Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 04.04.2013 09:01

Stonerowcy z Maryland po 4 latach przypomnieli o sobie nowym LP "Earth Rocker".
Prosty, surowy rokendrol i jak zwykle w takich wypadkach - subtelny :wink: wokal.
Ale dla fanów takiego grania - myślę, że pozycja obowiązkowa.

CLUTCH
DC Sound Attack
Cyborg Betty

I jeszcze jedna bluesowa perełka z tej płyty.

Gone Cold

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.04.2013 14:45

TVP Kultura - dziś.
- godz. 19:15 - Klasyczne Albumy Rocka: Jimi Hendrix "Electric Ladyland"
- godz. 22:20 - koncert ZZ Top w Teksasie
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.04.2013 14:24

Jacek S napisał(a):TVP Kultura
...
- godz. 22:20 - koncert ZZ Top w Teksasie

Bawiła mnie zawsze (ale ich chyba też) taka nonszalancja, wręcz niedbałość w graniu utworów :) .
Właściwie momentami mogliby jeść kanapkę jedną ręką, a druga wystarczałaby do grania :wink: . W porównaniu z perfekcjonistami typu Satriani czy Vai w tym względzie wypadają blado. Luzacy - ale w końcu grali u siebie. Słucha się tego jednak świetnie. Puściłem to sobie ponownie wczoraj z DVD - dźwięk 5.1. jest bardziej...koncertowy.
........................................................................................................................................................
W nawiązaniu do wspominanego przeze mnie koncertu Testamentu.
Na dwóch ich płytach - "Low" i "Gathering" grał na gitarze niejaki James Murphy. Kompozytor, instrumentalista i producent muzyczny. Udzielał się też w innych zespołach. Pod własnym nazwiskiem nagrał dwie płyty. Takie nieszablonowe i trochę pokręcone gitarowe granie.
Z pierwszej z nich - "Convergence" z 1996. W radiu nie do usłyszenia.

JAMES MURPHY
Touching The Earth
The Last One

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 07.04.2013 21:46

No to skoro już bierzemy na warsztat JM, to nie sposób nie wspomnieć o Disincarnate, którzy wydali jedną płytkę, ale zapamiętaną przez fanów DM.

In Sufferance

Deadspawn

A tego Testamenta do tej pory żałuję...i zaczął mi chodzić po głowie wypad do Wawy, szczególnie, że zagrają tam z najlepszym bandem na tym łez padole, czyli Napalm Death:)...tylko termin trochę z d...
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 08.04.2013 07:24

Pierwszy po 35 latach (sic!!!) studyjny materiał nagrany przez Iommiego, Ozziego i Geezera. Na początek krótka zajawka ale......... jest moc.

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.04.2013 13:14

Prócz Sabbathów (11.06.) w tym roku mamy usłyszeć nowe albumy Deep Purple(30.04.), Megadeth(04.06.), Slayera (?), Alice In Chains (14.05.), Roba Zombiego, Airbourne, rodzimej IRA...

Będzie się działo :D .
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.04.2013 13:52

Nazareth...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 08.04.2013 15:05

romuald22 napisał(a):Prócz Sabbathów (11.06.) w tym roku mamy usłyszeć nowe albumy Deep Purple(30.04.), Megadeth(04.06.), Slayera (?), Alice In Chains (14.05.), Roba Zombiego, Airbourne, rodzimej IRA...

Do tego z innej beczki Carcass, Deranged, Autopsy, Broken Hope, Death Breath, Facebreaker, Hail Of Bullets, Disma, Ghost, Obituary, Pyrexia, Gorguts, Armagedon, Azarath... BENIGHTED siedzą w studio i dziobią. Dobry rok to może być!! Z tym Slayer to kurcze nie wyrokowałbym:/.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.04.2013 15:22

romuald22 napisał(a):Prócz Sabbathów (11.06.) w tym roku mamy usłyszeć nowe albumy Deep Purple(30.04.), Megadeth(04.06.), Slayera (?), Alice In Chains (14.05.), Roba Zombiego, Airbourne, rodzimej IRA...

sie zobaczy :hut:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 13.04.2013 11:04

Przerwijmy tę brutalną ciszę :wink: .

Grają od 2008 roku ale płyty jeszcze nie wydali. Ma to się wydarzyć w tym roku. LP wyjdzie spod "skrzydeł" wytwórni Nuclear Blast - a ci raczej gniotów nie wypuszczają. Promujące zespół utwory wydają się to potwierdzać.
No to - volume up :wink:

ANTI-MORTEM
Stagnant Water
Crossroads

Pozdrawiam
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 14.04.2013 12:51

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.04.2013 12:42

Już jutro w czeskim Frydku-Mistku zagrają amerykańscy rockowi weterani ze Skid Row.
Cóż począć? :wink:
Daleko nie mam - sprawdzę jaką formę prezentują aktualnie.

Bilety nieco ładniejsze niż te ostatnie polskie, który właściwie przestają się między sobą (prócz wykonawców oczywiście) różnić.
Obrazek

SKID ROW
Riot Act
Livin' On A Chain Gang

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.04.2013 13:55

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! Romuald!!!! Cholera!!!! Dawaj wcześniej cynk o takich perełkach!!!!!!!!!:) Kapela mojej młodości. Nie miałem pojęcia, że coś takiego gra pod nosem!!!!!! Slave To The Grind zajechałem na taśmie. Jakiś czas temu kupiłem na CD i odświeżyłem. Ci pudle akurat byli przezajebiści!! Ajć...żałuję... Ciekawe, jak teraz Bach wyciąga początek Monkey Business chociażby:). Cholernie mocne granie to było w porównaniu z jedynką... Słuchałem obok thrash i death metalu:)

Monkey Business

ps. a odnośnie biletów. Zawsze staję na rzęsach, aby kupowac kolekcjonerskie. Tymi drukowanymi można sobie po jakimś czasie d... podetrzeć. Mimo, iż bilety mają u mnie specjalne traktowanie, tak już na niektórych ledwo co druk widać.

EDIT: Ej...chwila...przecież tam już nie ma Bacha...:). Nie ma Bacha - nie ma Skid Row:).
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.04.2013 21:08

Bacha nie ma już jakieś 17 lat. Reszta gitar - po staremu. Oczywiście pełna zgoda, że dwie pierwsze płyty to ich najlepsze wydawnictwa.

Następnym razem się poprawię :wink: i będę informował wcześniej.
Pozdrav
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 15.04.2013 22:55

romuald22 napisał(a):Bacha nie ma już jakieś 17 lat. Reszta gitar - po staremu. Oczywiście pełna zgoda, że dwie pierwsze płyty to ich najlepsze wydawnictwa.

Gdzieś mi się jeszcze przewinęło przez uszy Subhuman Race, potem zacząłem penetrować inne klimaty, a i Oni zniknęli... Jakiś czas temu miałem nawet w rękach Kicking & Screaming Bacha, gdzie na garach gra Jarzombek (Halford, Fates Warning)...dupy nie urwało...ale tez jakoś nie skojarzyłem, że Skid Row mogą jeszcze grać:). Ciekawe, które jeszcze kapele istnieją, a ja o tym nie wiem...choć w sumie już chyba nie ma takiej, która by mnie tak, w tych czasach, ruszała jak stary Skid Row. Chodzi mi o ten rodzaj muzy:).

r22 napisał(a):Następnym razem się poprawię :wink: i będę informował wcześniej.

No ja myślę:)

Aaaaa, jeszcze przecież była epeczka B-Sides Ourslaves z coverami... Też miałem... na dzień dobry Ramones...

Psycho Therapy

....a na dobranoc genialne wykonaniu Hendrixa

Little Wing

Bardzo fajna epeczka:).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 398
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone