Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel w Kalsdorf koło Grazu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.07.2014 12:54

sneer napisał(a):
FUX napisał(a):No to najwyżej zapłacisz.

Dlatego zapytuje, czy ktoś przerabiał w praktyce przyjazd po 22?

My byliśmy w zeszłym roku w Oekotel grubo po 22 i klucz czekał na nas w skrzynce, zdaje się na kod. Nie pamiętam dokładnie miejscowości, czy to był ten Oetkotel ,ale chyba tak, bo był niedaleko granicy austyjacko-słoveńskiej. Bukowaliśmy telefonicznie z trasy i nie było żadnego problemu, natomiast trzeba znać język , my gadaliśmy po angielsku.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.07.2014 12:58

Dzięki za informację. Język to nie problem. Czyli klucz czekał w skrytce, a za pokój zapłaciliście następnego dnia rano?
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.07.2014 13:00

Chyba tak, tzn musiało tak być.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.07.2014 13:05

sneer napisał(a):W tym roku będę wracał z Czarnogóry w weekend, nie ma szans, abym dotarł przed 22 do Graz, dlatego zastanawiam się, czy jest jakaś opcja dla tych co przyjadą później? Ktoś chyba na tym forum wspominał kiedyś, że dotarł po czasie, ale wcześniej dostał telefonicznie jakiś kod do drzwi/skrtyki itd., ale nie pamiętam szczegółów. Dlatego zapytuje, czy ktoś przerabiał w praktyce przyjazd po 22?

W 2009 roku, kiedy wracałem z Dalmacji, istniało duże prawdopodobieństwo,
że przyjedziemy do Oekotelu (Tópark Hotel pod Budapesztem), grubo po godz. 22.

Zgodnie z informacją, zadzwoniłem z trasy do recepcji. Pani podała kod, który miał posłużyć do otwarcia drzwi
i podała, gdzie będzie się znajdował klucz, którym mieliśmy otworzyć skrzynkę, w której z kolei miał znajdować się klucz do naszego pokoju. Pamiętam, że musiałem podać datę urodzin, jako potwierdzenie.
Tak się tym wszystkim przejąłem, że coś nie zadziała, że włączyłem turbo i dotarliśmy przed 22. :D

Dwa lata temu mieliśmy zabukowany nocleg w Kalsdorf pod Graz. Zadzwoniłem, że będziemy po 22,
a pani powiedziała, że nie ma problemu. Przyjechaliśmy kilka minut po 22. Problemu rzeczywiście nie było,
recepcjonistka mówiła po polsku, a kolejni goście przyjeżdżali jeszcze przed godz. 23 i byli obsługiwani.

Najlepiej zadzwonić i wyjaśnić. :wink:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.07.2014 13:11

...
Ostatnio edytowano 27.08.2014 10:08 przez sneer, łącznie edytowano 2 razy
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 12.07.2014 13:19

walp napisał(a):
sneer napisał(a):
Dwa lata temu mieliśmy zabukowany nocleg w Kalsdorf pod Graz. Zadzwoniłem, że będziemy po 22,
a pani powiedziała, że nie ma problemu. Przyjechaliśmy kilka minut po 22. Problemu rzeczywiście nie było,
recepcjonistka mówiła po polsku, a kolejni goście przyjeżdżali jeszcze przed godz. 23 i byli obsługiwani.

Najlepiej zadzwonić i wyjaśnić. :wink:

Dokładnie, najlepiej zadzwonić, a na pewno trzeba zadzwonić z trasy w dniu noclegu i powiedzieć o późnym przyjeździe.
My gadaliśmy po angielsku, mamy taki nawyk za granicą, może po polsku gadają, ale moim zdaniem nie będzie 100 % pewności, czy akurat trafi się na mówiącego po polsku.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.07.2014 13:38

Fanka napisał(a):Dokładnie, najlepiej zadzwonić, a na pewno trzeba zadzwonić z trasy w dniu noclegu i powiedzieć o późnym przyjeździe.
My gadaliśmy po angielsku, mamy taki nawyk za granicą, może po polsku gadają, ale moim zdaniem nie będzie 100 % pewności, czy akurat trafi się na mówiącego po polsku.

Również rozmawialiśmy po angielsku. Dopiero na miejscu, w tym drugim hotelu okazało się, że recepcjonistka spreche Polnisch.

Zgodnie z warunkami na stronie hotelu, późniejsze przybycie (przed godz. 22, ale po 18) też należy potwierdzić:
Conditions:
Arrival before 4 p.m. for email reservations, before 6 p.m.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 12.07.2014 13:46

sneer napisał(a):Odkopię trochę wątek.

Piszecie, że dziecko do lat 12 w pokoju rodziców gratis, jednak na stronie hotelu widzę, że dopuszczalny wiek dziecka do noclegu wliczonego cenę to 0 - 6 lat. Zatem jak to wygląda w praktyce? Córka akurat w tym roku kończy 7 lat :) Rok temu pamiętam, że jej nie policzyli.

Grzecznie Tobie odpowiedziałem, że najwyżej zapłacisz.

Skoro napisano 6 lat, a dziecko ma 7, to gdzie widzisz głupią odpowiedź?

Jeżeli nie policzą, Twój zysk, jeżeli tak, to nie miej pretensji.

Znowu wychodzi kombinatorstwo. :roll:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 27.08.2014 10:56

walp napisał(a):Uuu, es tut mir Leid :(

Ja chyba coś przeczuwałem, że procedura może nicht normal funktionieren, dlatego włączyłem to turbo. :wink:

Ważne, że finalnie się udało, i mieliśmy gdzie spać 8)

Trzeba jednak przyznać, że procedury w Oekotelach raczej są z "minionej epoki". Ceny akceptowalne, ale jednak taki chociażby - niewiele droższy - etap/ibis hotel to jednak inna bajka i znacznie wyższa jakość.
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 27.08.2014 12:04

sneer napisał(a):
walp napisał(a):Uuu, es tut mir Leid :(

Ja chyba coś przeczuwałem, że procedura może nicht normal funktionieren, dlatego włączyłem to turbo. :wink:

Ważne, że finalnie się udało, i mieliśmy gdzie spać 8)

Trzeba jednak przyznać, że procedury w Oekotelach raczej są z "minionej epoki". Ceny akceptowalne, ale jednak taki chociażby - niewiele droższy - etap/ibis hotel to jednak inna bajka i znacznie wyższa jakość.

Zgadzam się Oekotel Kalsdorf żaden szał, + jest umiejscowienie przy trasie, ale pokoje takie sobie, klimat akademika, można znaleźć coś lepszego.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.09.2014 09:36

Fanka napisał(a):
Zgadzam się Oekotel Kalsdorf żaden szał, + jest umiejscowienie przy trasie, ale pokoje takie sobie, klimat akademika, można znaleźć coś lepszego.

W tej cenie w Austrii? Ciężko będzie.
A co ciekawe, masa ludzi szukając apartmanów twierdzi, ze nie musi być szału bo przecież będą tam tylko spać, cały dzień na plaży lub zwiedzaniu :) A na hotel taki jak Oekotel narzekają :) A są tam maksymalnie 10h i znikają po zjedzeniu smacznego śniadania w cenie.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 03.09.2014 09:42

Dlaczego moje posty, dotyczące "nocnej wizyty" w hotelu Oekotel / Kalsdorf / Grazu i procedur, które w nim panują, gdy przyjedzie się "za późno" są bezustannie kasowane przez admina?

Rozumiem, że należało skasować post Aldonki, w któym pokazała brak kultury, ale dlaczego usnięto mój post, który może być cenną informacją dla osób, które zamierzają spać w tym hotelu?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 03.09.2014 21:05

Taaak, za to Ty mówiąc o wkur.... urzędasach wykazałeś najwyższy z możliwych poziomów kultury. No coż, pozostaje zatem pogratulować. Nic dodać nic ująć.
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 11.01.2015 21:37

Witam.

Czy zmieniły się zasady rezerwacji w Oekotel Graz. Rezerwowałem tam już czterokrotnie pokoje, a dzisiaj nie mogę zarezerwować, wybierając zapłatę na miejscu.
Jeszcze dwa lata temu była zasada, "żadnych kart", a dzisiaj jak jest? chyba TYLKO karty, czy ktoś orientuje się w temacie?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.01.2015 22:44

Na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link nadal widnieje napis: keine Kreditkarten.
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje