Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 24.11.2011 07:09

weldon napisał(a):To już dwadzieścia lat ...

We Will Rock You

[*]

No niestety!

:?

[*]
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.11.2011 03:06

Na tym LP wyszło prawie tak jak miało być. Połowa do Radia Z. Reszta w miare.
Tego co tu puszczam raczej nie usłyszycie w powyższym radiu. Kto chce niech słucha reszty. Pozdro dla osób z krztyną nuty rockowej.
NICKELBACK
This Means War
Kiss It Goodbye
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 26.11.2011 19:38

Bardzo fajnie tu gracie, ale wyrażę się chyba dość nieparlamentarnie i po rock'n'roll'owemu jeśli powiem, że WK....A mnie logowanie się non stop :evil: w momencie gdy kliknę przewiń stronę, lub wyślij post :evil:...

Żeby było w temacie ... właśnie OGŁUSZAM się dwupłytowym koncertem Ronniego Jamesa DIO "Inferno Last in Life" ehhhhh piękny w jego wykonaniu jest "Heaven and hell" i "Mistreated + guitar solo" :hearts:

Z całym szacunem, ale gdzie Nickelback do Ronniego :?: :hearts:
Ostatnio edytowano 29.11.2011 09:27 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 26.11.2011 23:33

Leszek Skupin napisał(a):Z całym szacunem, ale gdzie Nickelback do Ronniego :?: :hearts:[/color][/i][/b]

Co racja to racja.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.11.2011 10:21

Żeby nie być gołosłownym... teraz wydaje mi się, że janniko nie powie, że to "ciepłe kluchy" :devil:... kawał dobrego metalu :twisted:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.11.2011 12:44

Coś nowego na niedzielne popołudnie. Trochę southernrockowego brzmienia w wykonaniu Polaków.
RUSTY CAGE
Ocean Drive
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.11.2011 10:27

Pamiętam, że się juz chwaliłem ale chcę się podzielić radością.
Bo to już dzisiaj...

Obrazek

Myślę, żo TO zagrają.
Pozdrowienia.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 28.11.2011 10:34

Nooo gratulacje :D sam bym na taki koncert poszedł, jakbym miał taką wolną kasę ;)

Baw się dobrze i zdaj relację :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.11.2011 20:06

może też to zagrają...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 29.11.2011 09:02

Odsypia :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 29.11.2011 09:40

Z Katowic do Żywca nie tak łatwo dojechać... Może jeszcze jedzie :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.11.2011 15:47

To już 10 lat, jak ta gitara przestała delikatnie łkać :(

Tyle wykonań, nie wiadomo, kogo wybrać jeszcze ...
Myślę, że Frampton będzie pasował ...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.11.2011 16:25

Leszek Skupin napisał(a):
Baw się dobrze i zdaj relację :D

Bawiłem się dobrze.
Już skończyłem jechać bo z Katowic do Żywca nocą śmiga się bardzo szybko :) .
Odsypiał będę dzisiaj bo rano niestety musiałem iść do pracy. Przynajmniej nuciłem wszystkim dookoła :wink: .
Jak się trochę odrobię to spróbuję podzielić się zawartością i wrażeniami.
Pozdrawiam - Romek.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 29.11.2011 21:37

A ja w sobotę byłam na absolutnie obłędnym koncercie Mai Sikorowskiej z Kroke. Znacie greckie klimaty w jej wykonaniu?
Perełka... :roll:

romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.11.2011 16:35

Kto do cholery wymyśla te koncerty w tygodniu ???
Tak było z ostatnim AC/DC i przedostatnim Sonisphere. Judasi też w tygodniu. Już nikt nie pracuje w weekend ? :wink:
A tu kombinuj człowieku jak zdążyć by być i przyzwoicie wrócić. Nie narazić się za bardzo szefowi, babci, żonie, policji i Bóg jeden wie komu jeszcze. Ale po raz kolejny udało się.

Za pięć 16 wchodzimy do Spodka i pierwsze zaskoczenie. Pustki. Czyżby miało być jeszcze "kameralniej" niż na Def Leppard w 2003 ???
Obsługa potwierdza nasze przypuszczenia - podobno ok.3000 sprzedanych biletów. Jak na Spodek to niezbyt wiele. Trudno. Właściwie mogliby grać tylko dla mnie choć na pewno to nie byłby ten klimat którego szuka człowiek na koncercie.
O 16 w Spodku ze dwieście osób i punktualnie rozpoczyna swój krótki (25 min.) występ polski J.D.Overdrive. Najcięższy wykonawca tego wieczoru. Po usłyszeniu ich debiutanckiego tegorocznego LP chciałem ich usłyszeć. Nie rozczarowali. Tak wierne jak na płycie wykonanie, stonerowe brzmienie, niepedalski wokal. Jeee...
Puszczałem ich już kilka stron wcześniej.
Zagrali m.in. J.D. Overdrive - Stoned To Death
I na koniec cover Hendrixa J.D. Overdrive - Purple Haze - Hard Rock Heroes Festival

Ok. 20 min. przerwy ( z resztą praktycznie po każdym wykonawcy tyle było i wszystko szło punktualnie jak należy) i na scenie pojawia się rodzimy KRUK.
W swej dotychczasowej twórczości nie ukrywali swej fascynacji dokonaniami swych wielkich hardrockowych poprzedników jak:Deep Purple, Uriah Heep, Black Sabbath, czy Led Zeppelin.Z resztą ich pierwsza płyta "Memories" to covery tych wykonawców.
Tytułowy z ich tegorocznego LP.
It Will Not Come Back
Przez 45 min. zagrali chyba tylko z 5 kawałków. Rozłożyste, wielowątkowe utwory, które jak dla mnie na płytach studyjnych są nieco przydługawe. Chociaż na koncercie brzmią całkiem dobrze.
Na zakończenie swego występu w hołdzie R.J.D. zagrali
Heaven&Hell - Hard Rock Heroes Festival

Następny na scenie irlandzki Answer. Widać, że chce sie im grać. Wokalista kipi energią i nawet udaje mu się rozkręcić jeszcze nieco senny Spodek.
The Answer -Under The Sky - Hard Rock Heroes Festival

Tu w nieco lepszej odsłuchowo wersji z koncertu z Kolonii sprzed kilku lat.
Under The Sky
http://www.youtube.com/watch?v=wx_EZc2dHKg&feature=related

Po Answer raczej nie znany mi Alcatrazz. Największe rozczarowanie wieczoru ze względu na wokal zaprezentowany przez Grahama Bonneta. Facet może się pochwalić nagraniem jednego LP z historycznym Rainbow w 1979. Niestety najlepsze lata na pewno ma juz za sobą. Natomiast przygrywa mu gitarzysta, które zwraca na siebie uwagę możliwościami i swobodą operowania na tym instrumencie..
Bonnet jednak psuje wszystko.Posłuchajcie sami.
Właśnie z płyty z Rainbow - Since You Been Gone
Alcatrazz - Hiroshima Mon Amour

W celu rozprostowania kości przechadzamy się po Spodku. Na jednym ze stoisk z koszulkami widzę jedną oryginalną . Z przodu napis "Fuck The Pop Music", z tyłu J.D. Overdrive.Nie kupuję bo chyba jednak tylko po domu mógłbym sobie w niej pochodzić.
Wracamy na główną przystawkę czyli TSA. Smaczku dodaje fakt, że grają ostatnio w pierwotnym, oryginalnym składzie.

Niestety pojawianie się linków do ich występu na youtubie nie ma nic wspólnego z grzybami po deszczu, dlatego proponuje zerknięcie na utwory które zagrali przedwczoraj z perspektywy innych koncertów.

Zaczynają ciężko i jak to nieparlamentarnie można by określić - z jeb...ciem.
Jestem Głodny

Już na początku zaskakuje znakomite jak na Spodek nagłośnienie. Każda gitara słyszalna, wokal podobnie.Bez dudnienia, łomotu.
Świetnie.
Następny mniej ograny i wiekowy kawałek ale na koncert jak się patrzy.
Wysokie Sfery

Kolejny dynamiczny i o niepoprawnym politycznie kiedyś tekście.
Wielka Fiesta

Czwartym utworem wracają do swych początków i grają wydane tylko na singlu -
Zwierzenia Kontestatora

Następny tytułowy z ich ostatniej płyty z 2004 (czemu kurcze nie nagrają przez tyle lat coś nowego skoro działają - człek się zastanawia ???).
Proceder

Kolejnego nie trzeba przedstawiać. Piekarczyk przed wykonaniem wprowadza odrobinę zadumy przypominając, że czasem dopiero po śmierci kogoś zauważamy jak był dla nas ważny.
No i jeszcze mamy listopad...
51

Hymn o wolności.
Bez Podtekstów

Pacyfistyczny tekst i wciągająca motoryka utworu.
Pierwszy Karabin

Po nim jeszcze jeden utwór z ostatniego Procederu.
Tratwa

Przedostatni Piekarczyk dedykuje wszystkim fanom TSA.
Alien

Na koniec ten gitarowy huk jak ryk wściekłego lwa...niczym armatni strzał kiedyś obudzi Cię...
Heavy Metal World

Godzina minęła bardzo szybko. TSA w znakomitej formie. Piekarczyk pomimo upływających lat nie stracił swych zalet.
Warto było...

cd Whitesnake n...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 336
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone