Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odwołane loty z norwegian'a

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2009 12:53

Czartery do Dubrownika w tym roku ma np. Rainbow Tours - proponuję tam zacząć szukać lotu...
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 14.06.2009 18:23

dzięki, jutro gorąca linia
janel2301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janel2301 » 14.06.2009 20:49

[
dobry wieczór,
z tego tematu powstałby świetny reportaż telewizyjny.
Począwszy od formy informowania klientów po czekanie na zwrot pieniędzy !
Czy te linie powtórzą los Centralwings .. ?
Kupiłam dwa bilety do Splitu 29 maja, 12 czerwca dostałam email (ZNAJDOWAŁ SIĘ W SPAMIE, równie dobrze mogłam go nie dostać i czekać 29 sierpnia na lotnisku ..) Oczywiście na infolinii "wszyscy konsultancji zajęci" ps. tylko na stronie są godziny funkcjonowania infolinii, w mailu brak tej informacji..
Jest to bardzo nieprofesjonalne traktowanie klienta. ciekawe od kiedy wiedzieli o reorganizacji siatki, po co jeszcze 29 maja sprzedwali bilety ?
Jestem zbulwersowana, połaczeń z Polski do Splitu (bezpośrednich) nie ma, są z przesiadkami (czas oczekiwania kilkanaście godz), urlop w firmie zaplanowany, zaliczka za kwatery wpłacona.
A Norwegian tylko przeprasza. Jutro dzwonię od nowa na infolinię, nie stać mnie na czekanie na zwrot pieniędzu 4 tyg bo trzeba w takiej sytuacji coś szybko organizować ale pożegnać się z urlopem.
Po co oni w ogóle przygotowywali taką OFERTĘ ?
PS. MAM NADZIEJE, ŻE TV DOTRZE DO TEGO TEMATU I NAGŁOSNI SPRAWE.
Zycze udanych wakacji ...

quote="dudette"]Witam,
Wczoraj otrzymałam wiadomość, że mój lot do i z Chorwacji został odwołany :(:(:( . Przeszukałam już sporo portali wyszukujących loty i nigdzie nie mogę znaleźć lotów bezpośrednich za mniej niż 1000zł(bilety kupiłam za trochę ponad 600zł w tą i z powrotem)...co jest dość logiczne biorąc pod uwagę, że chciałabym się tam dostać(i wydostać) na przełomie sierpnia i września...
Czy macie jakieś porady jak mogłabym dotrzeć do Chorwacji? Jest możliwość wykupienia samych lotów z biura podróży (nie chce jechać na wycieczkę zorganizowaną)?[/quote]
janel2301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janel2301 » 14.06.2009 20:51

ps. jest autokar za 400 zł do splity (wyjazdy w pt, powroty w nd), poza tym można lecieć z bratysławy (sky europe), norwegian ma jeszcze wolne terminy w lipcu (wg strony internetowej . . . .).
pozdr

janel2301 napisał(a):[
dobry wieczór,
z tego tematu powstałby świetny reportaż telewizyjny.
Począwszy od formy informowania klientów po czekanie na zwrot pieniędzy !
Czy te linie powtórzą los Centralwings .. ?
Kupiłam dwa bilety do Splitu 29 maja, 12 czerwca dostałam email (ZNAJDOWAŁ SIĘ W SPAMIE, równie dobrze mogłam go nie dostać i czekać 29 sierpnia na lotnisku ..) Oczywiście na infolinii "wszyscy konsultancji zajęci" ps. tylko na stronie są godziny funkcjonowania infolinii, w mailu brak tej informacji..
Jest to bardzo nieprofesjonalne traktowanie klienta. ciekawe od kiedy wiedzieli o reorganizacji siatki, po co jeszcze 29 maja sprzedwali bilety ?
Jestem zbulwersowana, połaczeń z Polski do Splitu (bezpośrednich) nie ma, są z przesiadkami (czas oczekiwania kilkanaście godz), urlop w firmie zaplanowany, zaliczka za kwatery wpłacona.
A Norwegian tylko przeprasza. Jutro dzwonię od nowa na infolinię, nie stać mnie na czekanie na zwrot pieniędzu 4 tyg bo trzeba w takiej sytuacji coś szybko organizować ale pożegnać się z urlopem.
Po co oni w ogóle przygotowywali taką OFERTĘ ?
PS. MAM NADZIEJE, ŻE TV DOTRZE DO TEGO TEMATU I NAGŁOSNI SPRAWE.
Zycze udanych wakacji ...

quote="dudette"]Witam,
Wczoraj otrzymałam wiadomość, że mój lot do i z Chorwacji został odwołany :(:(:( . Przeszukałam już sporo portali wyszukujących loty i nigdzie nie mogę znaleźć lotów bezpośrednich za mniej niż 1000zł(bilety kupiłam za trochę ponad 600zł w tą i z powrotem)...co jest dość logiczne biorąc pod uwagę, że chciałabym się tam dostać(i wydostać) na przełomie sierpnia i września...
Czy macie jakieś porady jak mogłabym dotrzeć do Chorwacji? Jest możliwość wykupienia samych lotów z biura podróży (nie chce jechać na wycieczkę zorganizowaną)?
[/quote]
janel2301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janel2301 » 14.06.2009 21:47

dobry wieczór,
niestety czuje w powietrzu bankructwo Norwegian. Ten temat nadaje się już na świetny reportaż tv, ktoś już powinien się tym zainteresować.
Mam nadzieję, że w ogóle uda nam się ODZYSKAĆ PIENIĄDZE.
Forma w jaki ta firma informuje nas o odwołaniu lotów jest nie do przyjęcia. Czy któs wie CZY TO JEST W OGÓLE ZGODNE Z PRAWEM ? GDZIE JEST NAPISANE O TAKIEJ SYTUACJI W WARUKACH PRZEWOZU?

dudette napisał(a):Witam,
Czy macie jakieś porady jak mogłabym dotrzeć do Chorwacji? Jest możliwość wykupienia samych lotów z biura podróży (nie chce jechać na wycieczkę zorganizowaną)?
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 15.06.2009 13:27

Dowiadywałam się dzisiaj co nieco nt połączeń czarterowych. Organizują je Rainbow Tours i Tui. W tym drugim biurze można wykupić loty juz teraz za ok. 1400zl, co do Rainbow'a - sprzedają bilety na jakiś tydzień przed odlotem, bo im się wcześniej nie opłaca(odsprzedają bilety wtedy, gdy nie mają chętnych na oferowane wycieczki).
Pozostałe loty to Lufthansa, Lot itp., które też kosztują powyżej 1000zł ...
cromaniaczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cromaniaczek » 16.06.2009 11:55

janel2301 -Ile jeszcze razy napiszesz ze to powinno być nagłośnione w tv , nikt się takimi "bzdetami" nie zajmuje.
baba_jaga
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baba_jaga » 16.06.2009 18:09

kaya napisał(a):O jakie loty dokladnie chodzy,ja mam leciec z Dubrovnika do Warszawy w czwartek,czy ten lot jest,nie dostalam zadnego maila od Norwegian

Ja też 18.06 :) Rozumiem, że ten lot jest aktualny...
kaya
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaya » 17.06.2009 01:53

baba_jaga napisał(a):
kaya napisał(a):O jakie loty dokladnie chodzy,ja mam leciec z Dubrovnika do Warszawy w czwartek,czy ten lot jest,nie dostalam zadnego maila od Norwegian

Ja też 18.06 :) Rozumiem, że ten lot jest aktualny...

No mam nadzieje ze jest aktualny.
kaya
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaya » 17.06.2009 07:55

baba jaga,sprawdzalam teraz strone dubrowackiego lotniska ,
przyloty-odloty i jest Warszawa jutro.
coolakilla
Autostopowicz
loty do dubrovnika

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolakilla » 17.06.2009 09:41

Do Dubrovnika można jeszcze lecieć z Berlina liniami EasyJet www.easyjet.com a jak juz wczesniej wspomniano Germanwings.com i skyeurope.com do Splitu i Dubrovnika. W dwóch ostatnich można sprawdzić podczas rezerwacji zajętość w samolocie, poprzez możliwość wyboru miejsc. Np. na lot, który mnie intersował w Skyeurope, było 12 zajętych miejsc, także dla mnie zbyt duże ryzyko, ze ten lot też będzie odwołany. Germanwings często pokazuje loty z przesiadką po drodze, także trzeba zwrócić na to uwagę przy wyszukiwaniu. Te bez przesiadki łatwo rozpoznać po czasie przelotu, który trwa ok. 2h. Jeżeli jest podany dłuższy, tzn. że jest z przesiadką i najlepiej poszukać bezpośredniego kilka dni wcześniej lub później. Ja w każdym razie przestałem wierzyć tanim liniom lotniczym i wybieram się do Dubrovnika samochodem, z noclegiem po drodze.
janel2301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janel2301 » 17.06.2009 17:49

za dużo razy mi się wkleiło, bzdety ? siła w grupie, jakby wszyscy poszkodowali zareagowali byłaby szansa na odzkodowania, nigdzie nie ma normalnych lotów chociażby W PODOBNYCH CENACH, 2x tyle min.pozdr

cromaniaczek napisał(a):janel2301 -Ile jeszcze razy napiszesz ze to powinno być nagłośnione w tv , nikt się takimi "bzdetami" nie zajmuje.
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 17.06.2009 20:39

cromaniaczek napisał(a):janel2301 -Ile jeszcze razy napiszesz ze to powinno być nagłośnione w tv , nikt się takimi "bzdetami" nie zajmuje.

Takimi sprawami zajmuje się, UOKiK i Federacja Konsumentów.
Poszkodowani powinni się tam zgłosić w celu uzyskania pomocy i porady.
janel2301
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) janel2301 » 19.06.2009 12:17

cześć,
z połaczeniami jest ciężko. Można jechać autokarem (z gdańska, warszawy itp, koszt ok 500 zł w dwie strony, podróż ponad 30h..), jest też pociag z warszawy do bratyslawy/budapesztu (jedzie całą noc ...)potem można lecieć liniami np malev do chorwacji. Jest też linia Danubewings (słowacka), lotnisko mają np Poprad tatry, latają do splitu. Bilety są 75 eur w jedną stronę. Tylko trzeba tam dojechać.
Znalazłam sie w takiej samej sytuacji i kilka wieczorów kombinowałam.
ps. w takiej cenie jąką oferował Norwegian nic raczej nie znajdziesz.
zerknij na www.esky.pl, może znajdziesz korzystne połaczenie samolotowe.
pozdrawiam,

dudette napisał(a):Witam,
dudette
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudette » 19.06.2009 12:21

Ja najprawdopodobniej wybiore auokar,bo na lot samolotem za ponad 1000zl kasy nie mam...
O odszkodowaniu/rekompensacie nie ma mowy - byłam w biurze praw konsumenta, żeby dostać odszkodowanie za anulowanie lotu, musi on być odwołany 2tyg. wcześniej, jeśli termin jest dłuższy, żadna dodatkowa kasa się nie należy...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Odwołane loty z norwegian'a - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone