Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel nie dla nas?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CRO_Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CRO_Marek » 10.05.2010 22:42

Ktoś ma może doświadczenie z Oekotelem w Salzburgu? Mam zamiar w tym roku zrobić trasę do CRO przez Graz, a powrót przez Salzburg i Monachium. Noclegi mam zarezerwowane w Oekotelu w Grazu i Salzburgu. W Grazu byłem już 8x i było ok. Ale Salzburg pierwszy raz. Mam nadzieję, że nie przekombinują z tymi zmianami :?
nuleiw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuleiw » 11.05.2010 20:11

Dzisiaj zrobiłem rezerwację w Oetkolu w Gratzu. Rozmowa telefoniczna w języku polskim a póżniej rezerwacja mailem. Po 2 godzinach przysłali potwierdzenie.
Do godziny 16-tej nalezy potwierdzic telefonicznie przyjazd i podać godzinę przyjazdu. Jeżeli tego nie zrobimy, to po 16-tej anuluja rezerwację.

pozdrawiam
romanl
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 12.05.2010 09:48

Czy Oetkol w Gratzie jest parking strzeżony, czy manele brac do hotelu?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.05.2010 09:52

Strzeżony nie jest, ale znajduje się w szczerych polach kukurydzy więc cięzko, aby ktoś go tam odnalazł.
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 12.05.2010 11:12

matrix02 napisał(a):Czy Oetkol w Gratzie jest parking strzeżony, czy manele brac do hotelu?

Poza tym sądzę, że Austria jest mniej przestępcza niźli nasz ciemnogród. No ale może to moja naiwność skądinąd poparta doświadczeniami. Nie świrujmy aż tak.
kolix
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolix » 12.05.2010 17:55

rezerwowałem Oekotel w Grazu wczoraj i poszło bez problemów -rezerwacja mailem odpowiedź po 4 godzinach dla rodziny 2+2 60 euro i ewentualnie dzwonić jak bym nie zdążył do 16 .
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 13.05.2010 06:48

kolix to masz szczęście ja wczoraj ok 12 wypełniałem te rubryki jaki hotel w jakim mieście, kiedy ile pokoi itd podałem wszystkie namiary i do chwili obecnej zero odpowiedzi-może Pani Polka ma wolne :D

już 14 godzin mija odkąd wypełniłem im kwity na stronie i wciąż zero odpowiedzi z ich strony w sprawie mojej rezerwacji raz jeszcze wypełniać pomyślą że jakiś czubek :D ale wg mnie coś zdecydowanie za długo to trwa.
CRO_Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CRO_Marek » 13.05.2010 18:13

Ja spałem 6x w Oekotelu w Grazu. Bagaże zostają w aucie. Oczywiście to co cenne należy zabrać ze sobą. Nie słyszałem żeby było jakiekolwiek włamanie do samochodów na parkingu pod hotelem. A parking zawsze był pełny. Samochody załadowane bagażami i z boksami na dachu.
8)

Barti75 - do mnie potwierdzenie zawsze wracało max. na następny dzień. Może nie dotarła rezerwacja do hotelu. Radzę wypełnić jeszcze raz.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.05.2010 18:21

barti75 napisał(a):może Pani Polka ma wolne :D
Jak ja byłem w tym hotelu to Polką była Czeszka :D
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 13.05.2010 18:31

Potwierdzenie rezerwacji otrzymałem po kilku godzinach. Późniejszą korespondencję oraz kolejne odpowiedzi na moje wszelkie pytania dotyczące spraw organizacyjnych również otrzymywałem po max 2 godzinach
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 13.05.2010 19:25

A w jakim języku się komunikujecie?
Ja robiąc rezerwację dostałem potwierdzenie w jęz. angielskim.
rezerwację robiłem dawno, bo chyba w lutym, mam nadzieję, że nie muszę już nic pisać, ani się przypominać?

Rozumiem, że gdy będę miał się spóźnić (dojechać po 16) to będę musiał użyć mojego raczej "angielskigo" w rozmowie telefonicznej?
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 13.05.2010 20:25

Pisałem po Niemiecku ale ponoc jest tam Czeszka co kuma po Polsku
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.05.2010 08:13

Ok doszło potwierdzenie co prawda po ponad 24h ale doszło :D

We would like to confirm your reservation as follows:
2 double rooms

from 08.08. to 09.08.10

Please note: We kindly ask for
*) arrival before 4 p.m. Later arrivals have to be confirmed in calling our reception on the day of arrival,otherwise automatic cancellation!
*) cash payment upon arrival - no credit cards!
*) For further information, please contact our reception which is at your disposal from 8 a.m. until 10 p.m.

We are looking forward to welcoming you in our OEKOTEL and remain in the meantime

With best regards

OEKOTEL

Kain Barbara

Według mnie wszystko w jak najlepszym porządku. Po otrzymaniu tego maila że do 16 trzeba się zjawić raz jeszcze napisałem do nich że na 16 to ja na bank nie zdążę ze Słupska i że najwcześniej dam radę na 19 poniżej odpowiedz od Frau Barbary :D
"Dear Mr
Price for each room (2 persons +1 children)EUR 60,-- incl. breakfast. Arrival tim 7 p.m. will be O.K. If you will be later please call us on the way before 7 p.m."
Więc teraz już mogę spokojnie powiedzieć że rezerwacja bez problemu :D , ważne żeby ich tylko uprzedzić jak ktoś wie że na bank nie będzie o 16 to niech od razu tam napisze z podaniem przybliżonej godziny i po problemie, ale się wyżarłem a wczoraj stękałem że nie odpisują :D
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 14.05.2010 14:58

daro 2008 ja pisząc dzisiaj też musiałem użyć mojego "angielskiego" ale chyba zrozumieli skoro odpisali że pasuje im że przyjedziemy do 19 jak nie dam rady wtedy będę dzwonił z trasy, ale wolałbym zdążyć żeby nie wchodzić na wyżyny mojego "angielskiego" :lol:
CRO_Marek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) CRO_Marek » 15.05.2010 21:34

Zgadza się. Pracuje w Grazu miła pani, która dobrze mówi po polsku. Ale nie zawsze jest w pracy :D Wtedy zostaje niemiecki, albo angielski.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone