sneer napisał(a):W tym roku będę wracał z Czarnogóry w weekend, nie ma szans, abym dotarł przed 22 do Graz, dlatego zastanawiam się, czy jest jakaś opcja dla tych co przyjadą później? Ktoś chyba na tym forum wspominał kiedyś, że dotarł po czasie, ale wcześniej dostał telefonicznie jakiś kod do drzwi/skrtyki itd., ale nie pamiętam szczegółów. Dlatego zapytuje, czy ktoś przerabiał w praktyce przyjazd po 22?
W 2009 roku, kiedy wracałem z Dalmacji, istniało duże prawdopodobieństwo,
że przyjedziemy do Oekotelu (Tópark Hotel pod Budapesztem), grubo po godz. 22.
Zgodnie z informacją, zadzwoniłem z trasy do recepcji. Pani podała kod, który miał posłużyć do otwarcia drzwi
i podała, gdzie będzie się znajdował klucz, którym mieliśmy otworzyć skrzynkę, w której z kolei miał znajdować się klucz do naszego pokoju. Pamiętam, że musiałem podać datę urodzin, jako potwierdzenie.
Tak się tym wszystkim przejąłem, że coś nie zadziała, że włączyłem turbo i dotarliśmy przed 22.
Dwa lata temu mieliśmy zabukowany nocleg w Kalsdorf pod Graz. Zadzwoniłem, że będziemy po 22,
a pani powiedziała, że nie ma problemu. Przyjechaliśmy kilka minut po 22. Problemu rzeczywiście nie było,
recepcjonistka mówiła po polsku, a kolejni goście przyjeżdżali jeszcze przed godz. 23 i byli obsługiwani.
Najlepiej zadzwonić i wyjaśnić.