Arek napisał(a):Z zimnych kobiet wolę Anitę Werner
... a mi się wydawało, że kocurki ...
No dobra, generalnie pojęłam i ideę zrozumiałam (tylko proszę Weldonku Janka M zostawić w spokoju bo biedny chłopak był, a z biednych się nie należy śmiać ). I nawet (ha! ) zgadzam się, że niestety zalewają nas, ale będę drążyćjanniko napisał(a):Tymona napisał(a):... czy Ty czasem bierzesz pod uwagę, że świat to względny jest? I że to, co dla Ciebie jest przejawem MEGA gustowności, to dla innych może być obciachem?
Wiem to Madziu, wiem.. i ubolewam...
Za czasów Mozarta, Chopina, Berioza, Wagnera, Haydna itp było przecież też dużo chłamu, którym się napawał plebs, ale jednak przetrwała muzyka DOBRA ..
i to często mam na myśli .. a nie gusta!
czy to tak trudno pojąć.
rozumiem, że komuś mogą się podobać Bajerfull, Myslovit, Kazik, Nieżywa Kotlety czy inne wspaniałości naszej rodzimej sceny, ale kurde molek.. dlaczego teraz media zalane są tym chłamem (bo, pod kątem muzycznym to jest chłam dla gawiedzi), a dobra muzyka kiśnie gdzieś w krzakach, zepchnięta do lamusa..
Tak nie było jeszcze lat 20 lub 30 temu.
Były wtedy i Bajerfuly i Myslovitze i Kaziki, ale... prym wiedli ci z wyższej półki.. SBB, Budka, Bajm, Dżem, Perfect i szereg, szereg innych..
i tylko o to mi chodzi..
nie o gusta.. lecz o jakość..
pozdro
Tymona napisał(a):... tylko proszę Janka M zostawić w spokoju ...
Arek napisał(a):Skunk Anansie - Brazen
Ale tak żadnej? Nie wierzęweldon napisał(a):Chyba nie lubię czekolady.
janniko napisał(a):Nie wyciągajcie żadnych czekolad,
Bocian napisał(a):Kaziu, może i pomysły ma, słowa niezłe.. ale głos?.
A od kiedy, włącznie z nim samym, twierdził, że on ma głos i umie śpiewać?
janniko napisał(a):... Dała Murzynom to coś.. czego my nie mamy .. .
janniko napisał(a):Kaziu niech sobie gra i śpiewa...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko