Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dragonfly
Odkrywca
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragonfly » 19.03.2013 00:16

Nazwałem gothic-metalem. Dla mnie taki prawdziwy gothic to Clan of Xymox i Sisters of Mercy. Moje ukochane lata '80 :) Ale mogę cofnąć to co napisałem poprzednio ;) Szufladkowanie nie ma dla mnie aż takiego znaczenia :)
Miałem to szczęście być na koncercie Anneke w Poznaniu w czerwcu 2012 r. Teraz gra takie pitu-pitu, ale dla samej jej osoby warto było jechać. Dostałem autograf na "Mandylionie" :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2013 10:14

dragonfly napisał(a): Szufladkowanie nie ma dla mnie aż takiego znaczenia :)

Dla mnie w zasadzie też...ale jestem uczulony na gotyk, ten nowy gotyk:).
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.03.2013 11:09

Pisaliście żeby nie szufladkować, ale ... jak określilibyście to co robi Fading Colours? Niektórzy też mówią że to gotyk.

Co do The Gathering i Nightwish - de gustibus non disputandum est ... :D Ja tam lubię posłuchać, tak samo jak Theriona, ale następnego dnia wolę np. coś pokroju In Flames.

Dragonfly - pewnikiem jesteś częstym gościem na Castle Party w Bolkowie.

Z tego co słyszałem to w tym roku Anette też ma być ;)

Co ciekawe będzie też Kat z Romkiem i Agressiva 69
dragonfly
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragonfly » 19.03.2013 12:10

Ależ oczywiście, bywam tam regularnie, tym bardziej że do Bolkowa mam blisko. Anneke będzie grać, co mnie bardzo cieszy :) Ale muzycznie niespecjalnie będzie tam pasować. Teraz grywa takie melodyjne pioseneczki. Mają urok, ale to już nie to.
Fading Colours też znam, tym bardziej że są z Bolesławca - moje okolice. Taką muzę tez lubię, byle nie była zbyt łupankowata. Niestety Castle Party schodzi własnie w ten kierunek :(
A co Anneke - znalazłem fragment występu na Pinkpop 1997. Szkoda że już tak nie grają... :)
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.03.2013 12:40

dragonfly napisał(a):Fading Colours też znam, tym bardziej że są z Bolesławca - moje okolice. Taką muzę tez lubię, byle nie była zbyt łupankowata.

W takim razie pewnie Ci podzeszło "One second" Paradise Lost? Ci to dopiero przeszli metamorfoze. :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2013 13:26

DCK napisał(a):
dragonfly napisał(a):Fading Colours też znam, tym bardziej że są z Bolesławca - moje okolice. Taką muzę tez lubię, byle nie była zbyt łupankowata.

W takim razie pewnie Ci podzeszło "One second" Paradise Lost? Ci to dopiero przeszli metamorfoze. :oczko_usmiech:

Fakt...ostatnia dobra płyta to Icon :D
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.03.2013 13:37

MRK napisał(a):
DCK napisał(a):

Fakt...ostatnia dobra płyta to Icon :D

A Draconian times? A te 2 ostatnie?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2013 14:03

Jakoś tak... nie bardzo. Ślędzę na bieżąco i czekam, aż nagrają coś w klimatach Shades Of God, bo to dla mnie ich opus magnum. Po Draconian Times zaczął się na nich boom wśród nie tylko "czarnych braci"...a dla mnie zrobiło się już za "ładnie", a i klimat już nie ten:)...choć zmierzają w dobrym kierunku:)
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 19.03.2013 14:16

MRK napisał(a):... aż nagrają coś w klimatach Shades Of God, bo to dla mnie ich opus magnum.

Ja chyba najbardziej Gothic lubię

MRK napisał(a): ..Po Draconian Times zaczął się na nich boom wśród nie tylko "czarnych braci"..

Zgadza się, tak własnie było ale samo Draconian nie było jeszcze elektroniczne, choć już tam coś z samplami kombinowali.

MRK napisał(a):...choć zmierzają w dobrym kierunku:)

No właśnie, tylko żeby nie wykonali znowu jakiegoś zwrotu o 180 stopni
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 19.03.2013 14:36

DCK napisał(a):Ja chyba najbardziej Gothic lubię

Klasyk jak nic. Shades Of God to z kolei mniamniuśne rockowe granie:). Takie Pity The Sadness albo As I Die do tej pory wyrywają z butów.

DCK napisał(a):
MRK napisał(a): ..Po Draconian Times zaczął się na nich boom wśród nie tylko "czarnych braci"..

Zgadza się, tak własnie było ale samo Draconian nie było jeszcze elektroniczne, choć już tam coś z samplami kombinowali.

Ale już nie było "tego czegoś", przynajmniej jak dla mnie. Na Icon już obniżyli ciut loty, ale tam przynajmniej jest True Belief, Christendom ("They betray - uphold the law - accuse the future"!!), Embers Fire, które podciągają płytę. Na Draconian niby Once Solemn, Forever Failure, ale... za mało dobrych kawałków, które pociągną całość. No jakoś "na nie".
dragonfly
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dragonfly » 19.03.2013 15:35

Szerze, to za "Icon" niespecjalnie przepadam. Dlatego też znajomość ich twórczości jest mi mało znana.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 19.03.2013 21:01

20 sierpnia w Warszawie :D - wybiera się ktoś :?: :D
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 20.03.2013 10:26

Kiedyś wrzucałem klasyk, a teraz singiel promujący nową płytę Saxona

jak dla mnie baaaaaaaardzo przyjemne granie, może nie wnosi nic nowego ale fajne ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.03.2013 13:37

Welcome back :wink:

Czy można istnieć na scenie prawie pół wieku i w dalszym ciągu mieć świeżość młodzieniaszków ?
Ano wygląda, że można. Zeszłorocznej "Last Of Dyin' Breed" słucha się znakomicie, zarówno tej strony rockowej jak i balladowej. Polecam.

LYNYRD SKYNYRD
Last Of A Dyin' Breed
Homegrown

Pozdrawiam
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.03.2013 13:43

romuald22 napisał(a):Welcome back :wink:

Czy można istnieć na scenie prawie pół wieku i w dalszym ciągu mieć świeżość młodzieniaszków ?
Ano wygląda, że można. Zeszłorocznej "Last Of Dyin' Breed" słucha się znakomicie, zarówno tej strony rockowej jak i balladowej. Polecam.

LYNYRD SKYNYRD
Last Of A Dyin' Breed
Homegrown

Pozdrawiam

Kurcze, to Oni jeszcze grają?????? Nie miałem pojęcia:). Muszę obadać, jak wrócę do domu.

wojan napisał(a):20 sierpnia w Warszawie :D - wybiera się ktoś :?: :D

Pojawiła się opcja i kto wie, czy nie dojście do skutku ten wypad:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 396
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone