Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piwo34
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) piwo34 » 22.04.2011 10:14

FISH w utworze "Fugazi" z niesamowitego koncertu w Łodzi sprzed 2 tygodni na którym miałem okazję być:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.04.2011 09:29

Z ostatniej ich płyty propozycje były. Tym razem z przedostatniego LP z 2008. Rockabilly z Danii
VOLBEAT
Guitar Gangsters and Cadillac Blood
Hallelujah Goat
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.04.2011 09:58

Wrockowa majówka na Wyspie Słodowej:

http://www.wrockfest.pl/2010/12/12/majo ... 3-majowce/
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.04.2011 15:30

A u nas na wsi dzisiaj jakiś wieczór rockowy. Tego nie znacie - tubylcy :wink: . Mają dzisiaj zagrać.
ANIMALS FACTORY
Sens Życia i potem "Szukam".
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.05.2011 08:10

Klasyk na pewno znany wszystkim ale tym razem w nieco innym wykonaniu. Gitara Santany jak zwykle charakterystyczna a czterooktawowy głos Chrisa (Soundgarden, Audioslave) nie do podrobienia.
Whole Lotta Love
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 03.05.2011 22:15

A dziś (teraz) w Trójce leci polski top wszech czasów. Super muzyka. Ktoś słucha...?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.05.2011 22:37

Tomasz W napisał(a):A dziś (teraz) w Trójce leci polski top wszech czasów. Super muzyka. Ktoś słucha...?

Ja słucham... :)
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 03.05.2011 22:46

maslinka napisał(a):
Tomasz W napisał(a):A dziś (teraz) w Trójce leci polski top wszech czasów. Super muzyka. Ktoś słucha...?

Ja słucham... :)

Miło. A już myślałem że tylko ja słucham.... :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.05.2011 22:51

Tomasz W napisał(a): A już myślałem że tylko ja słucham.... :wink:

A włączyłem właśnie...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.05.2011 22:53

Świetnie się słucha!

Dla tych, którzy nie słuchają, z okazji dzisiejszego Święta...

Nie pytaj o Polskę
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 03.05.2011 23:03

maslinka napisał(a):Świetnie się słucha!

Dla tych, którzy nie słuchają, z okazji dzisiejszego Święta...

Nie pytaj o Polskę

Niby co roku w topie prawie to samo ale słucha się rzeczywiście świetnie. Sentyment i wspaniałe czasy polskiej muzyki (lata osiemdziesiąte i dziewięćdziesiąte). Czas muzyki w Polsce trochę się chyba wtedy zatrzymał.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 03.05.2011 23:17

Tomasz W napisał(a):Niby co roku w topie prawie to samo ale słucha się rzeczywiście świetnie. Sentyment i wspaniałe czasy polskiej muzyki (lata osiemdziesiąte i dziewięćdziesiąte). Czas muzyki w Polsce trochę się chyba wtedy zatrzymał.

Fakt. Pierwsza "dyszka" przy drobnych zmianach właściwie bardzo podobna.
Lata osiemdziesiąte dla mnie w ogóle dla muzyki rock/pop - najlepsze.
Ciężko znależć teraz coś dobrego ale nie tylko dlatego, że mniej. Trzeba więcej poszukać. W komercyjnych stacjach w zalewie chałtury ciężko jest coś dzisiaj wartościowego wyłowić.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.05.2011 08:58

Ze swego ostatniego tegorocznego LP - "Unseen".
THE HAUNTED
Disappear
No Ghost
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 06.05.2011 11:16

Amerykańcy z Kalifornii. Projekt boczny basisty Motley Crue. W 2007 wydali pierwszy LP, a teraz drugi - "This Is Gonna Hurt".
SIXX:A.M.
Live Is Beautiful
Lies of the Beautiful People
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 08.05.2011 06:14

Popełniłem ostatnio paskudny nietakt i obejrzałem Mast Bi Ze Mjuzik i Iks Faktor..
ech..
w Mast Bi występowały nawet niezłe zespoły, fajni soliści i generalnie nie najgorszy poziom, ale...
ta metoda głosowania przez gawiedź smsową pokazuje, że poziom tzw. "sztuki" stacza się poniżej kultury POP...
wygrał jakiś zespolik ludowo siermiężno umpa-umpa..
ech.. słowiańskie buraki i tęsknota za słomą i gumnem...
usia-siusia-trala-lala Antek na hamronii zapier.. la :evil:

To zupełnie jak w Serbii, gdzie w sierpniu wszyscy walą na tę Guczę i do posrania się dmuchają w różne tutki i trombki i się radują i podrygują
to tak jak w Grecji te ichnie smętne trele, które przez pierwsze 10 minut wydają się, ze WOW! jaki orient! .. potem następne 10 minuta jakoś to znosimy, a przez następne kilka godzin ku.. ca nas trafia i szukamy korków do uszu..

Ale w sumie i tak nieźle, że Noko czy Gienek Loska jakoś tam się gdzieś doturlali do porządnej pozycji.
Jakieś światełko w tunelu jeszcze jest ..

Bejerful, 13 posterunek i Kiepskich jakoś przeżyliśmy... to i może tę siermiężność przeżyjemy i może moje wnuku doczekają się jakiegoś porządnego niekonieczni plebejskiego poziomu...
dobrze przynajmniej że dresiarze i czapeczkowcy nie zdominowali jeszcze sceny publicznej!

brrrrr.....

Na pocieszenie i wiarę w to, że jeszcze nie wszystko stracone..
Bracia

Okazuje się, że po polsku też można fajnie zagrać.. :)

I żeby nikt nie miał wątpliwości, że Piotr jest w czołówce naszych wokalistów to proszę bardzo:
Jednego serca

:hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 316
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone