Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Oekotel Kalsdorf Graz kto był i wypróbował?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 18.06.2008 08:25

i jeszcze mała podpowiedź odnośnie Oekotelu - sądzę, że się przyda:

- nie ma tam bufetu, baru, restauracji - wieczorem, jak kto głodny, trzeba by więc ruszyć na zwiedzanie okolicy, że by coś zjeść (a okolica nie wygląda zachęcająco, bo wokół same hurtowie, pole z kukurydzą i pustki)

ALE:

- Oekotel dysponuje salą, w której jest kuchenka (ugotować, podgrzać - nie ma problemu), lodówki (można przechować jedzenie przez noc) i zwyczajnie sobie usiąść przy stole i przygotować jedzenie, a nie męczyć się w pokoju

fajna wiadomość? :@)

pozdrov, Krystof
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 18.06.2008 12:51

Fajna wiadomość :lol:

Właśnie domówiłam nocleg na drogę powrotną. Szybka odpowiedź jak i za pierwszym razem. Pokój jest. Próbujecie zdążyć przed tą 18-stą? Czy dzwonicie z trasy? :wink:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 18.06.2008 13:12

helen napisał(a):Fajna wiadomość :lol:

Właśnie domówiłam nocleg na drogę powrotną. Szybka odpowiedź jak i za pierwszym razem. Pokój jest. Próbujecie zdążyć przed tą 18-stą? Czy dzwonicie z trasy? :wink:

No ja nie wyobrażam sobie że mogę nie zdażyć. To ze względu na kompletny brak umiejętności porozumiewania sie w języku niemieckim. Chyba jak by cos opóźniło moja podróż to zadzwonię do domu i poproszę znajomego o telefon. On rozmawia po niemiecku. A może ktoś ma jakieś doświadczenia i wie że można sie porozumieć po polsku przez telefon z recepcją hotelu?
Pozdrawiam
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 18.06.2008 13:54

pablo2222
- z recepcja możesz się próbować porozumieć po polsku - pracuje tam (bodaj) Czeszka - przy odrobinie szczęścia mozesz na nią trafić

- proponuję ci również co następuje: jeśli chcesz Austriakom tylko przekazać komunikat "nazywam się, zarezerwowałem, przyjadę później" - nie ma problemu - weź ze soba taki komunikat na karteczce, z transkrypcją, byś wyraził się klarownie :wink: i po prostu odklep to przez telefon

- jeśli chcesz - mogę ci coś takiego napisać - tylko podaj konkretnie, co chcesz zakomunikować pani po drugiej stronie telefonu

pozdrov, Krystof
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 18.06.2008 13:56

Próbujecie zdążyć przed tą 18-stą? Czy dzwonicie z trasy?

ja zrobiłem (za pierwszym razem) i jedno i drugie - pani poinstruowała mnie slicznie i bez szukania dotarłem na miejsce
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 01.07.2008 14:08

Krystof napisał(a):
Próbujecie zdążyć przed tą 18-stą? Czy dzwonicie z trasy?

ja zrobiłem (za pierwszym razem) i jedno i drugie - pani poinstruowała mnie ślicznie i bez szukania dotarłem na miejsce

ja się pogubiłam za pierwszym razem, pani z recepcji była mila, rozmawiałam po angielsku. natomiast w powrotnej drodze na recepcji siedziała jakaś pani "za karę", ale ogólnie bardzo polecam, tanio, przyzwoicie i śniadanie w cenie.

w tym roku będę nocować w Oekotelu koło Wiednia.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 01.07.2008 14:32

adam11 napisał(a):teraz to trzeba zrezygnować ;)) po tym jak wprowadzono na slowenie oplate 35 euro za 18 km autostrady wybieram wariant przez węgry... wieć oekotel w kalsdorfie odpada

Zawsze możesz wybrać Oekotel w Budapeszcie - ceny są jeszcze bardziej przystępne niż w Austrii :lol:
agneess
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agneess » 19.05.2009 08:46

Czy w Oekotelu sprawdzają wiek dziecka?
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 19.05.2009 09:04

agneess napisał(a):Czy w Oekotelu sprawdzają wiek dziecka?

Ode mnie chcięli tylko jeden paszport.
wojtap
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtap » 19.05.2009 13:41

agneess napisał(a):Czy w Oekotelu sprawdzają wiek dziecka?

U mnie pani sie spytała o wiek dziecka a jedna z córek własnie skończyła 12 lat ale tylko kwiwnęła głową spisała nazwiska i imiona z paszportów i zakwaterowała nas jako dwie osoby dorosłe więc 3 dzieci była darmowa.

Fakt, że okolica odludna i w sobotę i niedzielę pozostaje w najbliższej okolicy zimne piwo tylko w barze przy stacji benzynowej albo w sklepie przy tej samej stacji. W samym hotelu nie było problemów z gorąca wodą dla najmłodszego ogólnie bardzo sympatycznie, miło i tanio.
endriu
Odkrywca
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) endriu » 23.06.2013 06:56

Krystof napisał(a):i jeszcze mała podpowiedź odnośnie Oekotelu - sądzę, że się przyda:

- nie ma tam bufetu, baru, restauracji - wieczorem, jak kto głodny, trzeba by więc ruszyć na zwiedzanie okolicy, że by coś zjeść (a okolica nie wygląda zachęcająco, bo wokół same hurtowie, pole z kukurydzą i pustki)

ALE:

- Oekotel dysponuje salą, w której jest kuchenka (ugotować, podgrzać - nie ma problemu), lodówki (można przechować jedzenie przez noc) i zwyczajnie sobie usiąść przy stole i przygotować jedzenie, a nie męczyć się w pokoju

fajna wiadomość? :@)

pozdrov, Krystof

Witam
Czy informacja dotycząca kuchenki i możliwości przygotowania posiłku jest aktualna ? Oczywiście nie chodzi o jakieś gotowanie ale o przygotowanie kolacji dla naszego sześciolatka "niejadka" :)
Reszta wyruszy na poszukiwanie jakiejś pizzy :)
SpinPL
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) SpinPL » 14.01.2014 15:44

Jakie są obecnie ceny w oekotelu ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.01.2014 15:55

SpinPL napisał(a):Jakie są obecnie ceny w oekotelu ?

Oekotel - cennik
piotr62
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 28.05.2014 14:11

endriu napisał(a):
Witam
Czy informacja dotycząca kuchenki i możliwości przygotowania posiłku jest aktualna ? Oczywiście nie chodzi o jakieś gotowanie ale o przygotowanie kolacji dla naszego sześciolatka "niejadka" :)
Reszta wyruszy na poszukiwanie jakiejś pizzy :)

Co do kuchenki to nie wiem bo nie korzystałem ale informacja, że nie ma się gdzie ruszyć, nie jest, a może i nigdy nie była aktualna. Wystarczy cofnąć się kilkadziesiąt metrów, potem w prawo i dochodzimy do fajnego jeziorka (kąpielowe) i przynajmniej dwie knajpki nad nim.

P.
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 28.05.2014 14:38

Ja nocowałem w hotelu Wien Nord II. W recepcji często jest Czech z którym można się po polsku dogadać. Generalnie miło, czysto i cena ok. Śniadanie spoko, do wyboru kilka rzeczy. Ja polecam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi