Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel nie dla nas?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.04.2010 13:44

wojtap napisał(a):jakis namiar na ten hotel można prosić?

Proszę bardzo:
http://www.etaphotel.com/gb/reservation ... tels.shtml

I strona ogólna:
www.etaphotel.com

Spałem w hotelu Etap w Paryżu.
Cena (2005 r.) 40 EUR/dobę. Cena za pokój z trzema miejscami do spania.
Wewnątrz faktycznie plastik, ale czysto, codziennie sprzątanie z wymianą reczników! Rano można zjeść śniadanie za dopłatą.
Do kilkudniowego zwiedzania miasta, lub przenocowania w trasie idealny za rozsądne pieniądze.
Więcej informacji na stronie etaphotel.

Serdecznie pozdrawiam
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 09.04.2010 14:29

spałem w tym etaphtel w zeszłym roku bo oetokelu nie było juz miejsc ...

można go polecic
poza tym że można miec tylko jedno dziecko za free przy rodzicu, ale pokoje są tylko max 2 osobowe a w regulaminie jest zapis że w pokoju moga być max 3 osoby razem z dziecmi czyli na moją rodzine 4 osobową musiałem wziąść dwa pokoje jako 1 osobowe i po dzieciaku do rodzica za darmo

czyli dla rodzin powyżej 3 osob jest troche niekorzystnie i robi sie drogo bo zapłaciłem 2x35 euro plus 6 euro za parking podziemny o którym nie pisza że tyle kosztuje a na zewnątrz nie ma innego pakingu

troche drogo wyszło ale nie było innego wyjścia

dobrą stroną tych dwoch pokoi było to że mogłem sie w spokoju i ciszy wyspać bo dzieciaki zostawiłem z żoną w drugim pokoju gdzie urzędowały do nocy bo w aucie sie wyspały pieruny

jeszcze jedno dla tych nie poliglotów (pani na recepcji bardzo ładnie mówiła po angielsu)a austryjacki jęzzyk niemiecki jest taki jakiś inny że ja nic nie rozumiałem

za parking trzeba zapłacic w recepcji i to najlepiej zaraz po przyjeździe bo recepcja jest otwierana dopiero chyba o 10 i jeśli sie nie zapłaci na wieczór to z wyjazdem bedzie trzeba czekać do 10 godz albo przepiłowac szlaban ..... ;-)
werpio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) werpio » 09.04.2010 14:42

scood74 napisał(a):...ale pokoje są tylko max 2 osobowe a w regulaminie jest zapis że w pokoju moga być max 3 osoby razem z dziecmi czyli na moją rodzine 4 osobową musiałem wziąść dwa pokoje jako 1 osobowe i po dzieciaku do rodzica za darmo...

Mam podobny zestaw (2+2) i chociażby z tego względu wybrałem Oekotel. Nie lubimy się rozdzielać. No i co do cen to też chyba Oekotel jest korzystniejszy (przynajmniej w takim wariancie) i śniadanie w cenie. W zeszłym roku w Traiskirchen płaciłem za dwupokojowy "apartament" 60 Euro, czyli 10 Euro taniej niż w Etap-ie,...w tym roku w Budpaszcie zażyczyli sobie już 70. Ale cóż, byle do lata, byle do Chorwacji.
Pozdrawiam
kkk6969
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkk6969 » 10.04.2010 15:25

Ja tak z innej beczki czy w Oekotelu jest lodówka - mam przenośną ale nie elektryczną i kłopot.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 10.04.2010 15:30

W pokojach nie ma.
tataalka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tataalka » 11.04.2010 21:52

Czy ktoś z szanownych forumowiczów odwiedzi Oekotel Graz 3/4 lipca?
I drugie pytanie: od której wydają tam śniadania?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 11.04.2010 22:31

tataalka napisał(a):Czy ktoś z szanownych forumowiczów odwiedzi Oekotel Graz 3/4 lipca?
I drugie pytanie: od której wydają tam śniadania?

Pytanie pierwsze: my :)
Pytanie drugie: dołączam z zapytaniem do przedmówcy.
(jedziemy pod samą bośniacką granicę, więc wypadałoby wcześniej wyjechać ...)
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 12.04.2010 03:12

Śniadanie jest wydawane od 7.00 i radzę być na 7.00, bo potem jest godzina stania w kolejce.
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 12.04.2010 07:56

Tam za śniadanie się dopłaca czy jest w cenie pokoju?
tataalka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tataalka » 12.04.2010 08:04

Pytanie pierwsze: my :)
Pytanie drugie: dołączam z zapytaniem do przedmówcy.
(jedziemy pod samą bośniacką granicę, więc wypadałoby wcześniej wyjechać ...)[/quote]

A można wiedzieć jaką trasą będziecie jechac z Grazu?
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 12.04.2010 08:25

Semedi napisał(a):Tam za śniadanie się dopłaca czy jest w cenie pokoju?

W cenie.
Hollywood
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hollywood » 13.04.2010 11:12

Bocian napisał(a):
Pepe12345 napisał(a):Olać dziadów i tyle. W końcu trochę jest hoteli po drodze...

Może nasi za dużo jedzenia wynosili po śniadaniu?
Na stronie niemieckiej jest, że do 18-tej...

...+1 :lol:
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 13.04.2010 16:36

Dyżurny Polakofob znalazł coś na ząb :lol:
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 15.04.2010 17:06

OEKOTEL recepcja czynna w godzinach 8-22 wystarczy zadzwonic i poinformowac ze zaspalismy :lol:
szkoda ze tylko kasa
ps jak z internetem bezproblemowo???
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 16.04.2010 09:47

wojtap napisał(a):No to kiepsko to widzę. My zazwyczaj docieraliśmy w okolicach 19. W zeszłym roku dzwoniłem jak wyjechaliśmy z Wiednia i nie było problemu.
Teraz możemy zostać na lodzie. Może ktoś zna jakieś inne miejsce do spania w drodze do Włoch. W tym roku najpier Rymini, Wenecja a później Istria.
Prosze o namiary na inne miejsce do spania może nawet bliżej granicy włoskiej.

Kolego wojtap my z żona często jeździliśmy do Rimini i Bibione i po drodze przy samej autostradzie za Monachium w stronę Salzburga jest Rasthaus Irschenberg Motel , zawsze tam spaliśmy ładnie położony z widokiem na alpy plac zabaw dla dzieciaków w pobliżu McDonalds ogólnie miejsce godne polecenia stronkę mają ubogą więcej szczegółów w pliku pdf na tej stronce śniadania rewelka nigdy nie dzwoniliśmy i nie rezerwowaliśmy tam miejsca zawsze są i taki myślę sobie czy nie nadrobić tych km i też się tam przekimać jadąc teraz do CRO bo miałem zamiar spać w tym OEKotel czy jak tam się to zwie ale widzę że jakieś udziwnienia tym bardziej że będę jechał w niedzielę i nocleg z niedzieli na poniedziałek mnie interesuje, a mam słuchać że komuś się tam nie podoba że przyjadę po 16 bo do 16 to na bank się nie wyrobie to wolę sobie odpuścić jadę na wczasy a nie kłócić się tym bardziej że jedziemy w 2 samochody i w każdym dzieci więc nie będziemy gonić bo jakiś tam motel do 16 czynny ewentualnie Maribor bo z Grazu tam tylko ok 80km. I tak im bliżej tego wyjazdu tym bardziej większa problem gdzie nocować 8O
tu są szczątkowe informacji o tym motelu więcej w tym pdf choć zdjęć nie ma ale polecam
http://www.tankundrast.de/standorte/suc ... tml?ID=203
Ostatnio edytowano 16.04.2010 10:32 przez barti75, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone