Witam! wszystkich
Jeśli zdażyło się wam utracic zdjęcia na karcie polecam program DIGITAL IMAGE RECORVERY , znajdziesz np. na dobreprogramy.pl .
W moim Sony A 55 VL jest karta HD a laptok 3 lata starszy nie obsługuje tych kart - pierwotnie nie wiedziałem o tym i po włożeniu karty pokazały sie foty - ale zaraz potem komunikat ze karta jest pusta ???
Przełożona do aparatu też pusta i zgłasza że do formatowania , trudno - format , znów do lasu po fotki i powtórka z rozrywki zacząłem grzebać w sieci - zorientowałem się co jest przyczyną ,teraz podłączam aparat usb i tak kopiuję foty .
Jednak przyszło mi na myśl żeby odzyskac foty i znów grzebałem w szufladzie wójka google i znalazłem kilka programów , a ten był najprostrzy w obsłudze darmowy i oto moje zdziwienie pomimo kilku formatów odzyskał 98 % zdjęć ! Znalazł wszytkie od początku moich wypadów z aparatem , było ich tyle ,że na tej karcie nie dałoby się wszystkie zapisac objętościowo , a dzieje się tak bo formaty czy nowe zdjęcia nie kasują śladu poprzednich tylko są jakby warstwowo nadpisane i myślę że kilka tych warstw wstecz da się odzyskać .
Pzyjemnej zabawy w archeologa cyfrowego życzę , myślę że uda wam się odkopać wiele utraconych fotek .