Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 17.03.2010 14:55

janniko napisał(a):
tomag napisał(a):Wiesz co wole porównania Metalliki do Queenu niż Górniak do Muńka i Kory, wstydź się i na koniec jeszce dowaliłeś Rubika fuuuuuuuu:oops: :evil:

Kora tu się przypadkiem zapałętała (w tym porównaniu), za co serdecznie tę panią przepraszam..

Chodziło mi o Muńka-sruńka-pitu-mitu-zesrajsięnarzadko!
Facet nie ma głosu ani ciekawych pomysłów, a wywindowali go na pozycję zupełnie mu nie należną.. ! :evil:
A fuj... błeee...

Górniak, jaka jest, taka jest, ale ma profesjonalny, dobrze ustawiony głos o ładnej, ciekawej i dość oryginalnej barwie. I tyle...
A Wielkiego Gwiazdora pożalsięboże-Rubika podałem jako największego PASZETETA, czyli megaantymuzyczne zjawisko!
I tyle mojej delikatnej i nad wyraz obiektywnej krytyki..
:papa:

Mało jest polskich muzyków którzy grając tyle lat mają ciągle pomysły muzyczne i cały czas są na tak wysokim poziomie jak MUNIEK, nie pcha się na pierwsze strony gazet ani tv broni się cały czas muzyką i tekstami ( tu wymieniłbym jeszcze Kazika który też nie jest najlepszym wokalistą, ale jest super ).
tomag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 17.03.2010 14:58

weldon napisał(a):
JacYamaha napisał(a):
tomag napisał(a):Bob Dylan... na forum też nie widziałem

...chyba się nie zarejestrował :lol:

:D :D :D
tutaj
tutaj

na Trojkę już nie mam wpływu :wink:

no tak więcej w tym temacie przeczytasz o rubiku, dodzie czy innych pseudo artystach jak o Dylanie :twisted:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.03.2010 20:37

tomag napisał(a):... są na tak wysokim poziomie jak MUNIEK... wymieniłbym jeszcze Kazika który też nie jest najlepszym wokalistą, ale jest super ).

Szanowny Tomaq'u!
Chyba specjalnie mnie prowokujesz!
:devil:
Wymieniłeś największych pasztetów polskiej sceny tzw. "muzycznej".
Mógłbyś jeszcze dodać Rojka-srojka i kolesia z Feel'u itp.

A tutaj masz kolesia, na którego wyglądzie szanowny Muniek-sruniek się chyba wzorował.. ale umówmy się.. ten pan umie śpiewać i ma głos!
Muniek to mógłby co najwyżej gitarę temu panu nosić!

Oh, Pretty Woman

Only The Lonely
:hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.03.2010 20:46

janniko napisał(a):A tutaj masz kolesia, na którego wyglądzie szanowny Muniek-sruniek się chyba wzorował.. ale umówmy się.. ten pan umie śpiewać i ma głos!
Muniek to mógłby co najwyżej gitarę temu panu nosić!

...a w domu wszyscy zdrowi... czy masz kłopoty z orgazmem bo się podniecasz jakbyś skwarkę lizał. Kolega Tomaq podaje ikony polskiego rocka, a ty jakieś pierdoły "pretty woman", Richard Gere Ci się podoba czy jak, oj Janniko, Janniko ochłodź się i nie obrażaj porządnych muzyków.

twoja ulubiona.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.03.2010 21:25

zebik napisał(a):...a w domu wszyscy zdrowi... czy masz kłopoty z orgazmem bo się podniecasz jakbyś skwarkę lizał..

:D DDS SPA Prezesa
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.03.2010 05:36

18 marzec

1964 W miejscowości Ndola w Zambii urodziła się Rozalla (właśc. Rozalla Miller), "królowa rave'u" z Zimbabwe.

1974 Urodził się Stuart Zander, były gitarzysta basowy zespołu Jamiroquai.

2001 W Los Angeles zmarł John Phillips - założyciel, wokalista, gitarzysta i główny kompozytor
popularnego w latach 60. zespołu The Mamas And The Papas. Muzyk przeżył 65 lat.
Przyczyną zgonu był atak serca.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.03.2010 08:04

zebik napisał(a):...a w domu wszyscy zdrowi... czy masz kłopoty z orgazmem bo się podniecasz jakbyś skwarkę lizał. Kolega Tomaq podaje ikony polskiego rocka, a ty jakieś pierdoły "pretty woman", Richard Gere Ci się podoba czy jak, oj Janniko, Janniko ochłodź się i nie obrażaj porządnych muzyków.

twoja ulubiona.

Zebik, czyżbyś wstąpił do grona popierdywaczy, którzy uciekają się do wycieczek osobistych?
Więc pozostaje mi tylko - ignor. To działa.. :).

Muniek-zersjasię-sruniek ikoną polskiego rock'a!? :lool: \
No nie...! :mrgreen:
O tym właśnie często piszę.. polska scena muzyczna sięga nizin...

A szkoda.. bo mamy jednak trochę talentów, które niestety pozostają w cieniu przytłoczone przez medialne propagowanie takich mydlanych nicości jak Muńki-Rojki-Srojki-Feele i inne piskliwe bezjajeczne jęczydupy!

Dla Zebika... na pożegnanie
song sincerely
:papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.03.2010 08:13

Żyję w kraju

Fajna jest trzecia zwrotka ...
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.03.2010 08:16

I coś pogodowego na czasie...
może zadziała.. :)

No More Cloudy

:sm:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.03.2010 08:20

weldon napisał(a):Żyję w kraju
Fajna jest trzecia zwrotka ...

błeeeee... :devil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.03.2010 08:24

janniko napisał(a):Zebik, czyżbyś wstąpił do grona popierdywaczy, którzy uciekają się do wycieczek osobistych?

Już Ci Janie pisał Piotrek_B, że obrażanie cudzego zamiłowania nie jest na miejscu. Równie dobrze każdy mógłby pisać pod twoim propozycjami muzycznymi jakieś obelgi i naśmiewania się - przecież nie o to chodzi. Skoro jest dyskusja na tematy muzyczne to chyba teksty typu "Muniek - sruniek" do nich nie należą. Mój post miał zwrócić Ci uwagę, że każdy ma cięty język i potrafi "przypierd...ć" z grubej rury.
Co dla Ciebie jest nie warte uwagi lub słuchania dla innych może być szczytem kunsztu muzycznego.
pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.03.2010 09:08

weldon napisał(a):18 marzec

1978
ur. Magik właśc. Piotr Łuszcz - muzyk hip-hopowy (Kaliber 44, Paktofonika). Zginął tragicznie 26.12.2000r. (22l)

kaliber 44 - plus i minus
To już nawet nie niziny - to depresja... :lol: :lol: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 18.03.2010 09:11

Jestem Bogiem bardziej by chyba pasowało ;)

Może on jest z Kaszub? :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 18.03.2010 10:50

Choć nie przepadam za hip-hopem, to jest to jakiś tam wyraz młodzieńczych buntów... Na szczęście nikt mnie tym nie katuje ze wszystkich stacji radiowych i tv.

Depresją i degrengoladą totalną jest, gdy zesrajsię-beztalencia ze zgniecionymi bezbarwnymi przyduszonymi głosami są uznawane za "ikony" rock'a!!! :evil: i gdy to g... sączy się z każdej (nawet porządnej) stacji radiowej!

A jeśli już o ikonach polskiego rock'a to proszę bardzo.

1. Oddział Zamknięty - Ten Wasz Świat
2. Turbo - Ach nie bądź taki śmiały
3. Chylińska - winna
4. Proletaryat - Przemijanie
5. Proletaryat - Jak Ptak
6. Edyta Bartosiewicz - "Blues For You"

Już nie mówiąc o takich ikonach jak: Dżem, Lombard, Bajm, Perfekt, TSA itp itd.
I to są ludzie, którzy wiedzą co robią, mają ciekawe i piękne głosy, umieją śpiewać, i mają niezłe pomysły!!!

Więc darujmy sobie porównywanie miernot wokalnych do prawdziwych ikon polskiej muzyki rock'owej.
Nie mam tutaj na myśli gustów (dlatego podałem przykładowo różne style), lecz jakość przekazu!!!
Muzycy powinni kształtować gusta, nadawać nurty i kierunki itp. A nie ulegać trendom i prezentować swoje nicniewarte głosy, bo im się wydaje, że coś tam potrafią...!
:sm:
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 18.03.2010 11:27

Wysoki głos wokalisty Budgie o rzadko spotykanej barwie tu i tu
Grupa chyba bardziej znana w Polsce niż w rodzinnych stronach
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 149
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone