Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.10.2007 13:47

http://www.fishwbielsku.pl/index.php?str=2 napisał(a):Niemożliwe stało sie faktem! W niedzielę 26-go sierpnia Fish grał koncert plenerowy w Aylesbury, czyli mieście narodzin Marillion. Po pierwszym bisie zszedł ze sceny i wrócił po chwili. Ale już nie sam, towarzyszyli mu... Mark Kelly, Ian Mosley, Pete Trewavas i Steve Rothery! Po czym starzy kumple zagrali "Market Square Heroes"! Wszyscy zgodnie twierdzą, że to był tylko ten jeden raz. Fish skomentował, że to wydarzenie było ważniejsze dla niego Marka, Iana, Peta i Steva, niż dla fanów. A może coś się jednak urodzi? Ten koncert to tak na 25-lecie dołączenia Fisha do obozu Marillion, a przecież wkrótce 25 lat od wydania "Script For A Jester's Tear"...

No proszę :D a jednak jest szansa, że Fish jednak wróci do Marillionu.

Baaaaardzo dobra wiadomość :D

Pozdrav :papa:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 17:32

Marillion to '' oczywista oczywistość '' :D Odkurzmy nasze szafy z nieco zapomnianych już kawałków , różnych - dziś już nieco zapomnianych kapel - a szkoda :cry:
Proszę zatem posłuchać BUDGIE - 8O :D
Metallica tylko skopiowała , ale trzeba przyznać , że miała co :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 18:17

Jeszcze jeden kawałek Budgie - :D Trochę naśladują - ale dobrze - chwała im za to :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2007 18:46

mkm napisał(a):... Odkurzmy nasze szafy z nieco zapomnianych już kawałków , różnych - dziś już nieco zapomnianych kapel - a szkoda :cry:....

Kiedyś, w latach 80-tych grała pewna kapela, bardzo modna wtedy, dziś nieco zapomniana. Czy ktoś z Was pamieta jeszcze............KISS - "Strutter"

A co do BUDGIE straszna cienizna na necie jest z wyborem ich muzyki (rzeczywiscie nieco zapomnianej) Chetnie bym coś posłuchał - powrócą wspomnienia bo byłem na ich koncercie w latach 80-tych - nawet udało mi się stac cały czas w pierwszym rzędzie, bedąc opartym o scenę :wink:
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 16.10.2007 18:53

ostatnio widziałem ich teledysk tego się nie zapomina te stroje ,wybuchy, gitary ze światełkami kicz straszny ale kiedyż się tego słuchało
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 16.10.2007 18:55

Piotrek_B napisał(a):
mkm napisał(a):... Odkurzmy nasze szafy z nieco zapomnianych już kawałków , różnych - dziś już nieco zapomnianych kapel - a szkoda :cry:....

Kiedyś, w latach 80-tych grała pewna kapela, bardzo modna wtedy, dziś nieco zapomniana. Czy ktoś z Was pamieta jeszcze............KISS - "Strutter"

A co do BUDGIE straszna cienizna na necie jest z wyborem ich muzyki (rzeczywiscie nieco zapomnianej) Chetnie bym coś posłuchał - powrócą wspomnienia bo byłem na ich koncercie w latach 80-tych - nawet udało mi się stac cały czas w pierwszym rzędzie, bedąc opartym o scenę :wink:

Też byłem w Toruniu chyba był to pierwszy koncert grupy z Zachodu na którym byłem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2007 18:57

I równiez nieco zapomniana klasyka PUNK ROCKA
SEX PISTOLS - "God Save the Queen"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2007 18:59

profet napisał(a):...Też byłem w Toruniu chyba był to pierwszy koncert grupy z Zachodu na którym byłem

Ja byłem na ich koncercie w Krakowie ale ponieważ skleroza nie boli to nie pamietam dokładnie w którym to było roku pamietam tylko, że było goraco :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 19:57

Piotrek_B napisał(a):I równiez nieco zapomniana klasyka PUNK ROCKA
SEX PISTOLS - "God Save the Queen"

To ja dorzucę do tej klasyki trochę czadu w wykonaniu DEAD KENNEDYS 8O 8O 8O - 8O Totalny obłęd 8O :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2007 20:06

To jeszcze na dobranoc namieszam :lol:
Zaczeło sie mniej więcej tak: Chuck Berry - Johnny B. Goode
póżniej przyszły lata 60-te i: Procol Harum - A whiter shade of pale
w latach 70-tych grali a teraz są nieco zapomniani: Uriah Heep - Lady in Black
i nastały nam lata 80-te i 90-te a na scenie:Whitesnake - Love Ain't No Stranger i Europe - Carry
:papa:
PS. a poniewaz zbliżamy się do lat nam współczesnych to.......Mandaryny i Ich Troje nie będzie bo nie chce dostac bana :lol: :oczko_usmiech: :lol: a poza tym to watek o prawdziwej muzyce, żeby nie powiedziec nieśmiertelnej :wink:
Ostatnio edytowano 16.10.2007 20:07 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 20:07

Dla uspokojenia - :D
Kto by wtedy pomyślał ,że ten grzeczny i skromny chłopczyk zrewolucjonizuje całą muzykę rockową i stanie się '' Bogiem '' hard rocka :D :D :D
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 16.10.2007 21:08

Piotrek_B napisał(a):
profet napisał(a):...Też byłem w Toruniu chyba był to pierwszy koncert grupy z Zachodu na którym byłem

Ja byłem na ich koncercie w Krakowie ale ponieważ skleroza nie boli to nie pamietam dokładnie w którym to było roku pamietam tylko, że było goraco :lol:

Było to w 1983 albo coś koło tego
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 21:48

A pamiętacie MINI - MAX Piotra Kaczkowskiego :?: To się tak zaczynało - :D To były niezapomniane audycje z dobrą muzyką :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2007 22:02

Żebyście nie zasnęli za szybko - Iron Man B.S - 8O Laku noc.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 16.10.2007 23:06

Laku noč
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone