Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.06.2013 07:49

DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.06.2013 07:56

weldon napisał(a):Bogowie nie umierają ;)

Było już na 399 stronie tematu ;) A propos nie mogę się doczekać do niedzieli, zakupiłem w prezencie mojemu tacie taki dwupaczek - Now what? DP i właśnie 13 Sabbathów. W niedziele komisyjne odpakowanie prezentu i odsłuchiwanie przy Raciborskim. Szkoda, że moje dzieciaki mi takich prezentów nie robią :?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 10:08

DCK napisał(a):
MRK napisał(a):Z racji bycia świeżo po koncercie, wrzucę to...

Zespół genialny. Szkoda, że nie zagrali ani jednego kawałka z Powstania..., no ale...były inne:).

Jak na żabojadów ;) całkiem całkiem. Możesz rozwinąć temat Powstania? Nagrywali coś na ścieżkę do filmu/gry? Do tej pory z powstaniem raczej Sabaton kojarzyłem ;)

HAHAHHAHAHA, ale popieprzyłem... :D :D Za szybko skopiowałem link. Benighted to mniamniuśna nuta, której słucham od Psychose, a Asylum Cave to majstersztyk. Koncert w Krakowie u boku Morbid Angel i Necrophobic był świetny.

A odnośnie Powstania i koncertu, na którym właśnie byłem...chodziło mi o to...

Namieszałem:)

A Sabaton to taaaaaka poła, że głowa mała. Ten zespół jest straszny.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 10:15

DCK napisał(a):... i odsłuchiwanie przy Raciborskim...

Czyli nie tylko ja mam zboczenie i nie tykam kompanijnych sikaczy:). Ja nie wiem, jak ludzie mogą pić te świństwa od "największych potentatów browarnictwa". Raciborskie należy do jednego z moich ulubionych... Pytanie, kiedy się popsuje, bo już zauważyłem je w dużych sklepach, więc zaraz mogą polecieć na kasę i z dobrego piwa zrobi się zlewka z beczki.

Taki mały OT.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.06.2013 11:42

greenrs napisał(a):Zaskoczyłeś mnie! Nie widziałem, że akurat Ty lubisz takie klimaty...

Generalnie słucham rocka z tendencją wiadomą :wink: . Jakieś 75% moich płyt to te "okolice". Ale pozostaje jeszcze 25% :) .
Np: lubię tego "smutasa" :wink: . Nawet cztery jego płytki posiadam.

BRYAN FERRY
Right Stuff - z "Bête Noire" - 1987
Don't Stop The Dance - z "Boys And Girls" - 1985

romuald22 napisał(a):TEXAS- "Southside" (1989)

greenrs napisał(a):Mnie zanadto zalatuje country... a od country tylko krok do disco :oczko_usmiech: (disco-polo rzecz jasna)

Do disco to temu krok milowy byłby potrzebny. Choć późniejszymi wydawnictwami zaczęli go robić.

A propos disco polo.
Polska telewizja cyfrowa oferuje w którymś pakiecie taki program Polo TV. Jak mam kiepski nastrój to sobie go włączam - na 30 sekund wystarczy :wink: :lol: .
Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.06.2013 14:39

romuald22 napisał(a):A propos disco polo.
Polska telewizja cyfrowa oferuje w którymś pakiecie taki program Polo TV. Jak mam kiepski nastrój to sobie go włączam - na 30 sekund wystarczy :wink: :lol: .
Pozdrawiam

Potwierdzam. Kanał wykręca sutki niemiłosiernie:).

Pozostając przy temacie...skąd przeświadczenie, że jak ktoś słucha ostrego, tudzież bardzo ostrego łojenia, to nic innego Mu w głowie/sercu/uchu nie słychać? Ech, te stereotypy...:)

Kilka wyjątków z mojej płytoteki...fizycznej, nie dyskowej:). Lao Che już wymieniłem, więc nie będę. A ponadto...

ELEND - ufff...cholernie ciężki kaliber odbioru, szczególnie pierwsze płyty (z naciskiem na Les Tenebres Du Dehors i Umbersun), ale chłonę to muzę niemiłosiernie.

MASSIVE ATTACK - wiadomo, do tego jeszcze Tricky solo

QUADRO NUEVO - widziałem na żywo na festiwalu All Improviso w Gliwicach. Kopary Panowie opadają. Zerknijcie.

GOD IS AN ASTRONAUT !!!!!! MISZCZE!!!! Świetna muza, świetne koncerty...

L.U.C. - F.E.N.O.M.E.N. prawie cała reszta z Jego branży moze za Nim kable nosić

TIDES FROM NEBULA - warszawskie granie po linii God Is An Astronaut

DEVIL DOLL - jeżeli ktoś był fanem Beksińskiego na Trójce, to pewnie kojarzy...jak nie kojarzy...zapoznać się należy!

I od groma jeszcze innych... Mogę wrzucać na bieżąco:). Ja osobiście jestem otwarty na każdą dobrą muzę, aczkolwiek wiadomo, że siedzę raczej w ciężkich klimatach. Warunek jeden: muza musi być dobra, a tej czasem trzeba ze świecą szukać:).
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.06.2013 14:44

MRK napisał(a): Ja osobiście jestem otwarty na każdą dobrą muzę, aczkolwiek wiadomo, że siedzę raczej w ciężkich klimatach. Warunek jeden: muza musi być dobra, a tej czasem trzeba ze świecą szukać:).

Pod tym i ja mogę się podpisać, na mnie ogromne wrażenie wywarł i nadal wywiera ten kawałek

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 21:55

Dobry Wieczór wszystkim.
Wczoraj w nocy wróciłem z koncertu Bon Jovi z Gdańska.

Obiecałem Romkowi relację. Będzie lecz nie dziś. Nie mam głowy.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.06.2013 21:57

Serce w pasy napisał(a):Dobry Wieczór wszystkim.

dla mnie koncert super :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 22:02

jara napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Dobry Wieczór wszystkim.

dla mnie koncert super :lol:

Byłeś? Dla mnie też.
Nawet powiedziałem do żonki, że jakby mnie kto zapytał 20 lat temu, że Bon Jovi zagra w Polsce to bym mu popukał w głowę!
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.06.2013 22:07

Serce w pasy napisał(a):Byłeś? Dla mnie też.
Nawet powiedziałem do żonki, że jakby mnie kto zapytał 20 lat temu, że Bon Jovi zagra w Polsce to bym mu popukał w głowę!

20 lat temu? Ja na ten koncert czekałem 30 lat. Moja piętnastoletnia córka, powiedzmy 8 lat, od czasu, gdy zaczęła ich słuchać.
Jutro napieramy we dwójkę na McCartneya.

Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 22:27

No to Ty stary jesteś :)
30 lat temu nie słuchałem Bon Jovi tylko Natalii Kukulskiej:)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.06.2013 22:29

Serce w pasy napisał(a):No to Ty stary jesteś :)

oj tam, oj tam...co zrobić :smo: . Ale teraz jest ostatni czas na obejrzenie idoli z młodości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2013 22:40

jara napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):No to Ty stary jesteś :)

oj tam, oj tam...co zrobić :smo: . Ale teraz jest ostatni czas na obejrzenie idoli z młodości.

Co prawda, to prawda. Na Scorpionsów nie pojechałem do Tarnowa bo mnie nie kręcili,a miałem bilety za darmo. Mimo,że był to ich ostatni koncert :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.06.2013 22:46

Serce w pasy napisał(a):Co prawda, to prawda. Na Scorpionsów nie pojechałem bo mnie nie kręcili. Mimo,że był to ich ostatni koncert :)

Scorpions kręcili mnie cały czas. Obejrzałem koncert na canal+ i mnie umęczył. Lepiej studio. Obejrzałem 2x Gunsów, Deep Purple, Watersa. W małym klubie Budgie, Wishbony Ash i kilka innych. Byłem na Tinie Turner w Sopocie, ale nie poszedłem na Claptona w Łodzi. Na Rolling Stones w Pradze. Jutro McCartney w Wa-wie i jak siły będą to TOTO w Łodzi, w poniedziałek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 405
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone