechali 2 godziny wcześniej. Nam udawało się przejeżdżać ww. miasta bez żadnego problemu.
Dwa dni przed wyjazdem dogadaliśmy się z resztą ekipy ok 12osób, że mamy ten sam hotel nie rezerwując go wspólnie gdyż nikt do końca nie wiedział na ile dni jedzie nad morze

Po 6ciu godzinach i 15 minutach ciągłej jazdy dojeżdżamy do Hotelu.
Teraz możemy spokojnie siąść, zjeść obiad, napić się piwa i odpocząć. Mamy spory zapas czasowy.
Przed hotelem spotykamy znajomych, którzy przyjechali dzień wcześniej pociągiem i byli od rana na plaży.
Kilka osób już musi jechać na koncert gdyż ich nastoletnie dzieci chcą być jak najbliżej sceny.
Dogadujemy szczegóły i umawiamy się na „po koncercie”
Zamawiamy taryfę i jedziemy na stadion niestety chcielibyśmy gdyż wszystkie drogi dojazdowe stoją.
Mimo usilnych prób wykorzystania wszystkich objazdów niestety nie udaje nam się zbliżać do stadionu. I tu miłe zaskoczenie, taksówkarz wbrew swoim interesom proponuje nam, że zawiezie nas na dworzec, a stamtąd mamy SKM-ką (Szybka Kolej Miejska) 7minut na stadion.

Wreszcie dojechaliśmy. Wchodzimy bez kolejek. Ze stadionu dochodzą dobrze znane dźwięki supportuje IRA. Wejście na sektor zajmuje krótką chwilę. I oto naszym oczom ukazał się taki widok:
Idziemy po piwo(znaczy te siki, które sprzedają na imprezach masowych). IRA rozbawia publikę nawet całkiem nieźle, kończą o 19.30 czyli niby na 30minut przed Bon Jovi. Czekamy sącząc to coś co przypomina piwo. Na telebimach pojawiają się napisy 15 min into the show. Czytałem na necie, że Bon Jovi znane jest z punktualności, ale po trzygodzinnym spóźnieniu Gn’R w Rybniku sceptycznie podchodzę do punktualności gwiazd. Niepotrzebnie. Punktualnie o godzinie 20tej zaczynają grać.
Na początek coś z najnowszej płyty
That's What the Water Made Me
Publika szaleje.
Później coś dla starszych
• You Give Love a Bad Name
• Raise Your Hands
• Born to Be My Baby
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.06.2013 23:14

Serce w pasy napisał(a):Obiecana relacja. No może początek :) Część zdjęć szlag trafił podczas przegrywania...

Halooo :!: :wink:
Pal licho zdjęcia.
Co jeszcze i jak tam zagrali??? :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.06.2013 06:02

romuald22 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Obiecana relacja. No może początek :) Część zdjęć szlag trafił podczas przegrywania...

Halooo :!: :wink:
Pal licho zdjęcia.
Co jeszcze i jak tam zagrali??? :)

Runaway
Bad Medicine
Always
Dead or Alive
Have nice day
It's my live
Because We can
We weren't born...
Cpt. Crush
Livin' on a prayer

już jestem w pracy, mam inne zajęcia, jak będzie chwila i sobie przypomnę to dopiszę. Albo niech mnie Serce... uzupełni.

Pozdrav

Keep the faith
In these arms
Lost highway
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.06.2013 06:29

Serce w pasy napisał(a):Część zdjęć szlag trafił podczas przegrywania

Po pierwsze, możesz spróbować je odzyskać, po drugie tylko część, więc nie jesteś usprawiedliwiony :D
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.06.2013 06:43

....
Załączniki:
bj.JPG
bj2.JPG
bj1.JPG
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.06.2013 14:46

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.06.2013 13:14

Fragmenty "Rebel Yell" przypomniały mi gościa... :)

BILLY IDOL
Speed
Scream

Pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 406
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone