Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel w Kalsdorf koło Grazu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2011 20:05

jaro1959 napisał(a):Czy ktoś się orientuje czy w pokojach w Oekotelu Graz są lodówki?

Nocowałem chyba 5 razy i nie było.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2011 20:08

Nie pamiętam, ale chyba raczej nie...
jaro1959
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaro1959 » 29.05.2011 20:17

O.K. Dzięki, wszedłem w szukajkę i piszą że jest tylko ogólnie dostępna lodówka w kuchni.
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 29.06.2011 13:20

Czy ktoś nocował ostatnio w Oekotelu? Jakie tam są koszty. Na maile odpowiadają zdawkowo i odsyłają do strony www, z której nie mogę skapować ile płaci się za rodzinę 2+2 (dzieci 6 i 9).
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 29.06.2011 14:07

Dzieci do lat 12 gratis
jatomm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jatomm » 29.06.2011 15:22

Niestety podajesz błędne informacje.

Jesli w pokoju śpią 2 osoby dorosłe to za darmo śpią:
- 1 dziecko w wieku do 2 lat
- 1 dziecko w wieku 2-12 lat

W naszym przypadku, kiedy dzieci miały rok i 3 lata płaciliśmy 2 x 22E = 44 E za pokój 2 osobowy (w rzeczywistości dają 3 osobowy). Dwoje dzieci za darmo.

W tym roku dzieci mają odpowiednio pow. 2 i pow. 4 lat, więc zniżka jest jedynie dla jednego dziecka. Opłaty - 3 x 20E = 60E w pokoju 3 osobowym.

Będziemy tam spali już 4 raz i wszystkim polecam to miejsce. Czysto, miło i blisko do trasy.

pozdro
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 29.06.2011 19:39

Dzięki Jatomm, ale czy w tym roku będziesz miał możliwość spać w 4 osoby w 3. Spałem w Oeku pod Wiedniem w 2009 roku i wtedy rzeczywiście w pokoju spaliśmy w 4 osoby - 2 dorosłych i 2 dzieci 3 i 6 lat. Wtedy rzeczywiście była taka sytuacja, że płacili dorośli po 22 EUR od osoby, a 2 dzieci do 12 lat za darmo. W tym roku jest chyba jednak zmiana. Oek na stronie www umieścił formularz rezerwacji i nie ma możliwość rezerwacji trójki dla rodziny 2 + 2, gdy dzieci mają więcej niż 2 lata.
jatomm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jatomm » 30.06.2011 08:26

uppps, masz rację.
W tym roku jadę dopiero we wrześniu, więc ktoś już pewnie rozwikła to zagadnienie i napisze jak jest w "realu".

Formularz na stronie Oekotel rzeczywiście nie przyjmuje zamówienia w pokoju trzyosobowym 2 dorosłych i 2 dzieci, automatycznie zamienia na 1.
Zmieniono widocznie formularz, w zeszłym roku wydaje mi się, że przyjmował.

Jeśli komuś uda się zrobić rezerwację 2+2 a nawet przespać w tej konfiguracji, chociaż jedną noc to prośba o info.

Pozdrowionka
mspalony
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mspalony » 30.06.2011 17:09

Istnieje możliwość rezerwacji 2+2 gdy jedno dziecko jest do 2 lat, a drugie do 12. W formularzu rezerwacji 2+1+1 - wtedy płacą tyko dorośli. Jak masz dzieci w takim wieku to uda się zapłacić 40 EUR za nocleg ze śniadaniem. Pozdrawiam
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 01.07.2011 07:20

W realu jest tak: dorośli i dziecko 13 lat (3 osoby) pełnopłatne w 3 osobowym (razem 60 eur), wtedy młody 4 lata spał za darmo - oczywiście na waleta.
Próbowałem nawet coś tam pisać, że formularz nie przyjmuje 4 osób. Odpowiedziano mi, że przy 3 osobach pełnopłatnych, dziecko do 12 lat za darmo.
Pozdrawiam
jatomm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jatomm » 01.07.2011 11:29

dzięki serdeczne za odpowiedź

miłego wypoczynku!
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 16.08.2011 12:43

Małe sprostowanie po wizycie w Oekotelu/Kalsdorf:
Przy trzech pełnopłatnych osobach (a tak w moim przypadku było czyli 2 dorosłych i dziecko lat 14), kolejne dziecko (do 11,99) nie może spać za darmo. Dla rodziny 2 + 2 (z czego jedno dziecko ma powyżej 11,99 lat) wypada/trzeba rezerwować 1 pokój 2 osobowy (wtedy to dziecko do 11,99 śpi za darmo), a drugi pokój jednoosobowy.
Na szczęście nam się udało - przemiła pani z recepcji uprzedziła mnie, że następnym razem taki numer nie przejdzie i zakwaterowała nas w jednym pokoju. Zresztą kalkulując - przy rezerwacji 1 pokoju dwuosobowego (44 eur) i jedynki (38 eur) i tak wychodzi najtaniej na trasie.
Pozdrawiam
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 18.06.2014 08:18

Odkopię trochę wątek.

Piszecie, że dziecko do lat 12 w pokoju rodziców gratis, jednak na stronie hotelu widzę, że dopuszczalny wiek dziecka do noclegu wliczonego cenę to 0 - 6 lat. Zatem jak to wygląda w praktyce? Córka akurat w tym roku kończy 7 lat :) Rok temu pamiętam, że jej nie policzyli.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.06.2014 08:21

No to najwyżej zapłacisz.
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 12.07.2014 12:35

FUX napisał(a):No to najwyżej zapłacisz.

Jeśli nie masz nic mądrego do napisania w temacie, nie wiem, po co zabierasz głos? Żeby nabić sobie licznik durnych postów?

Wracając do sedna, zapytałem u źródła i, jak się okazuje, od pewnego czasu zmienili ten przedział wiekowy i teraz dzieci od 7 lat płacą. To tak dla innych, informacyjnie.

Jeszcze jedna kwestia mnie nurtuje. Oekotel zawsze podkreśla, że recepcja jest czynna do godziny 22. Faktycznie, kiedyś przyjechałem o 21:59 i pani była bardzo wkur..iona, że musi włączyć znowu komputer, żeby nas obsłużyć. Poczułem się, jak w polskim urzędzie.

W tym roku będę wracał z Czarnogóry w weekend, nie ma szans, abym dotarł przed 22 do Graz, dlatego zastanawiam się, czy jest jakaś opcja dla tych co przyjadą później? Ktoś chyba na tym forum wspominał kiedyś, że dotarł po czasie, ale wcześniej dostał telefonicznie jakiś kod do drzwi/skrtyki itd., ale nie pamiętam szczegółów. Dlatego zapytuje, czy ktoś przerabiał w praktyce przyjazd po 22?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje