Popełniłem ostatnio paskudny nietakt i obejrzałem Mast Bi Ze Mjuzik i Iks Faktor..
ech..
w Mast Bi występowały nawet niezłe zespoły, fajni soliści i generalnie nie najgorszy poziom, ale...
ta metoda głosowania przez gawiedź smsową pokazuje, że poziom tzw. "sztuki" stacza się poniżej kultury POP...
wygrał jakiś zespolik ludowo siermiężno umpa-umpa..
ech.. słowiańskie buraki i tęsknota za słomą i gumnem...
usia-siusia-trala-lala Antek na hamronii zapier.. la
To zupełnie jak w Serbii, gdzie w sierpniu wszyscy walą na tę Guczę i do posrania się dmuchają w różne tutki i trombki i się radują i podrygują
to tak jak w Grecji te ichnie smętne trele, które przez pierwsze 10 minut wydają się, ze WOW! jaki orient! .. potem następne 10 minuta jakoś to znosimy, a przez następne kilka godzin ku.. ca nas trafia i szukamy korków do uszu..
Ale w sumie i tak nieźle, że Noko czy Gienek Loska jakoś tam się gdzieś doturlali do porządnej pozycji.
Jakieś światełko w tunelu jeszcze jest ..
Bejerful, 13 posterunek i Kiepskich jakoś przeżyliśmy... to i może tę siermiężność przeżyjemy i może moje wnuku doczekają się jakiegoś porządnego niekonieczni plebejskiego poziomu...
dobrze przynajmniej że dresiarze i czapeczkowcy nie zdominowali jeszcze sceny publicznej!
brrrrr.....
Na pocieszenie i wiarę w to, że jeszcze nie wszystko stracone..
Bracia
Okazuje się, że po polsku też można fajnie zagrać..
I żeby nikt nie miał wątpliwości, że Piotr jest w czołówce naszych wokalistów to proszę bardzo:
Jednego serca