Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 29.10.2009 22:41

Interseal napisał(a):Kawał solidnego grania.
Byłeś ich zobaczyć na Opener'rze w tym roku?

Nie, nie byłem. A co do Vadera, to dla mnie słychać ogromną różnicę jeśli chodzi o bębny. Posłuchaj oryginału.

Poczęstujcie się jeszcze najlepszym dwuminutowym kawałkiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2009 22:53

jp napisał(a):A co do Vadera, to dla mnie słychać ogromną różnicę jeśli chodzi o bębny. Posłuchaj oryginału

Oryginał znam. Wiem też, że chodzi Ci obębny i różnicę słychać.
Weź pod uwagę jednak, że oryginał był nagrywany w połowie lat osiemdziesiątych, bębniło się wtedy całkiem na czym innym i całkiem inaczej.

Tak czy owak Vader wymiata jeżeli chodzi o naszą "cięższą" scenę.

Pozdrawiam.
jp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jp » 29.10.2009 22:59

To prawda.

Do posłuchania kolejny, czadowy cover. Muse - Feeling Good
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 07:23

lubelski napisał(a):ja również..za to za tymi panami...ehhh ..stare ..dobre czasy....

Biedne były poduszki przy tym kawałku - potem już biedni byli sąsiedzi bo miałem w co walić... :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 11:01

Na dobry początek dla tych co wybierają się do Spodka - żeby nie puszczać najbardziej ogranego kawałka proponuję to:
YES - Hold On
YES Wonderous Stories
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.10.2009 13:02

Znalazłem w sieci rumuńskiej kapitalną stronę z listą 500 albumów wszechczasów na tej stronie są linki do playlist on line - jeden link jedna płyta w całości :!:

http://www.radio3net.ro/index.php?cx=best500

Właśnie słucham sobie Led Zeppelin IV :D

Lista jest piękna :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 13:47

..no to może mała zagadka muzyczna.. :wink: początek lat 70-tych, zespół grał w nietypowym składzie: dwóch perkusistów, dwóch saksofonistów, gitary i wokalista o wielkiej sile głosu. Ciekaw jestem czy zgadniecie. Był czas że w Muzycznej Poczcie UKF leciały ich nagrania bardzo często. Niestety wkrótce wokaliście wysiadł głos a pozostali muzycy grali jakiś czas jeszcze pod nazwą"...........band".. Do wygrania toster... :wink: :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.10.2009 14:07

The Allman Brothers Band Obrazek :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 14:08

8O ...niestety nie....
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 14:08

Youngblood Brass Band
3 puzony...
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.10.2009 14:13

lubelski napisał(a):8O ...niestety nie....

Zespół Braci Allman, kompletnie nieznany w Polsce, jak i w całej Europie, powstał w marcu 1969 w Macon w stanie Georgia. Założyli go dwaj bracia Allman, starszy - Duane (gitarzysta) i młodszy - Gregg (wokalista i klawiszowiec). Do braci szybko dołączyli perkusiści Butch Trucks oraz Jai Johanny "Jaimoe" Johanson, basista Barry Oakley oraz drugi gitarzysta Dickey Betts. Tak, tak! Nie pomyliłem się! W zespole było dwóch perkusistów i dwóch równorzędnych gitarzystów solowych! Po wydaniu dwóch studyjnych albumów grupa zdecydowała się na wydanie albumu koncertowego z zapisem ich występu w nowojorskiej sali Fillmore East

No jak nie jak tak :?: 8O

Edit: juz wiem nie mieli dwoch saksofonistow

Edit 2: Sorry ale mi sie klawiatura przestawila na qwertz zamiast qwerty nie wiem co jest grane :?: :evil: i na dodatek nie mam polskich znakow :cry: POMOCY :!::!::!:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 14:19

No chyba, że rozwiązanie jest jeszcze prostsze - The Band :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.10.2009 14:21

Leszek Skupin napisał(a):...

Trzeba naraz wcisnąć shift i ctrl
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.10.2009 14:23

.odpowiedź... :D :wink:
a to już bez wokalisty..
Ostatnio edytowano 30.10.2009 14:25 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 30.10.2009 14:24

Dzięki już żyję :D poradziłem sobie w ten sposób:
1. Prawym przyciskiem myszy kliknąłem w pasek programów, wybrałem pasek narzędzi -> pasek języka i zaznaczyłem opcję polski (programisty) a był na jakimś 214 czy coś takiego ;)

THX
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ogólna dyskusja na tematy muzyczne - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone