Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel nie dla nas?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 10:31

Dostałem grzeczną i rzeczową odpowiedź z Oekotelu więc nie widzę żadnego problemu, informacje bardzo grzeczne, obszerne i bez żadnych zaostrzeń...następny pyta o internet w czasie urlopu...rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają...no comments
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.04.2010 10:58

rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają.

Komputera i sieci można używać na wiele sposobów, choćby jako komunikatora do rozmów z tymi co zostali w kraju...
Czyli OEKOTEL raczej bez zmian?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.04.2010 18:03

Bocian napisał(a):
rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają.

Komputera i sieci można używać na wiele sposobów, choćby jako komunikatora do rozmów z tymi co zostali w kraju...
Czyli OEKOTEL raczej bez zmian?

Dzisiaj dostałem odpowiedź bo rozważam nocleg tam...po tym co tutaj wyczytałem miałem zrezygnować z tego pomysłu ale postanowiłem spróbować...
Końcówka maila z ich strony brzmiała : "zapraszamy gorąco do skorzystania z naszej gościnności...na wszelkie pytania Panu odpowiemy..."
Specjalnie podkreśliłem, że jestem Polakiem i nie zauważyłem żadnej niechęci...zastanawiam się więc - skąd te oskarżenia pod ich adresem..może akurat są na czarnej liście ? Może faktycznie nabrali jedzenia mimo próśb ?
Po tej wiadomości jaką dzisiaj otrzymałem myślę, że bardziej zachęcającego zaproszenia nie można dostać...pzdr
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 16.04.2010 22:18

Ja jak wysłałem zapytanie o dostępność i cenę to dostałem odpowiedź: "Pragniemy poinformować, że jeszcze wolne pokoje w wybranym okresie.
Dla ustalenia rezerwacji, uprzejmie prosimy o wypełnienie formularza rezerwacji na naszej stronie internetowej w www.oekotel.com"
Czyli wiem że nic nie wiem.
Zadawałem konkretne pytanie o dostępność, cenę dla 4 osób (2 dorosłe + 2 dzieci) i jak to jest z godzinami przyjazdu, a odpowiedź przyszła ogólnikowa.
shadowft600
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) shadowft600 » 16.04.2010 22:50

hej, nocowałem w etap hotelu w Grazu w zeszłym roku, w tym roku tez zarezerwowałem dla dwójki dorosłych i dzieci w wieku 11 i 7 lat. To że jest napisane na stronie że tylko jedno, dziecko to tylko ściema aby nie przybyć z drużyną piłkarską. Śmiało z dwoma maluchami do dwunastego roku można nocować. W tym roku 51 EURO + strzeżony parking 5 EURO. Co do plastiku to sama nazwa tłumaczy "ETAP HOTEL"

Pozdrawiam: To mój pierwszy post a rejestracja odbywała się pod wpływem niezidentyfikowanego płynu -ft600 :D
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 17.04.2010 12:06

alessandro1977 napisał(a):Dostałem grzeczną i rzeczową odpowiedź z Oekotelu więc nie widzę żadnego problemu, informacje bardzo grzeczne, obszerne i bez żadnych zaostrzeń...następny pyta o internet w czasie urlopu...rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają...no comments

Zawsze jest opcja by zostawić telefon kompa i zegarek w domu i zyjesz jak jaskiniowiec zapewne urlop zaplanowałes w grocie powodzenia
Hollywood
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hollywood » 17.04.2010 12:35

alessandro1977 napisał(a):...następny pyta o internet w czasie urlopu...rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają...no comments

A mnie rozwalają tacy ludzie, którzy zakładają, że jak się bierze kompa to trzeba przy nim spędzić całe wakacje...a zresztą, niech spędzają jeśli ich to relaksuje.Co ludzie pakują do plecaków to ich sprawa, jedni biorą kompy, inni dmuchane lale a jeszcze inni kolejki elektryczne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2010 19:18

matrix02 napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Dostałem grzeczną i rzeczową odpowiedź z Oekotelu więc nie widzę żadnego problemu, informacje bardzo grzeczne, obszerne i bez żadnych zaostrzeń...następny pyta o internet w czasie urlopu...rozwalają mnie tacy ludzie co urlop przed kompem spędzają...no comments

Zawsze jest opcja by zostawić telefon kompa i zegarek w domu i zyjesz jak jaskiniowiec zapewne urlop zaplanowałes w grocie powodzenia

Po pierwsze - nie planuję tylko jeżdżę w ciemno..lepiej żyć jak jaskiniowiec niż jak bezmózgowiec..
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 17.04.2010 20:33

Jesteś aroganckim człowiekiem i fakt brak ci zdolność do operowania pojęciami abstrakcyjnymi lub zdolność analitycznego myślenia i wyciągania wniosków z przetworzonych danych. Używanie zdobytych doświadczeń do radzenia sobie w sytuacjach życiowych czyli jesteś .........
Ostatnio edytowano 18.04.2010 08:41 przez matrix02, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.04.2010 22:44

matrix02 napisał(a):Jesteś aroganckim człowiekiem i fakt brak ci zdolność do operowania pojęciami abstrakcyjnymi lub zdolność analitycznego myślenia i wyciągania wniosków z przetworzonych danych. Używanie zdobytych doświadczeń do radzenia sobie w sytuacjach życiowych czyli jesteś .........
debilem

Nie będę tego komentował bo czekam co z Twoim przypadkiem zrobi administracja forum...przypuszczam, że nic ale nie będę zdziwiony z tego powodu...
Po drugie, pisząc takie teksty sam sobie wystawiłeś świadectwo i chyba jesteś takim samym ... jak ja
Na marginesie - ja nigdy jeszcze takim słowem nikogo nie określiłem więc może tak tragicznie ze mną nie jest... :smo: :papa:
P. S. Wyciągnij stare zeszyty z języka polskiego bo Twoje zdania nie mają ni ładu ni składu...nie przystoi takiemu mądremu człowiekowi...
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 18.04.2010 08:54

Kończymy temat dalsze drapanie jest bezcelowe
ahmed
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ahmed » 19.04.2010 23:22

Nocowałem w Oekotelu obok Wiednia w styczniu tego roku i nic nie odczułem że jestem gorzej traktowany niż inne narody (nie był to mój pierwszy pobyt w hotelach tej sieci). Niestety w czerwcu jadąc do Chorwacji nie mogę tam nocować bo jadę z pieskiem a w Oekotelu nie akceptują zwierząt.
evil
Croentuzjasta
OEK Wiedeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 10.05.2010 17:03

Bahama , ja też myślę o nocelgu w Wiedniu ,a nie w Graz .
Rozumiem ,że ten Nord 1 jest jakoś na trasie i nie trzeba dużo zbaczać z trasy ?

Bahama napisał(a):
kawa napisał(a):A co z Oekotelem w Wiedniu ?
Nocował tam ktoś ?
Jak tam jest ?

Po raz pierwszy będę tam 10 lipca , już zarezerwowane sam jestem ciekaw opinii, Korneuburg: Wien Nord I.
Bahama
Cromaniak
Re: OEK Wiedeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 10.05.2010 19:10

Tak tylko potem pojadę na Znojmo, nie na Mikulov.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2010 19:55

Jarekk napisał(a):... widzę wiele zmian niekorzystnych dla Polaków.

- nie ma już polskiego języka do wyboru na stronie,
- zniknęły opisy "rozmawiamy do Polsku",

Może po prostu przestała pracować, osoba mówiąca po polsku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone