Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2010 21:41

Leszek Skupin napisał(a):Bez KITU ten kawałek grając na gitarze poznałem... nie, nie poznałem, spotkałem na swojej drodze moją Aguś

Czwarta nad ranem

But... Iron rulez :devil:

http://www.youtube.com/watch?v=a8HqTX00p0o
Ostatnio edytowano 09.03.2010 21:42 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:42

Leszek Skupin napisał(a):Bez KITU ten kawałek grając na gitarze poznałem... nie, nie poznałem, spotkałem na swojej drodze moją Aguś

Czwarta nad ranem

kto umiał grać na gitarze to na to rwał co było przy ognisku

a na to to dwie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:45

Leszek Skupin napisał(a):[b][i][color=green]But... Iron rulez :devil:

But Kiss rulez

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2010 21:46

zebik napisał(a):

Czwarta nad ranem

kto umiał grać na gitarze to na to rwał co było przy ognisku

a na to to dwie

Oba kawałki znałem i grałem .... głosu zabrakło przy Lady Punk. :cry:
tomag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 09.03.2010 21:49

Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 09.03.2010 21:49

zebik napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):But... Iron rulez :devil:

But Kiss rulez

Łooooooooo KISS mam całą płytę w samochodzie :devil: a to jest .... No one :D:D:D:D I was made for love'ing you babe
Ostatnio edytowano 09.03.2010 21:53 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:50

Z tym wokalistą rozmawiałem (próbowałem rozmawiać) jak grał w Polsce w 30.09. 1998r. w Stodole w Warszawie. Perkusista z nim występujący notabene jeden z wielu perkusistów Kiss - ów odwalił pokaz gry na bębnach płonącymi pałkami - takich chwil się nie zapomina.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:53

tomag napisał(a):no to jeszcze to
http://www.youtube.com/watch?v=8LRnzzIeOv8

:nice: łza się w oku kręci piękny kawałek rocka piękny.
tomag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 09.03.2010 21:54

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:55

tomag napisał(a):no i PAUL MCCARTNEY

http://www.youtube.com/watch?v=pZdsIj4pAzQ

Dobre

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2010 21:57

też klasyka
tomag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomag » 09.03.2010 21:58

QUEEN ,TEN KAWAŁEK DEDYKUJE MOJEJ ŻONIE LOVE OF MY LIFE

http://www.youtube.com/watch?v=QtqADo-D3mQ
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.03.2010 05:44

10 marzec

1977 The Sex Pistols podpisują kontrakt płytowy z wytwórnią A&M przed Pałacem Buckingham.

1963 W Gdańsku urodził się Olaf Deriglasoff - gitarzysta, basista, kompozytor, autor tekstów, aranżer
i producent muzyczny związany ze sceną niezależną. Założyciel zespołu Dzieci Kapitana Klossa.
W latach 90. współpracował między innymi z zespołami Apteka, Homo Twist, Pudelsi, Tymonem Tymańskim, Kazikiem.
Zaangażowany był także w projekt Yugoton.

1963 W stanie Montana urodził się Jeff Ament, basista i współzałożyciel grunge'owego zespołu Pearl Jam.

1964 W Sztokholmie przyszła na świat wokalistka Neneh Cherry.

1988 W szpitalu w Oksfordzie zmarł Andy Gibb, najmłodszy z czwórki braci.
Przyczyną śmierci 30-letniego piosenkarza było zapalenie mięśnia sercowego.
Urodził się 5 marca 1958 roku.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.03.2010 07:46

tomag napisał(a):Jak piszemy o pear jamie to nie może zabraknąć soundgarden

Z czasów koszuli w kratę... :wink: więc jeszcze nie zapominajmy o:
Mother Love Bone- Stardog Champion
no i oczywiście o
Temple Of The Dog - Hunger Strike
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.03.2010 09:11

tomag napisał(a):Czy ktoś z was słucha jeszcze sdm:...
http://www.youtube.com/watch?v=t1-ZicnIpw8...

Nie słucham i nie mam zamiaru... i nie słuchałem... choć czasem byłem zmuszony wysłuchiwać ... przy ognisku...
:nice:
Leszek Skupin napisał(a):... Zajefajnie jest wrócić do czasów kiedy się człowiek bawił.... :D[/color][/i][/b]

No właśnie się o to rozchodzi, że SDM kojarzy mi się z "wracaniem do czasów kiedy się człowiek bawił"... itp.
A ja się dziś dobrze bawię i mam zamiar jeszcze się długo dobrze bawić... póki mnie jakaś amba do piachu nie powoła... a i mam plan, by potem też się jeszcze przez chwilę "dobrze pobawić"... może np. uda mi się straszyć pobożnisiów w postaci jakiegoś ducha...
:devil:

Leszku, PiotrzeB i inni zwolennicy przyogniskowego pieśniactwa!
Podziwiam was za tak rozległe i wielostronne upodobania muzyczne... Cholera! jak wy łączycie miłość do dobrego rock'owego łupania, bluesa itp. z tymi polsko-ckliwo-dziamdziowato-przeintelektualizowanymi pieśniami szlachecko-ogniskowymi... ???
Dla mnie to jest SF!

Rozumiem miłość do ruskich nostalgicznych dumek lub do matrioszek, do kowbojsko-radosno-przygodowego country, do celtyckich ballad, hiszpańskich i innych latynoskich krwisto-ognistych rytmów, nawet do afrykańskich bębno-waleń lub do jamajsko-trawiasto-regałowych zamulaczy... to jeszcze kumam i szanuję..
Ale te nasze nieszczęsno-smętne, studencko-siurkowate żempolenia w stylu całej tej poezji śpiewano-aktorsko-studenckiej!?
Nic bardziej żygowato-nudno-posranego...
no.. chyba, że nasza lub niemiecka muzyka ludowa... to już wogóle jest kaplica... aha.. jeszcze straszniejsza jest ludowa muza fińska.. :)))

No.. wyżyłem się ..
pozdrawia was wasz nienagannie obiektywny recenzor muzyczny!
:papa: :devil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 133
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone