napisał(a) werpio » 08.04.2010 12:35
Nie jest tak źle jak myślicie. Rzeczywiście czas przyjazdu skrócili do 16-tej, ale wystarczy w czasie drogi do nich zadzwonić i poinformawać, że będziecie później niż na 16 i po sprawie. W ubiegłym roku korzystałem z tej opcji i w tym roku również skorzystam. Na potwierdzenie fragment mail'a jaki otrzymałem podczas rezerwacji.
"...*) arrival before 4 p.m. Later arrivals have to be confirmed in calling our reception on the day of arrival, otherwise automatic cancellation!..."
Rezerwując pokój dla 4 osób (2 dzieci - jedno poniżej 11.99) wysłałem formularz z informacją o 3-ch i jak odpowiedzieli, że interesujący mnie termin jest dostępny wysłałem maila zwrotnego z informacją, że mnie interesuje pokój dla 4-ch osób i że na pewno na 16-tą nie dojadę... i otrzymałem:
"...We have a new form of reservation but if you want we can give you the apartmant that is for 4 persons and the prise is 70 euro/night.About the arrival time is no problem we will keep the room.The reception is open until 10 pm.but you have to call before to be sure that you are coming..."
spałem w Graz, w Traiskirchen, teraz bedzie Budapeszt.
pozdrawiam