Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 10:23

janniko napisał(a):Sory ... Lubelski

no co Ty janniko nie ma za co he he , a skąd Ty się w Lublinie wziąłeś w tamtych czasach???, aaaaa już rozumiem ..KUL....(niedokładnie doczytałem)
a żeby nie było że nie w temacie...nasze lubelskie granie...
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 09.11.2009 20:41

Piotrek_B napisał(a):zegar jest OK wejdź na swój profil i sam zobaczysz, że go nie przestawiłeś :lol:

Żem ino osłupiał. Nie widzioł ja jeszcze foruma, co trza czas przekopyrtnąć ręcami. Wot te na. :)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.11.2009 21:09

jp napisał(a):... Nie widzioł ja jeszcze foruma, co trza czas przekopyrtnąć ręcami. Wot te na. :)

Nie ręcami ino myszko i klawiszem!
8)

Lubelski, z KUL-em miałem tyle do czynienia że swego czasu przez ponad rok pracowałem w drukarni, która na ówczas byłą się znajdowała tam, gdzie teraz jest Kolegium Johna Paula II :P
Urzędowałem trochę na Czechowie, trochę na Sławiku, piliśmy z chłopakami na cmentarzu przy Lipowej zdrowie imciów nieboszczyków.. coby im się dobrze spoczywało... ot takie historie młodzieńcze.
A KUL .. ? fuj fuj.. komuna w komunie!
:D
pozdro

Co by do tematu było to:
Joe

Wielu narzeka, że ten pan zagubił się w gąszczu wymiecionych przez siebie dźwięków.. :(
Wierutna bzdura.. ! Być może czasem trochę za szybko posuwa, ale ma w sobie ten rock'owy pazur.. !
Koleś i Steve Vai są di beściaki rock'owe..
:P
Ostatnio edytowano 09.11.2009 21:11 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 09.11.2009 21:11

To ja zapodam coś w smętnie nostalgicznym klimacie.
Z rewelacyjnej (z jednym wyjątkiem) płyty KASMODIAH

Deine Lakaien - The Game

i jeszcze

Deine Lakaien - Into My Arms

Jak dla mnie jeden z fajniejszych głosów.
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 09.11.2009 21:16

janniko napisał(a):Wielu narzeka, że ten pan zagubił się w gąszczu wymiecionych przez siebie dźwięków.. :(
Wierutna bzdura.. ! Być może czasem trochę za szybko posuwa, ale ma w sobie ten rock'owy pazur.. !
Koleś i Steve Vai są di beściaki rock'owe..

Joe dobrym gitarzystą jest niezaprzeczalnie, ale czasami ma za duże parcie na szybkość i potrafi przedobrzyć. No i niepotrzebnie czasami śpiewać zaczyna. Zdecydowanie lepiej wychodzi mu granie niż śpiewanie :D
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 09.11.2009 21:21

Tantal napisał(a): ... Deine Lakaien - Into My Arms

No nie powiem, nie powiem.. ciekawy głos, ciekawa muza.
A tak z ciekawości spytam cię Tantalu, czy byłeś (i ewent.) jesteś funem The Cure?

Szanuję tę muzyczkę, choć to zupełnie nie moje rewiry... ale przyznam, że klimaciarskie rewiry.

A tak zupełnie z innej bajki, którą poruszyłem chwilkę temu:
Steve

Ciełowiek orkiestr!
he he.. ale koleś miesza! .. ale jak miesza.. :lol:
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 09.11.2009 22:03

janniko napisał(a):A tak z ciekawości spytam cię Tantalu, czy byłeś (i ewent.) jesteś funem The Cure?

Fanem to zdecydowanie za dużo powiedziane. W dawnych czasach miałem dwie kasety i owszem, słuchałem z przyjemnością. Teraz zdarza mi się jeszcze wyciągnąć i powspominać, ale choć szanuję i doceniam to nigdy tak naprawdę do końca mnie do siebie nie przekonali.

A co do Joe i Summer Song to zawsze mnie śmieszyło jak kiedyś leciał ten kawałek jako podkład pod wiadomości sportowe w TVP :D

Jeśli chodzi o gitarzystów to jakoś zawsze preferowałem tych którzy potrafili zgrać się z zespołem zamiast stawiać na solowe popisy. I tu należy wymienić takie tuzy jak Eddie Van Halen - Eruption - czyli solo (bo po 3 min 50 sek lepiej przerwać... już nie te czasy) i Van Halen - Ain't Talkin' 'Bout Love - czyli z ekipą za dawnych dobrych czasów. I jeszcze na dokładkę trochę solowych popisów innego rewelacyjnego gitarzysty rockowego który przedkładał grę dla zespołu ponad grę solową (choć na koncertach oczywiście potrafił się pokazać :) ) czyli Angus Young - Solo
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 09.11.2009 22:11

janniko napisał(a):
Ciełowiek orkiestr!
he he.. ale koleś miesza! .. ale jak miesza.. :lol:

Młody . . . . . orkiestra :wink:

Jest takich więcej :lol:

więc nadzieja też jest
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 22:23

Tantal napisał(a):.....czyli Angus Young - Solo

Wysoka ocena dla Kolegi :wink:
Trafiłeś w 1/5 w mój słaby punkt czyli AC/DC :devil:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 09.11.2009 23:00

W takim razie Piotrze

Jako ciekawostka - koncert odbył się na Donnington Park Circuit , gdzie od 2010 roku będą się ścigać na GP GB

F 1 oczywiście :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.11.2009 16:12

mkm - włącz szybko TV Polonia :D
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 10.11.2009 21:10

Tantal napisał(a):To ja zapodam coś w smętnie nostalgicznym klimacie.
Z rewelacyjnej (z jednym wyjątkiem) płyty KASMODIAH

Deine Lakaien - The Game

i jeszcze

Deine Lakaien - Into My Arms

ŚWIETNE!
Skoro jesteśmy w nostalgicznych klimatach to:
Mama Cass Elliott - Dream A Little Dream Live
The Mamas & The Papas - Monday Monday
The Mamas & The Papas: California Dreamin'
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2009 21:17

piotrf napisał(a):W takim razie Piotrze

Jako ciekawostka - koncert odbył się na Donnington Park Circuit , gdzie od 2010 roku będą się ścigać na GP GB

F 1 oczywiście :wink:

Jaka jakość dźwięku!!! kanał lewy... kanał prawy... Omało mi shennheisery z głowy nie spadły.... :wink:

Na Pierwszy Poważny koncert na Ślaskim, mama mnie nie puściła... :? :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.11.2009 21:26

Który etap twórczości The Beatles najbardziej lubicie?

Ja osobiście "Revolver", a utwór Tomorrow Never Knows słucham z największym zainteresowaniem.
Maksimum kombinacji, niestety wspomaganej "chemicznie".

Pozdrawiam
Interseal M.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 10.11.2009 21:36

Interseal napisał(a):Który etap twórczości The Beatles najbardziej lubicie?

Ja osobiście "Revolver", a utwór Tomorrow Never Knows słucham z największym zainteresowaniem.

O kosteczka! Mamy podobnie. Też najbardziej lubię i cenię okres "rewolwerowy", czyli "biały album", bo chyba był najbardziej "hardowy", no i ten utworek powala mnie do dziś:
H.S.

A poza tym Abbey Road, który uważam za genialny album.
Poza tym lubię też kilka starych kawałków: Michale, Yesterday, O Blady O Blada.. itp. bo kojarzą mi się z b. wczesnym dzieciństwem :)
Interseal napisał(a): Maksimum kombinacji, niestety wspomaganej "chemicznie"...

Nie przesadzaj z tym "niestety", bo po pierwsze dzięki tej "chemii" powstał niezapomniany Yellow Submarine i jeszcze kilka majstersztyków, a po drugie, jakem przeciwnik dragów, to ci panowie, patrząc na ich życiorysy, to raczej nie uzależnili się i nie ponieśli większych konsekwencji tej "chemii".. jak np. Jimi, Jim, Janis i szereg innych.
8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone