Kilka polskich "popierdółek" na wieczór w wykonaniu IRA
Bierz mnie
Ona jest ze snu
Bez Ciebie znikam
janniko napisał(a):Miło się rozgrzała w ten piątkowy wieczór atmosfera..
Pan Marek mimo już nienastoletniego wieku brzmi całkiem nieźle...
full rock vocal!
weldon napisał(a):Jeden z najbardziej smutnych utworów, przynajmniej mi się zawsze robi smutno:
Życie choć piękne... Golden Life "24.11.94"
weldon napisał(a):[b
1991 O godzinie 11, nieupilnowany przez opiekunkę, 4,5-letni Conor wypadł przez niedomknięte okno
nowojorskiego apartamentu, należącego do jego ojca, Erica Claptona. Po tym wypadku Clapton wycofał się
z życia publicznego, by powrócić po 9 miesiącach poświęconą pamięci synka balladą "Tears in Heaven".
weldon napisał(a):Zamiast dyskusji mamy Ikonoklazm ...
Jeden z najbardziej smutnych utworów, przynajmniej mi się zawsze robi smutno:
Życie choć piękne... Golden Life "24.11.94"
romuald22 napisał(a):Życie tak piękne choć kruche jest wystarczy jedna chwila by zgasić je" - fragment utworu zespołu Golden Life pod tytułem 24.11.94" uzmysławia nam nie tylko o kruchości i marności życia ludzkiego, ale przede wszystkim samym tytułem przypomina tragiczne wydarzenia jakie miały miejsce w hali Stoczni Gdańskiej podczas koncertu Goldenów". 24 listopada obchodzimy rocznicę jednego z najtragiczniejszych koncertów w historii polskiej muzyki, podczas którego zginęły trzy osoby, a ponad sto zostało rannych.To miał być zwyczajny koncert promujący nową płytę Golden Life pt. :" Natura", połączony z transmisją telewizyjną z wręczenia nagród MTV. W widowiskowo sportowej Hali Stoczni Gdańskiej zgromadziło się kilka set osób. W godzinę po koncercie Goldenów" w hali wybuchł pożar, w wyniku którego zginęły trzy osoby a kilkadziesiąt zostało ciężko poparzonych. Wiadomość o tym tragicznym wydarzeniu obiegła nie tylko nasz kraj ale także cały świat. Panika, zamknięte wyjścia ewakuacyjne spowodowały ogromny chaos wśród uczestników koncertu którzy tratowali się nawzajem. Do dnia dzisiejszego nie wiadomo kto podłożył ogień...
W grudniu 1994 roku zespół oddając hołd ofiarom pożaru postanowił nagrać utwór 24.11.94", który został wydany na singlu poprzedzonym teledyskiem, w którym wystąpiło bardzo wielu znanych artystów - m.in. Anja Orthodox (Closterkeller), Tomek Lipnicki (Illusion), Tomasz "Olej" Olejnik i Darek "Kacper" Kacprzak z Proletariatu, Artur Gadowski (IRA) Muniek Staszczyk i Paweł Nazimek (T. Love), Grzegorz Markowski (Perfect) i Andrzej "Piasek" Piaseczny
Leszek Skupin napisał(a):Weldon chodzi o kopiowanie cudzych tekstów i wklejanie ich jako swoich
weldon napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Weldon chodzi o kopiowanie cudzych tekstów i wklejanie ich jako swoich
Toż napisałem, że to smutne
A w ogóle, koniec smuty! Lubicie ska?
Jak nie lubicie, to polubicie Z płyty "24 Godziny", utwór o tym samym tytule - Cała Góra Barwinków
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko