Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sharky
Cromaniak
Re: ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Nieprzeczytany postnapisał(a) sharky » 27.08.2012 16:57

MRK napisał(a):Ano i tak... Pisałem z pamięci, a ta już chyba szwankuje....

To skutek długotrwałej ekspozycji na decybele - zakłócają pracę mózgu. Czyli - za dużo koncertów :lol: :lol: :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2012 17:42

sharky napisał(a):
MRK napisał(a):Ano i tak... Pisałem z pamięci, a ta już chyba szwankuje....

To skutek długotrwałej ekspozycji na decybele - zakłócają pracę mózgu. Czyli - za dużo koncertów :lol: :lol: :lol:

To chyba się będzie pogłębiać, bo jesień i zima, póki co, zapowiadają się interesująco:

03.X - Nasum (Kraków)
13.X - Marduk, Immolation (Kraków)
16.XI - Testament (Kraków)
28.XI - Obituary (Ostrava)
29.XI - Kreator, Morbid Angel, Nile (Katowice)
17.XII - Brujeria (Ostrava)
02.III - Cannibal Corpse (Ostrava)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 27.08.2012 19:37

Lubicie mocną muzykę, którą i ja w części lubię. Natomiast od kilku lat dostałem lekkiego hopla na punkcie muzyki etno, ambient i trans( o zabarwieniu chillout) Mam tego ponad 50GB :boss:

Proponuję zassać i posłuchać kompilacji pod tytułem "Beautiful Voices" . Są to połączone przeróżne utwory różnych wykonawców (w mniej czy bardziej trafny sposób) takie w dużej części spokojne pejzaże muzyczne (jest tego grubo ponad 50 tytułów od BV 1 do BV 50+ każdy z nich trwa ponad godzinę), których kapitalnie słucha się z zamkniętymi oczyma, w miarę głośno przy zgaszonym świetle. Raczej lepiej słuchać na dobrym sprzęcie, chodzi zwłaszcza o niski bas taki snujący się po podłodze:)

Muzyka dobra do wyciszenia się, delikatnego sexu......

Dla przykładu "Beautiful Voices 1 i 22"

bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.08.2012 17:59

A tu taka perełka :)

Shanti & Friends

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.09.2012 12:05

Krutom
Dzięki za wczorajsze spotkanie i wspólne słuchanie prawie :wink: Męskiego Grania w Żywcu. Wymienienie paru spostrzeżeń na tematy muzyczne, chorwackie i forumowe jest zawsze cenne.
Czadu największego oczywiście dali Acid Drinkers. Jak obiecywałem puszczę coś z nowego projektu Titusa. !4-letni dobrze obiecujący gitarzysta gra tam pierwsze skrzypce :wink: .
Pozdrawiam.

ANTI TANK NUN
If you are going through hell, keep going
One Jump Over The English Chanell
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.09.2012 13:17

romuald22 napisał(a):Krutom
Dzięki za wczorajsze spotkanie i wspólne słuchanie prawie :wink: Męskiego Grania w Żywcu. Wymienienie paru spostrzeżeń na tematy muzyczne, chorwackie i forumowe jest zawsze cenne.

Ja także dziękuję, zwłaszcza za wzorowe pełnienie obowiązków gospodarza. Udało się fajnie zaparkowac i wyjechać bez problemu mimo niezłego tłoku. Organizatorzy wspominali o 10000 sprzedanych biletów.

Widzieliśmy się pierwszy raz, a gadało się jak byśmy się znali od piaskownicy. Rock i Cro łączą :lol:

romuald22 napisał(a):Czadu największego oczywiście dali Acid Drinkers.

To prawda

Moja lista wrażeń:
1. Acid Drinkers
2. Audi A6 zaparkowane na nasypie kolejowym pod kątem dwudziestu kilku stopni.
3. Jazzpospolita wkraczjąca momentami w klimaty King Crimson

romuald22 napisał(a):Jak obiecywałem puszczę coś z nowego projektu Titusa. !4-letni dobrze obiecujący gitarzysta gra tam pierwsze skrzypce :wink: .
Pozdrawiam.

Faktycznie, chłopak ma technikę.
Warto popatrzeć jak się będzie rozwijał.
Pierwszy kawałek to kandydat na hita (dla określonego grona odbiorców :wink: )

A teraz, żeby nie było, że my tylko o Jazz'ie :mrgreen:

THE GATHERING
jeden z pionierów gothic metalu, który podążył w nieco inne klimaty.
Z płyty "If Then Else..." (2000)
Rollercoaster
Colorado Incident

We wrześniu ma wyjść kolejna płyta "Disclosure", ale raczej należy się spodziewać trip rocka niż wcześniejszych odmian metalu.
:papa:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.09.2012 13:57

Kolejny cały album, jeszcze ciepły. :D

SERJ TANKIAN "Harakiri"
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.09.2012 09:57

Po 7 latach przerwy nowym albumem uraczył swoich wielbicieli amerykański wirtuoz gitary - Steve Vai.
"The Story Of Light" to klimatyczne i trochę pokręcone granie. Płyta raczej nie z tych co za pierwszym razem wpada w ucho tylko wymagająca zagłębienia się. Tutaj wybrałem najbardziej wpadające w ucho utwory.

STEVE VAI

Racing The World
Sunshine Electric Raindrops

Pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 06.09.2012 20:15

Gadu gadu, a tu Watersowi 69 stuknęło (i nie mówię tu o pozycji ;))

Bardzo to lubię. Mało Watersowe, bardziej znane z wykonania przez Joan.

Ale krzepiące :)

We Shall Over Come.

Pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 07.09.2012 07:18

Richie Sambora szykuje trzeci solowy longplay. Nowa płyta gitarzysty Bon Jovi otrzymała tytuł "Aftermath of the Lowdown".
Premiera krążka została wyznaczona na 18 września.

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 07.09.2012 14:36

Dostałem zaproszenie:

Jeden z najbardziej rozpoznawalnych Polskich zespołów. Tylko dla Was zagra już w PIĄTEK 14 września.

Poczuj wyjątkowa energie i posłuchaj na żywo takich hitów jak "Chłopak z gitarą", "Stary Cygan", "Królowa nocy".

Nie może Was zabraknąć!

Za jedyne dwie dychy.

No i teraz zastanawiam się, czy te dwie dychy przeznaczyć na obiad dla czterech osób, mecz kopanej, czy na ...

Małgorzatę, Pada deszcz lub Wyspę szczęśliwych snów :lol:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.09.2012 17:43

krutom napisał(a):Moja lista wrażeń...

Nawiazując jeszcze do Męskiego Grania. U mnie jest tak z wrażeniami muzycznymi z niego.
Pozytyw - nagłośnienie. Soczyście i przejrzyście. Na koncertach większych sław bywało gorzej.
Negatyw - występ Hey. Gdzie stary rockowy Hey ? Jakieś hip hop umpa tamp :wink: .
weldon napisał(a):Dostałem zaproszenie:
Jeden z najbardziej rozpoznawalnych Polskich zespołów. Tylko dla Was zagra już w PIĄTEK 14 września.

Piotrek byłeś :wink: :lol: ??? Gdzie relacja ?
Nie mów, że nie byłeś. Takie fajne nieagresywne granie. Niektórym na forum mogłoby posłużyć :wink: .
............................................................................................................................
Jak sobie pomyślę, że kiedy powstawali (1969) to mnie jeszcze nie było na świecie, to patrzę na nich z podziwem.
Ciesze się, że mogłem ich zobaczyć na żywo w katowickim "Spodku" w 1997. Po 9 latach przerwy mamy kolejny studyjny LP - "La Futura".
Płyta ta prawdopodobnie tak jak i dwie poprzedniczki (XXX, Mescalero) nie zostanie zaliczona to ich wybitnych osiagnięć. Ale z szacunku dla ich bród oraz Franka Brody warto chociaż raz się pochylić :wink: .

ZZ TOP
I Don't Wanna Lose, Lose You
Flying High

Pozdrawiam
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 11.09.2012 11:04

Na dobry nastrój - "mój" Gruhak :) R.
http://www.gruhak.com/fr_albums.cfm Obrazek

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.09.2012 10:41

Led Zeppelin potwierdzili - 17 października 2012 na 1500 ekranach w ponad 40 miejscach na świecie pokazany będzie dokument, "Celebration Day", a 19 listopada ukaże się najnowszy album, pod tym samym tytułem.

Album jest zapisem koncertu, jaki Zeppelini dali po 27-letniej przerwie w londyńskiej O2 Arena, jako gwiazda koncertu ku pamięci przyjaciela i założyciela Atlantic Records, Ahmeta Erteguna.

Do założycieli zespołu, Johna Paula Jonesa, Jimmy'ego Page'a i Roberta Planta, dołączył Jason Bonham, syn zmarłego oryginalnego perkusisty Johna Bonhama. Razem wykonali 16 piosenek z dorobku grupy, w tym niezapomniane "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir" czy "Stairway To Heaven".
Choć o bilety starało się aż 20 milionów ludzi, pierwszy koncert zespołu od 27 lat miało okazję obejrzeć tylko 18 tysięcy szczęśliwców, którzy zdobyli wejściówki dzięki międzynarodowej loterii.

Celebration Day

Pozdrawiam
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 15.09.2012 11:53

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 367
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone