Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.12.2011 12:09

krombocher napisał(a):Deser pyszny, Ty to naprawdę potrafisz polukrować :wink:

Na lukier mam alergię i wyczuwam na sto kilometrów :mrgreen: :wink: , ale jak wyrafinowany deser - chętnie zjem :D

Skoro ma być hot noworocznie, i ja zmieniam strategię.
Idę o zakład, że nie tylko
do słuchania :wink:

:papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.12.2011 14:01

Janusz Bajcer napisał(a):Mieszkam w górach, ale góralem nie jestem.

Przyznam, że wiele mi to wyjaśniło.
..................................................................................
Puszczałem ich już z tegorocznej płyty. Za Weldonem jakieś tory wtedy chodziły czy On po nich - już nie pamiętam :wink: :) .
Z pierwszego ich LP z 1998 pod tym samym tytułem.
I uprzejmie prosi się o nie rozpoczynanie filozoficznych wywodów, że niektóre zespoły czerpią pełnymi garściami z twórczości poprzedników (np.AC/DC)... :wink: :D
Dzisiaj tańczymy.
SHAKRA
Sweet Perfum
Lovers On The Run
Sally Is Gone
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 31.12.2011 15:01

mahadarbi napisał(a):
krombocher napisał(a):Deser pyszny, Ty to naprawdę potrafisz polukrować :wink:

Na lukier mam alergię i wyczuwam na sto kilometrów :mrgreen: :wink: , ale jak wyrafinowany deser - chętnie zjem :D

Skoro ma być hot noworocznie, i ja zmieniam strategię.
Idę o zakład, że nie tylko
do słuchania :wink:

Zakład wygrałaś, nie tylko uszu nie mogłem oderwać. Potrzebne coś na uspokojenie

weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.12.2011 15:08

Na Polsacie Across the Universe leci, ze świetną muzyką ...

Kończy się, ale jeszcze kawałek zdążycie obejrzeć.
Psychodeliczny mocno, ale ... mi pasi ;)

Pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 31.12.2011 15:14

krombocher napisał(a):...coś na uspokojenie

No to w podobny deseń..

no i jeszcze

no i że tę..

A na zakończenie jeszcze KRÓL .. (ponoć ostatni występ :()

Ostatnio edytowano 31.12.2011 15:16 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.12.2011 15:15

Francuska piosenka nie zawsze trafia do mnie, ale Twój wybór jak najbardziej celny :wink:
Ode mnie, o ile już ochłonąłeś, Emmanuele z jej femme fatale
Dzięki tej nieskomplikowanej acz bardzo uroczej pioseneczce, wiele kiedyś zyskała :wink:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.12.2011 15:18

janniko napisał(a):

Mniam! Demis Roussos zawsze i wszędzie... :roll: :D

janniko napisał(a):no i że tę..

Boszsz... jak ja tego szczerze nie znoszę :roll: Jestem pewnie w mniejszości, ale... co zrobić :wink:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 31.12.2011 15:33

mahadarbi napisał(a):Francuska piosenka nie zawsze trafia do mnie, ale Twój wybór jak najbardziej celny :wink:
:wink:

Bo francuska to ona tak do końca nie jest - raczej to kupaż z pogranicza Toskanii i Ligurii (autor) podrasowany szczyptą Nowego Yorku z korzeniami jak najbardziej francuskimi (wykonawca).

mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.12.2011 15:53

Nie od dziś bowiem wiadomo, że kupaże są niezrównane :lol:
jak ten chociażby :D
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.01.2012 16:28

Southernowcy z Ameryki P. Zadebiutowali w 2002 świetną płytą pod ich nazwą. Coś juz tu było grane. W 2011 roku wydali nowy LP -'United State". Zmienili wokalistę co nie zawsze dla zespołów okazuje się korzystne. Ale po kolejnym przesłuchaniu zaczyna mi sie podobać. Tym bardziej, że kilka kawałków przednich.
BRAND NEW SIN
Bad Of Nails
Rotten As Hell
Goddes Of War
Pzdr.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 07.01.2012 11:26

Wspominany tu wcześniej południowoafrykański Seether wydał w 2011 swój nowy LP "Holding Onto Strings Better Left to Fray". Biorąc pod uwagę ich wcześniejsze wydawnictwa to ewoluują raczej w stronę poprocka ale gdzieś tam swój stary pazur próbują przemycić.
SEETHER
Country Song
Effigy
.............................................................................................................
Z nieco innej beczki to znalazłem pod choinką dwie ksiązki. Jedna dość luźno, druga nieco mniej związane z muzyką.

Mann & Materna - "Podróże małe i duże - czyli jak zostaliśmy światowcami".
Napisane z dużym dowcipem (szczególnie w wypadku Manna) historie z Ich wyjazdów zagranicznych z dawnych lat potrafią ubawić do łez. Nie jest to książka o muzyce ale gdzieś pomiędzy wersami Mann albo kupuje płyty albo pakuje albo gubi :wink: .

Marek Niedźwiecki - "Nie wierzę w życie pozaradiowe".
Sentymentalna i tak na prawdę smutna podróż poprzez życie już chyba ikony polskiego radia. Po przeczytaniu jej zawsze już spojrzę inaczej na to co mówi. Bo jak sam pisze:
Kiedyś myślałem, że to ja wybrałem samotność.Teraz podejrzewam, że to samotność wybrała mnie...

Pzdr.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 07.01.2012 17:42

romuald22 napisał(a):Marek Niedźwiecki - "Nie wierzę w życie pozaradiowe".
Sentymentalna i tak na prawdę smutna podróż poprzez życie już chyba ikony polskiego radia. Po przeczytaniu jej zawsze już spojrzę inaczej na to co mówi. Bo jak sam pisze:
Kiedyś myślałem, że to ja wybrałem samotność.Teraz podejrzewam, że to samotność wybrała mnie...

Pzdr.

Też dostałem, ale jeszcze się do niej nie zabrałem... bo dostałem jeszcze 4 inne. Wszyscy wiedzą, że dla mnie książka to najlepszy prezent, więc później zawsze mam dylemat- od której zacząć :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 08.01.2012 12:02

Z pewną obawą sięgnąłem po jego najnowszy krążek. Artysta bardziej znany ze swych popowych hitów dobrze sprawdzajacych się na imprezach tanecznych. Tytuł jednak zachęcił - "Santo Spirito Blues". Faktycznie - konwencja w tytule zawarta przeważa. Kilka ballad. Warto posłuchać.
CHRIS REA
Dancing My Blues Away
Dance With Me All Night Long
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 09.01.2012 10:30

Amerykańscy stonerowcy. Jak dotychczas jeden LP w dorobku. Ostrzegam wrażliwych - wokalista w śpiew wkłada swoja całą duszę :wink: .
REDNECK REMEDY
What's Left Of Me
All For Another Day
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 10.01.2012 00:24

Na dobry sen The Offspring
Jakoś o nich cicho ostatnio.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 348
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone