Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 20.12.2011 19:46

Ech, za to to ja bym się kiedyś pociąć dała :roll: :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.12.2011 12:27

W związku ze zbliżającym się czasem fanom łagodniejszych rockowych brzmień chciałbym polecić tegoroczny LP Rogera Glovera "If Life Was Easy".
Szukający na nich brzmień Deep Purple rozczarują się. Momentami kołysze reggae albo blues. Klimaty ocierają się czasem o Knopflera czy Cohena. Wielu zacnych gości, a w kilku utworach wokalem umila odsłuch córka Glovera. Dużo sympatycznych melodii.
Don't Look Now (Everything Has Changed)
Stand Together
Get Away (Can't Let You)
Pzdr.
sharky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sharky » 24.12.2011 00:53

To chyba moja ulubiona "świąteczna" piosenka:
Jadę do domu na święta
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.12.2011 09:11

Z najlepszymi dla........................wszystkich :) .
Thank God It's Christmas
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 24.12.2011 10:29

Serdeczności świąteczne dla Was :D
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.12.2011 11:08

Ostatnio jakiś wysyp płyt gdzie jedni muzycznie wspierają innych.
Nie inaczej jest na tegorocznym LP Leslie Westa "Unusual Suspects" wydanym po 5 latach przerwy. Słyszymy Slasha, Lukathera, Wylde'a, Gibbonsa, Bonamasse. West to stary bluesman ale dzięki gościom słychać więcej hardrocka.
Facet po poważnych perypetiach zdrowotnych (w tym roku amputowano mu nogę) ale nie stracił weny.
LESLIE WEST

One More Drink For The Road
Nothing's Changed
Turn Out The Lights (Party's Over)
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 29.12.2011 22:15

Ostatnie moje odkrycie to absolutnie fenomenalna uczta dla ucha
Posłuchajcie tylko... :roll:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 29.12.2011 22:54

Zgadza się. Jest fenomenalna. Je stary kompan Joe (jeszcze z czasów The Crusaders) zresztą też. Nie mogę sobie darować, że wiosenny koncert we Wrocławiu mnie ominął :evil:
Tu jest mała namiastka:

Pozdrawiam
K
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 29.12.2011 23:10

Mam ciary :roll: Tak, niestety, potrafią tylko czarni śpiewać :roll: Oni inaczej mają struny głosowe rozmieszczone i tyle :wink:

Pozdrawiam w zasłuchaniu...

To co, jeszcze coś?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 30.12.2011 07:22

mahadarbi napisał(a):Oni inaczej mają struny głosowe rozmieszczone i tyle :wink:

Jakbyś tyle wieków śpiewała, rytmicznie gimnastykując się przy zbiorach bawełny,
to też by ci zmutowały i też byś tak śpiewała ;)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.12.2011 08:07

mahadarbi napisał(a):Mam ciary :roll:...

Ale w którą stronę ? :wink:

Randy jest wokalnie zrównoważona. Nawet jakaś jedna jej jakaś płyta mi się tu pomiędzy inną płytą zabłąkała :) .
Fajny jazz na wieczór był.
.........................................................................................................
Ale zeby nie było tak sentymentalnie. Dzisiaj nieco ciężej.Rano można ciężko znieść. Przeczekacie...Jak wszystko...
Z różnych stron świata były kapele. Tutaj z dalekiej RPA. Brzmienia postgrungowe. Generalnie mało radosne. Ci co słyszeli Soundgarden i Alice In Chains zaraz odczytają.
Z pełnej ich drugiej płytki "Disclaimer II" z 2004 dwa tendencyjnie wybrane utwory.
SEETHER
Needles
Pig

Dobra. Tendencyjnie - bo są tam też inne. Np:
Fine Again
Na koniec się zreflektowałem,że już zespół leciał w "balladach rockowych" ale jak to kiedyś pouczyła mnie Maslinka - nie ważne co sie grało - ważne co w duszy...Ma racje...
Ostatnio edytowano 30.12.2011 08:16 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2011 08:15

romuald22 napisał(a): jak to kiedyś pouczyła mnie Maslinka - nie ważne co sie grało - ważne co w duszy...Ma racje...

Dodałbym jeszcze co w sercu gra :wink: :lol:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.12.2011 08:22

Janusz Bajcer napisał(a):Dodałbym jeszcze co w sercu gra :wink: :lol:

Bo gra. Sie było nie jeden raz i serce ogólnie jakoś rockendrolowo wyrywa... choc zgodze się, że jak tam jestem R'n"R jakoś mi wtedy kompletnie niepotrzebny jest :)...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.12.2011 08:44

Janusz Bajcer napisał(a):
romuald22 napisał(a): jak to kiedyś pouczyła mnie Maslinka - nie ważne co sie grało - ważne co w duszy...Ma racje...

Dodałbym jeszcze co w sercu gra :wink: :lol:

Panie Januszu. Mam do Pana szacunek ale skoro dzisiaj sie Pan tu pojawił zapytam.
Dlaczego sie Pan tak chętnie udziela w wątkach forum zwanych (przeze mnie ) kompletnie pobocznymi dla istoty tego forum???I kompletnie nie miałem na mysli radyjka - bo uważam że jest bardzo istotną formą dla tego forum...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.12.2011 08:55

romuald22 napisał(a):Panie Januszu. Mam do Pana szacunek ale skoro dzisiaj sie Pan tu pojawił zapytam.
Dlaczego sie Pan tak chętnie udziela w wątkach forum zwanych (przeze mnie ) kompletnie pobocznymi dla istoty tego forum???

Zwane przez Ciebie poboczne wątki :wink: też są częścią forum i nie widzę nic zdrożnego w nich się udzielać. :idea:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 346
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone