Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

odzież - co zabrać?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Patric
odzież - co zabrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patric » 06.08.2003 21:31

Czy jest sens brać długie spodnie i jakies bluzy na Chorwacje??
Spimy na kempingu.
jakie są Wasze porady co do brania odziezy?
rafaoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaoo » 06.08.2003 21:47

ja powiem tak - w tym roku zabrałem 2 pary spodni,2 koszule, bluzę, sweter, kurtkę i ani razu z żadnej z tych rzeczy nie skorzystałem; co więcej ani razu w Cro nie założyłem skarpet :D ani innych butów poza sandałami; ale z drugiej strony w tamtym roku mieliśmy kilka deszczowych dni więc jeśli jedziesz samochodem i masz miejsce to lepiej zabierz jakieś cieplejsze ubranka. pozdrawiam.
jabolek13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabolek13 » 06.08.2003 22:00

Właśnie dzwonił kumpel\ja jadę 09.08\ W namiocie spanie pod prześciradłem,na grubsze ubranie szkoda miejsca.Ale konieczny wentylator.POZDR.
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 06.08.2003 23:52

Ja raczej radziłabym zabrać przynajmniej po 1 parze ciepłych ciuchów. Byłam w tym roku na przełomie czerwca i lipca i bardzo sie przydały wieczorami...(że o drodze do HR nie wspomnę). Lepiej mieć niz nie mieć!
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 07.08.2003 08:07

Podzielam zdanie Mony.
Jakis dres lub polar może sie przydać.Z reguły w drodze ,ale np w zeszłym roku troszkę powiało i przez jeden wieczór się przydało. :oops:
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 07.08.2003 08:22

Mona napisał(a):(że o drodze do HR nie wspomnę).

A właśnie od drodze wspomnę - jeśli się jedzie przez Austrię to zdarza się , że w Alpach teperatura wynosi całe...5 stopni. Nie radzę jechać bez polaru :wink:

Juli
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 07.08.2003 09:36

Na drogę do i z Cro jak najbardziej. Ale na juz na miejscu całkowicie niepotrzebne, no chyba, ze planujecie odwiedzenia którejś z jaskiń (temperatura). :roll:
PZDR
Monika
krisb
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krisb » 07.08.2003 11:02

juli napisał(a):A właśnie od drodze wspomnę - jeśli się jedzie przez Austrię to zdarza się , że w Alpach teperatura wynosi całe...5 stopni. Juli

jak wracałem w połowie czerwca z HR to tam krótkie gacie i koszulki, a w Boboszowie 3'C w nocy nas zastało... ale był berger 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.08.2003 20:44

juli napisał(a):

A właśnie od drodze wspomnę - jeśli się jedzie przez Austrię to zdarza się , że w Alpach teperatura wynosi całe...5 stopni. Nie radzę jechać bez polaru :wink:

Juli

Juli , a cio to ogrzewania w autku nie masz, zeby od razy kalesony zabierać do HR :?: :wink:
Mona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mona » 07.08.2003 21:23

Ja w tym roku jechałam i na ogrzewaniu i w polarku.
A wracajac do pobytu na miejscu, chciałam jeszcze zauważyć, że jeśli masz zamiar plażować to po całym dniu na słonku wieczorkami potrafi telepać... :wink:
rafaoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaoo » 07.08.2003 22:18

Mona napisał(a):Ja w tym roku jechałam i na ogrzewaniu i w polarku.
A wracajac do pobytu na miejscu, chciałam jeszcze zauważyć, że jeśli masz zamiar plażować to po całym dniu na słonku wieczorkami potrafi telepać... :wink:

ja niestety po długim plażowaniu żadnego wieczornego telepania z zimna nie doświadczyłem, a nawet bym sobie tego życzył bo było tak ciepło, że ciężko było zasnąć :D
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 07.08.2003 23:19

Dokładnie. Też miałem kłopoty z zasypianiem. Chłodno (hmm.. o ile można to nazwać chłodno) to było jedynie koło 4-5 rano.
juli
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juli » 08.08.2003 07:01

slapol napisał(a):
juli napisał(a):

Juli

Juli , a cio to ogrzewania w autku nie masz, zeby od razy kalesony zabierać do HR :?: :wink:

A mam ogrzewanie w autku mam, ale jak na przejściu granicznym w Lojblpass trzeba było te parę minut potrzymać otwarte okienko, a potem jeszcze w kantorku wymienić dolary na kuny, to marzyłam nie tylko o kalesonach, ale i o pierzynie :mrgreen:

juli
kjedi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kjedi » 08.08.2003 18:32

Polarek na drogę bardzo proszę. Zwłaszcza ,że po dłuższej jeździe niektórzy sennie reagują na ogrzewanie w samochodzie. Może być zarazem coś przed deszczem. Do tego 2-3 zestawy koszulek i krótkich spodni(niektórym czasami i to za dużo) ,sandały i koniecznie parasol,karimata lub mata. No i trochę wody (jamnica mi nie smakuje)
Pozdr
emes
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) emes » 11.08.2003 14:39

Warto cos cieplejszego zabrac. Nawet jakas kurtke przeciwdeszczowa. Jak zawieje w czasie burzy to nie dosc, ze robi sie chlodno (ale nie zimno) to deszcz tnie z taka sila, ze chcialoby sie wskoczyc w zbroje :lol:

A taka kurtka na gole cialo to czysty miodzik - od razu klei sie do skory :?

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone