Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.05.2010 12:29

Ich melodyka zawsze była prosta. Opiera się na kilku riffach, a tak porywa ludzi... może właśnie proste jest piękne :?: bez zbędnych ozdobników :?:

AC/DC - If You Want Blood I to u mnie na półce leży w oryginale Obrazek
Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2010 05:13

25 maj

1926 W Alton w stanie Illinois, urodził się Miles Davis,
największy obok Louisa Armstronga, trębacz jazzowy w historii.
Zmarł 29 września 1991 roku.

1942 W Białymstoku urodziła się polska piosenkarka Łucja Prus.
Wylansowała między innymi takie przeboje jak "W żółtych płomieniach liści"
czy "Dookoła noc się stała".

1948 W Hanowerze w Republice Federalnej Niemiec urodził się Klaus Meine,
wokalista rockowej grupy Scorpions.

1950 Urodził się Robbie Steinhardt, wokalista i skrzypek amerykańskiej grupy Kansas.

1960 W Nowym Sącz urodziła się Majka Jeżowska
- kompozytorka i piosenkarka, popularyzatorka piosenek dla dzieci.
Wylansowała takie hity jak "A ja wolę moją mamę", "Wszystkie dzieci nasz są", "Najpiękniejsza w klasie".

1961 Urodził się Robert Brylewski, gitarzysta i wokalista grup Kryzys, Brygada Kryzys,
Izrael, Armia i Falarek Band.

1973 W Wielkiej Brytanii, nakładem młodej wytwórni Virgin, ukazał pierwszy album
młodego multiinstrumentalisty Mike'a Oldfielda - "Tubular Bells". Na płycie pojawiło się
20 instrumentów i około 2 tysiące nakładanych ścieżek. (a jednak - 25 maja ;))

1982 Firma Philips zaprezentowała Laservision, urządzenie do odtwarzania kompaktów z obrazem.

1985 Zespół Breakout został reaktywowany na koncert "Breakout wraca do domu",
który odbył się w Rzeszowie, z okazji 20-lecia pracy estradowej Tadeusza Nalepy.

1986 Bob Geldof zorganizował bieg "Race Against Time",
w którym wzięło udział 30 milionów ludzi na całym świecie.
Podczas biegu zbierano pieniądze dla głodujących w Afryce.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 08:08

Witam :)
Trochę njusów dla rockowców :wink:
Fanów melodyjnego powera informuję o ukazaniu się nowej płyty klona Helloween - Masterplan "Time To Be King" - Blow Your Winds
Słuchacze stonera zerknąć powinni do polskiego ogródka na najnowszy LP Corruption "Bourbon River Bank"- Addicts, Lovers And Bullshitters
A zza oceanu przypomnieli o sobie nowym LP klasycy z Godsmack "The Oracle"- Crying Like A Bitch.
Pzdr
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2010 08:34

romuald22 napisał(a):Słuchacze stonera zerknąć powinni do polskiego ogródka na najnowszy LP Corruption "Bourbon River Bank"- Addicts, Lovers And Bullshitters

Pięć lat się nie odzywali. Zapomniałem, że istnieją.

Godsmack, w zasadzie, też przycichli.
Wydali tylko składankę na X-lecie, trzy lata temu, ale to się nie liczy. :wink:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 08:50

[quote="weldon"][/quote]
Piotrze. Nie chcę zawracać głowy ale zanim obłożę się mapami może dałbyś radę tak pokrótce jak my "południowcy" najszybciej dostać możemy się we czwartek na lotnisko na Bemowie ? Mam na myśli samą juz W-wę oczywiście.Dojazd drogą krajową nr 8 z Łodzi od strony Janek.Z góry dzięki :)
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 25.05.2010 09:04

weldon napisał(a):
Jacek S napisał(a):Fajnie, że wpadł pod auto... :?

To znaczy znaleźć się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie ... :?

Chłopaki, Goszka może tu zaraz wpadnie, pogadajmy o Ace pierun Dece :wink:

Czesc Chłopaki!
Zostałam wezwana! To się melduję! :lol: :lol:
Dziękuje za dawkę AC/DC z rana, trzeba sie dobrze nastawić na czwartkowy wieczór! A i w poranek wtorkowy zaraz jakoś żywiej sie zrobiło! :lool:

W sprawach dojazdowych, podsłuchałam męża jak mówił, że jedziemy przez Pruszków... może pomogłam trochę w wyborze trasy?
goszka
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2010 09:04

romuald22 napisał(a):
weldon napisał(a):

Piotrze. Nie chcę zawracać głowy ale zanim obłożę się mapami może dałbyś radę tak pokrótce jak my "południowcy" najszybciej dostać możemy się we czwartek na lotnisko na Bemowie ? Mam na myśli samą juz W-wę oczywiście.Dojazd drogą krajową nr 8 z Łodzi od strony Janek.Z góry dzięki :)

Śmigłowcem.

Żartowałem :D

Sprawdzę, gdzie robią parkingi i jak planują dojazd i rozwożenie autobusami.
Zdaje się, że to będzie jedyna możliwość, w miarę spokojnie się przedostać na Bemowo.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 09:17

weldon napisał(a):Sprawdzę, gdzie robią parkingi i jak planują dojazd i rozwożenie autobusami.
Zdaje się, że to będzie jedyna możliwość, w miarę spokojnie się przedostać na Bemowo.

Dzięki. Teraz muszę iść trochę popracować co by się bilety zwróciły :wink:
Ale wieczorem zaraz tu zaglądam.
A w czwartek mam nadzieję, że będzie fajna impreza :wink:
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 25.05.2010 09:43

NO! Dobrze,że koncert bedzie na lotnisku a nie w hali!
Aż tak udanej imprezki chyba jednak sobie nieżyczę! :lol:
A i Tobie "romuald22" w towarzystwie młodego też nie polecam! :lol:

goszka

PS Z wspomnień mojego męża. Super koncert ACDC w ... o mam amnezję (jakaś ogromna hala w Niemczech). Miejsca mieli typu jaskółka. Z głośnikami skierowanymi prosto w ich sektor. Koncert zajefajny!

Drugiego dnia po... kumpla zabrała karetka, jakieś drobne problemy z serduszkiem... Drgania wewnętrzne były nie w tej samej częstotliwości co grała kapela... a teraz optymistyzcne zakończenie... Kumpel też sie wybiera na Bemowo! :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.05.2010 09:44

1. Dojazd z Janek

Skręcacie w Łopuszańską, i dalej wg linku

Tesco

Na końcu trasy, po prawej stronie jest Urząd Dzielnicy Bemowo.
Za skrzyżowaniem, po tej samej stronie macie parking Lidla,
ale lepiej skręcic w lewo i zaparkować na parkingu Tesco
- na koncert i z koncertu możecie wtedy jechać autobusem 112
(jakoś to mętnie piszą, ale autobusy mają być oznaczone "koncertowym logiem Syrenki",
cokolwiek to nie znaczy).
Od biedy, z tych parkingów, to nogami dacie radę dojść.

2. Ewentualnie przebijacie się do metra, np. Metro Marymont,
Marymont
albo Metro Młociny
Młociny
i parkujecie na P+R

Z metra Młociny macie tramwaj bezpośredni - 5 zarówno na dojazd, jak i powrót,
natomiast z Marymontu musielibyście dojechać np. na Wawrzyszew i tam przesiąść się w podstawiony autobus
(też z koncertową Syrenką).

Jak coś mi jeszcze wpadnie - będę pisał.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.05.2010 10:00

weldon napisał(a):25 maj

1943
ur. się John "Poli" Palmer, były klawiszowiec brytyjskiej grupy Family.

1958
ur. się Paul Weller. Przez sześć lat (1976-82) był wokalistą i gitarzystą grupy The Jam. W latach 1983-90 stał na czele duetu Style Council.

1965
W 1965 podczas koncertu The Kinks pobili się perkusista Mick Avory i gitarzysta Dave Davies. Po złośliwej uwadze Dave'a, Mick uderzył go cymbałami w głowę. Dave wylądował w szpitalu, gdzie założono mu 10 szwów. Dalsze koncerty The Kinks oczywiście odwołano.

1981
W 1981 roku w wieku 56 lat zmarł Roy Brown, współtwórca nowoczesnego, teksańskiego bluesa.

1992
W 1992 roku Khali Rountree, menedżer zespołu Boyz II Men, został zastrzelony w hotelu w Chicago.

1995
W londyńskim domu aukcyjnym Christie's zostało sprzedane najwcześniejsze nagranie Micka Jaggera i Keitha Richardsa - taśma z 1961 roku. Anonimowym nabywcą nagrania okazał się... sam Jagger.

2006
W Detroit został postrzelony pochodzący z Filadelfii raper Beanie Sigel. Według policji pięciu mężczyzn w dwóch samochodach starało się zatrzymać pojazd, którym jechał a jeden z nich postrzelił artystę dwukrotnie w ramię. Raper zdołał dotrzeć do szpitala, gdzie został opatrzony.

Big Town - Roy Brown
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 25.05.2010 17:58

weldon dzięki za plany dojazdu.

A to ac-piorun-dc z najlepszego dla mnie okresu z "właściwym" wokalistą Sin City

Pozdrowienia dla jadących na koncert. Do zobaczena.

Nie jadących też oczywiście pozdrawiam :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 20:39

krutom napisał(a):weldon dzięki za plany dojazdu.
Pozdrowienia dla jadących na koncert. Do zobaczena.
Nie jadących też oczywiście pozdrawiam :papa:

Z mojej strony również :)
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 25.05.2010 22:11

Mam nadzieję,że podzielicie się swoimi wrażeniami z innymi. A może i zdjęcia będą :?: :cry: :wink: :D
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 25.05.2010 22:34

szary779 napisał(a):Mam nadzieję,że podzielicie się swoimi wrażeniami z innymi. A może i zdjęcia będą :?: :cry: :wink: :D

Ja osobiście postaram się "spłodzić" jakąś małą relację w piątkowe popołudnie. Może i jakieś zdjęcie ? Choć obostrzenia przy wnoszeniu sprzętu rejestrujacego są duże. Ale jakiegoś kompakcika przemycę.W biustonoszu żony :wink: Powiedziała,że pożyczy-bo nie jedzie.A ma kilka :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 221
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone