Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.09.2012 20:31

Interseal napisał(a):
Mnie ostatnio wpadł w ucho taki mocniejszy utwór. Muzyka mnie trochę Toolem momentami zalatuje, ale tekst całkiem fajny.

Porównaniu Luxtorpedy do Toola jest jak porównanie Zdzisławy Sośnickiej do Cannibal Corpse:). No bez żartów... Koło Toola to to nawet nie stało:). Nie słyszę niczego toolowatego, nawet po refrenie:)... ale to ja:).

weldon napisał(a):
Ciekawe, czy wiecie skąd się wziął ten Mojżesz Winnetou? :D

W parku na ławce siedzi młoda atrakcyjna dziewczyna i czyta
książkę.
Dosiada się do niej młody chłopak.
Chce ją poderwać.
- Jaką książkę pani czyta?
- "Geografię seksu".
- I jaka jest główna myśl tej książki?
- Że najlepszymi kochankami są Żydzi i Indianie.
- Pani pozwoli, że się przedstawię; Nazywam się Mojżesz Winnetou.

Pozostanę jednak przy mocniejszych dźwiękach

MASTODON - ostatni materiał wkręca się niemiłosiernie pod czaszkę. Nie mam pojęcia, ile to już razy przesłuchałem ten cd

DOWN - nie wiem, czy było, ale Pan Phil i reszta właśnie popełnili EP. Powyżej chyba najlepszy kawałek z tego właśnie wydawnictwa.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.09.2012 20:59

Ale o tym Panowie, Panie już wiedzą, prawda?

Bilety do Zabrza mam już kupione. Kilkanaście sztuk po bokach jeszcze zostało, więc myślę, że im szybciej tym lepiej. Data: 31.X., godz. 20.00.

Mi już się morda cieszy:)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 25.09.2012 21:28

On jest mistrzem?
numer wyświetleń-275200681

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2012 22:00

MRK napisał(a):Porównaniu Luxtorpedy do Toola jest jak porównanie Zdzisławy Sośnickiej do Cannibal Corpse:). No bez żartów... Koło Toola to to nawet nie stało:). Nie słyszę niczego toolowatego, nawet po refrenie:)... ale to ja:).

Pomiędzy "zalatywaniem" a porównywaniem też jest przepaść....poza tym nie wróżę Fisherowi sukcesu ze Zdziśką w bitwie na głosy :lol: .... ale mniejsza już o to. :)

Tak w temacie Tool'a, to co tam słychać? Wiadomo coś? Po koncercie w Spodku straciłem zespołem zainteresowanie, chyba... do dziś...
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 25.09.2012 22:41

Interseal napisał(a):
MRK napisał(a):Porównaniu Luxtorpedy do Toola jest jak porównanie Zdzisławy Sośnickiej do Cannibal Corpse:). No bez żartów... Koło Toola to to nawet nie stało:). Nie słyszę niczego toolowatego, nawet po refrenie:)... ale to ja:).

Pomiędzy "zalatywaniem" a porównywaniem też jest przepaść....poza tym nie wróżę Fisherowi sukcesu ze Zdziśką w bitwie na głosy :lol: .... ale mniejsza już o to. :)

No ja Cię proszę!!! Wg Ciebie Zdziśka wyciągnie taki growl? :lol:

Interseal napisał(a):Tak w temacie Tool'a, to co tam słychać? Wiadomo coś? Po koncercie w Spodku straciłem zespołem zainteresowanie, chyba... do dziś...

Po "10 000 Days" cisza, poza kolejnymi, niby nowymi kawałkami na YT. Maynard ostatnio ostro działa w soiwm Puscifer (polecem jak diabli, inny całkiem klimat, ale bardzo dobry), Jones pogrywa z Melvinsami, Carey też ma swoje bandy... i tak się opieprzają...
Chodzą słuchy, że do końca roku ma się coś ukazać, ale niekoniecznie pełnokrwisty album. Szybciej jakieś EP.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.09.2012 13:04

Niby nie jest spokojne, ale jednak też nie za ostre, więc ... pewnie się może podobać,
tym bardziej, że każdy by chciał Learning How to Fly :D

A możemy to posłuchać na najnowszym krążku Ritchiego Sambory, Aftermath Of The Lowdown.

Album ukazał się 18 września i jest mocno bonjjovovy, ale to dlatego, że producentem był Luke Ebbin,
ten sam, który maczał palce w brzmieniu płyt "Crush" i "Bounce" Bon Jovi.

Coś łagodniejszego: Seven Years Gone i Weathering The Storm, równie spokojne ... :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 26.09.2012 13:09

weldon napisał(a):Niby nie jest spokojne, ale jednak też nie za ostre, więc ... pewnie się może podobać,

A możemy to posłuchać na najnowszym krążku Ritchiego Sambory, Aftermath Of The Lowdown.

Album ukazał się 18 września i jest mocno bonjjovovy, ale to dlatego, że producentem był Luke Ebbin,

Coś łagodniejszego: Seven Years Gone i Weathering The Storm, równie spokojne ... :)

ogolna-dyskusja-na-tematy-muzyczne-t14412-5490.html#p1025135

:oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 26.09.2012 13:49

MRK napisał(a):Ale o tym Panowie, Panie już wiedzą, prawda?

Bilety do Zabrza mam już kupione. Kilkanaście sztuk po bokach jeszcze zostało, więc myślę, że im szybciej tym lepiej. Data: 31.X., godz. 20.00.

Mi już się morda cieszy:)

Wstyd się przyznać ale przegapiłem :(
Parę lat temu byłem na nich w Spodku... i to mi musi wystarczyć.

Może coś po polsku?
Ostatnio chodzi mi to po głowie:

Ma ktoś może całą płytę? Jeśli reszta też taka świetna, to muszę kupić :!:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 26.09.2012 13:51

Jacek S napisał(a):
weldon napisał(a):Niby nie jest spokojne, ale jednak też nie za ostre, więc ... pewnie się może podobać,

ogolna-dyskusja-na-tematy-muzyczne-t14412-5490.html#p1025135

:oczko_usmiech:

Zniknął mój wpis 8O

A było: Ale u mnie słowo ciałem się stało ;)

:D
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 26.09.2012 14:44

greenrs napisał(a):Wstyd się przyznać ale przegapiłem :(

Nie no... przeciez bilety jeszcze są.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2012 00:19

Od ponad dziesięciu lat zastanawiałem się jak wygląda i dlaczego nie weszło na oficjalne DVD, wykonanie "Red Rain" z trasy "Secred World Live" Petera Gabriela.

Wiem już jak wygląda, a nie weszło gdyż chyba nie pasowało do całości spektaklu. Nie ma tutaj rekwizytów, nastroju, teatru. Po prostu grają... ale jak grają!
Na perkusji jeszcze Manu Katche... i te podwójne ramiączka sukienki Pauli Cole... :) :wink:

Peter Gabriel - Secret World Live - "Red Rain" bonus do wydania Blu ray
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 27.09.2012 07:18

65 urodziny, obchodzi dziś, trochę zapomniany, Kotlecik, czyli Meat Loaf.

Jego Bat Out of Hell z 1977 roku, sprzedał się do dziś w ilości 43 milionów egzemplarzy i sprzedaje się nadal.
W 2003 album został sklasyfikowany na 343. miejscu listy 500 albumów wszech czasów magazynu Rolling Stone.
Na brytyjskiej liście spędził łącznie 480 tygodni. W Australii stał się jednym z najlepiej sprzedających się albumów wszech czasów.

For Crying Out Loud

W 1993 roku, po 16 latach od wydania części pierwszej i po siedmiu, od nagrania poprzedniej płyty studyjnej, po wielu perypetiach zawodowych i rodzinnych, piosenkarz nagrał drugą cześć Bat Out Of Hell II: Back Into Hell.

Jego powrót został okrzyknięty przełomowym, a piosenkarz zyskał w prasie przydomek "Ryszard Wagner rock and rolla".

I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)

Rock & Roll Dreams Come Through
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.09.2012 09:55

Interseal napisał(a):Od ponad dziesięciu lat zastanawiałem się jak wygląda i dlaczego nie weszło na oficjalne DVD, wykonanie "Red Rain" z trasy "Secred World Live" Petera Gabriela.

Wiem już jak wygląda, a nie weszło gdyż chyba nie pasowało do całości spektaklu. Nie ma tutaj rekwizytów, nastroju, teatru. Po prostu grają... ale jak grają!
Na perkusji jeszcze Manu Katche... i te podwójne ramiączka sukienki Pauli Cole... :) :wink:

Peter Gabriel - Secret World Live - "Red Rain" bonus do wydania Blu ray

Znakomite :!: No i Peter jeszcze jakiś taki... młody :D
rybolow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybolow » 27.09.2012 10:11

dominują TYTANI i LEGENDY, a ja lubię ostatnio i polecam:

SKUBAS Linoskoczek [Official video]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 27.09.2012 10:14

rybolow napisał(a):dominują TYTANI i LEGENDY, a ja lubię ostatnio i polecam:

SKUBAS Linoskoczek [Official video]

Uprzedziłem Cię :D

greenrs napisał(a):Może coś po polsku?
Ostatnio chodzi mi to po głowie:

Ma ktoś może całą płytę? Jeśli reszta też taka świetna, to muszę kupić :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 370
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone