Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel nie dla nas?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dr.Watson
Croentuzjasta
Oekotel -przyjazd o której??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 14.06.2010 19:05

Dzięki barti75 za podpowiedz, ale ja właśnie napisałem tak jak Ty już 4 meile do Oek i za każdym razem Pani odpisuje,że trzeba do 16.00.
Była Nawet tak uprzejma i zadzwoniła do mnie ,żeby mi powiedzieć żeby dzwonić jak się nie wyrobię do 16.00
I dlatego dostaję cholery ,że tacy nie kumaci.Że My nie jedziemy do nich z Wiednia tylko z Polski ,ale są jacyś głąbowaci i to do nich to nie trafia!!!
Ale jeszcze ze dwa meile Im wyślę dla przyzwoitości i spokoju ducha !!
Pozdro!![/b]
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 14.06.2010 20:30

Klika dni temu spałem w tym hoteliku 2 razy (Graz). Z trasy przed g.16 zadzwoniłem, że będę ok 18. Zero problemów. Nie ma się co stresować;)

W hotelu tym nie trzeba płacić zaliczki i pewnie sporo ludzi rezerwuje, a potem zmienia plany i się nie pojawia. Nic dziwnego, że wprowadzili takie obostrzenie. Chcą wiedzieć na czym stoją.
MarcG
Globtroter
Re: Oekotel -przyjazd o której??

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 14.06.2010 20:53

Dr.Watson napisał(a):Dzięki barti75 za podpowiedz, ale ja właśnie napisałem tak jak Ty już 4 meile do Oek i za każdym razem Pani odpisuje,że trzeba do 16.00.
Była Nawet tak uprzejma i zadzwoniła do mnie ,żeby mi powiedzieć żeby dzwonić jak się nie wyrobię do 16.00
I dlatego dostaję cholery ,że tacy nie kumaci.Że My nie jedziemy do nich z Wiednia tylko z Polski ,ale są jacyś głąbowaci i to do nich to nie trafia!!!
Ale jeszcze ze dwa meile Im wyślę dla przyzwoitości i spokoju ducha !!
Pozdro!![/b]

coś dramatyzujesz :D , parę razy zimą nocowałem w oekotelu koło Wiednia i pomimo informacji, że przyjmują do 18 w hotelu byłem pomiędzy 21-22. Nie wiem kiedy nocujesz ale w piątek/sobotę to raczej ludzie jada tranzytem i wiadomo, że się do 18 nie wyrobią.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 15.06.2010 11:30

MarcG napisał(a): parę razy zimą nocowałem w oekotelu

Zimą :!:
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 15.06.2010 11:38

Adam,K napisał(a):

a co zimą są inne pokoje :mrgreen: Jak jadę na narty to mi akurat po drodze pasuje nocleg pod Wiedniem.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 15.06.2010 15:54

MarcG napisał(a):
Adam,K napisał(a):

a co zimą są inne pokoje :mrgreen: Jak jadę na narty to mi akurat po drodze pasuje nocleg pod Wiedniem.

Wybacz, ale latem jeździ zdecydowanie więcej ludzi.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.06.2010 18:18

Adam,K napisał(a):
MarcG napisał(a):
Adam,K napisał(a):

Wybacz, ale latem jeździ zdecydowanie więcej ludzi.

Oj. Dasz głowę? :wink:
wilku
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wilku » 15.06.2010 18:47

Prosty człowiek prosi o pomoc - ile zapłacę za 1 nocleg 2 dorosłych osób + dzieci - 5 i 1 :?: .
Ponad to proszę o informację: czy przy rezerwacji pokoju dla w/w ekipy mam wybrać pokój 3 osobowy i wykazać 2 os. ponad 12 lat i dzieci według wieku :?: .

Dzięki za wyrozumiałość i pomoc :D
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 15.06.2010 19:01

wilku napisał(a):Prosty człowiek prosi o pomoc - ile zapłacę za 1 nocleg 2 dorosłych osób + dzieci - 5 i 1 :?: .
Ponad to proszę o informację: czy przy rezerwacji pokoju dla w/w ekipy mam wybrać pokój 3 osobowy i wykazać 2 os. ponad 12 lat i dzieci według wieku :?: .

Dzięki za wyrozumiałość i pomoc :D

zapłacisz 44 euro. Tego gościa rocznego nie liczymy :D . Niektóre pokoje w oekotelu są 2+1 a są też 2+2, to drugie to jest rozkładane łóżko, dla 2 dzieciaków to aż za dużo.
MuMa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MuMa » 16.06.2010 12:11

Witam,
jade drugi raz i drugi raz mamy zamiar nocowac w grazu. W zeszłym roku był pełen spontan, bez rezerwacji dostaliśmy pokój 2-osobowy za 44 euro. Mielismy dzieci 3 lata i 0,5 roku. Dzieci nie płaciły.
W tym roku oprócz tej samej ekipy bierzemy jeszcze 14-latka. w związku z tym wysyłam zapytanie, jaki pokój dla takiej rodziny proponują i ile zapłace?
Korespondencja z rzeczoną Frau Barbarą prowadzona w jęz. niemieckim doprowadziła mnie do szału. Uważa ona, że jesli mam zamiar wziąć 2x2 osobowe pokoje, to płace za każde miejsce, choc pełnopłatnych osób mam 3, a dwójka pozostałych to dzieci poniżej 12 lat. Nie szkodzi, płaci pani 88 euro...
I tak przez pięć maili...
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 16.06.2010 12:32

Ja też miałem problem mały bo za każdym razem informowali mnie ,że za 2 dorosłych i 2 dzieci ( 3 i 6 lat ) 66 euro :D
Po co piszą ,że dzieci do 12 lat za darmo ?
Po drugie nie chcę w trasie denerwować się czy zdąże nawet do tej 21 czy 22 i zarezerwowałem sobie nocleg w Mikulowie w Motorest .

MuMa napisał(a):Witam,
jade drugi raz i drugi raz mamy zamiar nocowac w grazu. W zeszłym roku był pełen spontan, bez rezerwacji dostaliśmy pokój 2-osobowy za 44 euro. Mielismy dzieci 3 lata i 0,5 roku. Dzieci nie płaciły.
W tym roku oprócz tej samej ekipy bierzemy jeszcze 14-latka. w związku z tym wysyłam zapytanie, jaki pokój dla takiej rodziny proponują i ile zapłace?
Korespondencja z rzeczoną Frau Barbarą prowadzona w jęz. niemieckim doprowadziła mnie do szału. Uważa ona, że jesli mam zamiar wziąć 2x2 osobowe pokoje, to płace za każde miejsce, choc pełnopłatnych osób mam 3, a dwójka pozostałych to dzieci poniżej 12 lat. Nie szkodzi, płaci pani 88 euro...
I tak przez pięć maili...
wilku
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wilku » 16.06.2010 13:48

[quote="evil"]Ja też miałem problem mały bo za każdym razem informowali mnie ,że za 2 dorosłych i 2 dzieci ( 3 i 6 lat ) 66 euro :D
Po drugie nie chcę w trasie denerwować się czy zdąże nawet do tej 21 czy 22 i zarezerwowałem sobie nocleg w Mikulowie w Motorest .

Jakie są koszty noclegu w Motoreście - nie mogę wejść na ich stronę, w jaki sposób kontaktowaliście się z nimi :?:
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 16.06.2010 13:58

wilku napisał(a):
evil napisał(a):Ja też miałem problem mały bo za każdym razem informowali mnie ,że za 2 dorosłych i 2 dzieci ( 3 i 6 lat ) 66 euro :D

Jakie są koszty noclegu w Motoreście - nie mogę wejść na ich stronę, w jaki sposób kontaktowaliście się z nimi :?:

bo tylko 1 dziecko jest gratis przy dwóech dorosłych.
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 16.06.2010 14:09

Pisałem maile i szybko odpowiadali :D za pokój dla 2 dorosłych i dostawkami do 2 dzieci ( 3 i 6 ) płacę 1560 koron .

wilku napisał(a):
evil napisał(a):Ja też miałem problem mały bo za każdym razem informowali mnie ,że za 2 dorosłych i 2 dzieci ( 3 i 6 lat ) 66 euro :D

Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 16.06.2010 14:10

MarcG napisał(a):
wilku napisał(a):

bo tylko 1 dziecko jest gratis przy dwóech dorosłych.

A mi miła Pani Gabriela z Oekotel Graz odpisała że w przypadku dwóch dorosłych i dwójki dzieci /1 rok i 3 latka/ płacę tylko za dorosłych czyli w sumie 44E
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone