Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 02.11.2009 00:20

Kwiaty ojczyste
Czy mnie jeszcze pamietasz
Jednego serca
i . .

czy ma ktos taka plyte :?:
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 03.11.2009 20:20

Kilkanaście lat temu Joe Cocker wystąpił na koncercie we Wrocławiu.
Pamiętam jak namawiałem znajomych żeby ze mną poszli.
Nikt się nie zdecydował. Jeden z kolegów powiedział że nie pójdzie na koncert "starego dziadka".
Nie miał racji, koncert był świetny a Joe był w dobrej formie.

Joe Cocker - N'Oubliez Jamais
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 03.11.2009 22:26

Kilka dni temu Interseal napisał (dopiero dziś przeczytałam): Czy byłeś może w Pradze na Strahovie we wrześniu '94? To jest wykonanie z tej właśnie trasy.
W strugach deszczu, po kostki w błocie... ale co tam wtedy spełniało się jedno z marzeń mojej młodości... :wink:[/quote]

W strugach deszczu, po kostki w błocie i 100.000 takich samych pomyleńców. A potem zejście w egipskich ciemnościach, po śliskich od błota ścieżkach Strahova. I tylko jedna myśl , że by nie upaść bo zadepczą.
Koncert PF to równiez marzenie mojej młodości . I wspomnienie do końca życia . Szkoda, że nie da się tego powtórzyć.
I jeszcze coś ode mnie. Trochę inny klimat , ale też klasyka

PS. Coś mi nie wyszło z cytowaniem - sorry
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 04.11.2009 23:08

Skoro Peter Gabriel , to dla porownania Red Rain live 1986

i po latach
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 05.11.2009 08:32

piotrf napisał(a):Skoro Peter Gabriel , to dla porownania Red Rain live 1986...
i po latach ...

A mnie powala nowa wersja Here Comes The Flood :)

stara:
1977
nie jestem pewien, czy to nagranie z YouTube jest z 1977r. ale utwór pochodzi z pierwszego solowego krążka Gabriela właśnie z 1977r.

i nowa:
2003

Utwór jest piękny w obu wersjach... Gabriel jest jednym z tych artystów, których można porównać do dobrego wina... im starsze tym bardziej wykwintne.

Koncert dvd "Growing Up" jest jednym z moich ulubionych, obok "Budokan" Ozzy'ego... oba posiadam w swej skromnej kolekcji domowej..
:wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.11.2009 16:08

TVP Kultura
Piątek godz. 0:15
Dżem - koncert z Bydgoszczy'93
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2009 09:06

beatrycze napisał(a): W strugach deszczu, po kostki w błocie i 100.000 takich samych pomyleńców. A potem zejście w egipskich ciemnościach, po śliskich od błota ścieżkach Strahova. I tylko jedna myśl , że by nie upaść bo zadepczą.
Koncert PF to równiez marzenie mojej młodości . I wspomnienie do końca życia . Szkoda, że nie da się tego powtórzyć.

Super wspomnienia. Jeden z najlepszych koncertów. Konstrukcja sceny i oświetlenie przez długie lata inspirowały. Nawet w Opolu zawieszono kiedyś okrągły ekran otoczony reflektorami.

Chłopaki z Kęt, których poznałem w pociągu w Czeskim Cieszynie przemycili aparat fotograficzny w bochenku chleba. :D Zdjęć nigdy jednak mi nie przesłali :twisted: .

Nocleg w podziemiach praskiego metra i pobudka przez czeską policję.
W Cieszynie z kolei zainterwsowali się mną nasi policjanci, gdyż do kolan spodnie miałem olepione błotem i wyglądałem jak po bitce...
To se na vrati...

Niech odżyją wspomnienia: Pink Floyd - Sorrow (Praga, wrzesień 1994)

Pozdrawiam.
Mariusz Interseal

P.S. Miesąc później wróciłem do Pragi na koncert.... Roxette - ale to już inna historia :wink: :D
Ostatnio edytowano 07.11.2009 10:17 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2009 09:07

..same sławy i piękne wykonanie...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2009 10:00

janniko napisał(a): Koncert dvd "Growing Up" jest jednym z moich ulubionych

Dla uzupełnienia koncertowego DVD Petera Gabriela polecam jeszcze "Still Growig Up, Live & Unwrapped". Jest to zmontowany z kilkunastu plenerowych i festiwalowych występów Gabriela koncert (zazwyczaj bez pełnej scenografii - coś jak w Poznaniu) oraz film dokumentujący występy.

Pozdrawiam
Nieobiektywny fan Gabriela
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 07.11.2009 10:34

A tak sobie jeszcze z okazji jesieni i zbliżającego się 8 grudnia przypomniałem o Jednym z Największych...
John

Niektórzy odchodzą zdecydowanie za szybko...
Nigdy się John'em nie fascynowałem aż tak bardzo jak np. Heniem czy Janis, czy Gabrielem czy Ozzym , ale John miało to "coś", był Wielkim Artystą!
Zresztą Ozzy jest wielkim fanem Beatlesów, do czego zawsze chętnie się przyznaje, gdy go pytają jakiej muzy słucha w domu najchętniej..

8) :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.11.2009 19:32

Satchmo . . . i tyle :wink:

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.11.2009 19:43

Witam!

W oczekiwaniu na płytę, która jak się dziś dowiedziałem idzie do mnie z... Hong Kongu i jeszcze trochę pójdzie...
Fever Ray - Seven
... już było... wiem... :wink:

pozdrawiam
Mariusz Interseal
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 07.11.2009 20:21

Interseal napisał: [quote Nocleg w podziemiach praskiego metra i pobudka przez czeską policję.
W Cieszynie z kolei zainterwsowali się mną nasi policjanci, gdyż do kolan spodnie miałem olepione błotem i wyglądałem jak po bitce...][/quote]

:lol: Nie ma jak wspólnota wspomnień- Nocleg na dworcu w Pradze. Na szczęście nikt nie zaczepiał samotnej dziewczyny- ani Policja ani dworcowy element. Wyspałam się gdzieś w kącie na podłodze , z plecakiem pod głową. A następnego dnia ruszyłam zwiedzać dalej Pragę. :D :lol:
A koncert był oszałamiający!!!!
I wspomnień ciąg dalszy:
Ps. Cały czas pracuję nad cytowaniem - Leszku Skupinie dziękuje za podpowiedzi.
beatrycze
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatrycze » 07.11.2009 20:47

I jeszcze coś zupełnie z innej beczki. Pamiętacie tego Pana?

i może jeszcze to - czy ktoś ich jeszcze pamięta?

Nie udało mi się znaleźć znanej swego czasu z Trójkowej Listy Przebojów "Alison". Ale będę próbowała.
Pozdrowionka : :papa:
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 07.11.2009 20:56

Przerywając wspomnień czas, wrzutka z powiewem świeżości: Ocean.

I pytanie za 100 pkt. Gdzie się podziały solówki?!?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 74
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone