Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odwiedzajcie POLSKĘ!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran
Odwiedzajcie POLSKĘ!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2006 12:09

Zapewne wielu z nas spotkało się przy wjeżdzie do Cro z sympatycznymi ludźmi wręczającymi gościom (nam), materiały dotyczące Chorwacji. Czy nie nadszedł czas, aby obcokrajowcy przy wjeździe do Polski, otrzymywali podobne materiały i to nie tylko latem. Może Straż Graniczna lub celnicy oprócz uśmiechu (coraz częstszego) taką ulotkę by z paszportem wręczali? Mapa Polski z zaznaczonymi miejscami wartymi odwiedzenia, najważniejsze informacje dla przybywających, etc
Może i my, będąc ambasadorami Polski za granicą, moglibyśmy takie materiały na granicy otrzymać i w innych krajach je wręczyć ich mieszkańcom. Z dowodami sympatii dla Polaków w Cro i nie tylko spotykałem się bardzo często.

W prowadzonych rozmowach, gdy okazywało się, że w Cro jestem po raz n-ty, twarze rozmówców rozjaśniał uśmiech, a zapewnienie, że za rok prawdopodobnie znowu tutaj będziemy, blask bił jeszcze mocniej.
Chciałbym, aby w naszym kraju odbywały się podobne rozmowy....

Taka ulotka, folder byłaby miłym suwenirem. Co Wy na to?
A może już ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam

FUX
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 14.01.2006 12:30

FUX napisał(a):Zapewne wielu z nas spotkało się przy wjeżdzie do Cro z sympatycznymi ludźmi wręczającymi gościom (nam), materiały dotyczące Chorwacji. Czy nie nadszedł czas, aby obcokrajowcy przy wjeździe do Polski, otrzymywali podobne materiały i to nie tylko latem. Może Straż Graniczna lub celnicy oprócz uśmiechu (coraz częstszego) taką ulotkę by z paszportem wręczali? Mapa Polski z zaznaczonymi miejscami wartymi odwiedzenia, najważniejsze informacje dla przybywających, etc
Może i my, będąc ambasadorami Polski za granicą, moglibyśmy takie materiały na granicy otrzymać i w innych krajach je wręczyć ich mieszkańcom. Z dowodami sympatii dla Polaków w Cro i nie tylko spotykałem się bardzo często.

W prowadzonych rozmowach, gdy okazywało się, że w Cro jestem po raz n-ty, twarze rozmówców rozjaśniał uśmiech, a zapewnienie, że za rok prawdopodobnie znowu tutaj będziemy, blask bił jeszcze mocniej.
Chciałbym, aby w naszym kraju odbywały się podobne rozmowy....

Taka ulotka, folder byłaby miłym suwenirem. Co Wy na to?
A może już ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam

FUX

Pomysł jest super tylko pewnie brak funduszy na sfinansowanie takich ulotek, a szkoda. :(
Zdecydowanie popieram i pozdrawiam.
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.01.2006 12:40

A nie myślisz że jesteśmy mało wiarygodnym nośnikiem promocji Polski jeżdżąc na wakacje do HR czy generalnie zagranicę ? :wink: Proste pytanie pierwszego z brzegu Chorwata: po co mam jechać do Polski skoro ty tam mieszkasz a wolisz przyjechać do mnie ? :twisted:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2006 12:53

Maciej napisał(a):A nie myślisz że jesteśmy mało wiarygodnym nośnikiem promocji Polski jeżdżąc na wakacje do HR czy generalnie zagranicę ? :wink: Proste pytanie pierwszego z brzegu Chorwata: po co mam jechać do Polski skoro ty tam mieszkasz a wolisz przyjechać do mnie ? :twisted:

Odpowiem pytaniem:
A dlaczego Ty jadasz różne potrawy, a nie np. codziennie pomidorową?
Ja już troszeczkę Polskę zjechałem. Miejsc wartych odwiedzenia także parę by się znalazło.
Pozdrawiam
FUX
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 14.01.2006 13:41

Kolega jakoś nie dostrzegl chyba żartobliwego tonu mojej wypowiedzi albo pracuje w Polskiej Izbie Turystyki stąd tak poważny ton :lol:
Porównanie z pomidorówką słabe bo wakacje nie są codziennie, ba dla zdecydowanej większości Polaków przy dobrych wiatrach są raz do roku. Jeżdżąc więc corocznie do HR nie masz alternatywnych wakacji w Polsce stąd mój mały prztyczek :wink: Osobiście Polskę poznaję podczas krótkich weeekendowych wypadów. Dalsze rejony w takich wypadkach często odpadają ale jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2006 16:38

Maciej napisał(a):Dalsze rejony w takich wypadkach często odpadają ale jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia :twisted:

to ja już na wypowiedzi kolegi osobiście nawet przelotnie nie spojrzę ... kolega Maciek ma bardzo fałszywe pojęcie o pewnych sprawch ... powiedziałbym nawet, że nie wie co dobre a co złe ...

1. rowery na Suwaszczyźnie aż po Wiżajny i Szypliszki
2. Spływy Rospudą i Hańczą i kanałem Augustowskim (ale za młodu póki jeszcze były w miarę dzikie), spływ Biebrzą czyli wyprawa na bagno
3. Przepiękne trasy w Bieszczadach i Beskidzie Niskiem śladami Łemków oraz Bojków

Jeśli ktoś odrobił do 22-tki taką lekcję to ma prawo się wypowiadac a nawet i bym powiedział, że bywac ...

A poza tym Maciek młodzi Angole chętnie rypią na chlany weekend do któregoś z obsługiwanych przez tanich przewoźników lotniczych miast. Tanio i ładne dziewczyny (nie to co większośc angielskich maszkar - Keira Knightley i jeszcze kilka inncyh to wyjątki potwierdzające regułę) .. Natomiast młodych Chorwatów, przeciętnie podejrzewam, na to nie stac (chyba, że tato ma apartamenta w najlepszym miejscu) oraz dodatkowo mieszkańców półwyspu bałkańskiego chyba Europa środkowo-wschodnia nie bardzo interesuje - co ich właściwie interesuje to nie wiem - oni chyba mają jakiś swój własny świat - trochę tak jak Cyganie :lol:
(motorki lubią - ale nie jakieś takie przyzwoite maszynki - motorynki takie lubią :D - do przemieszczania się)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2006 16:46

Wg mnie pomysł FUXa sympatyczny, ale czy pamiętacie opowieści "live to ride" ???? Za nasze pieniądze jakiś dupek z ambasady nie był w stanie pomóc w gardłowej sytuacji !!!!...gdzie tu myśleć o ulotkach w tym posranym kraju..... :cry:
Szkoda gadać....
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 14.01.2006 17:47

Slapol - dopiekłeś. Proszę: zmień. To my wszyscy mimo wszystko. Bo są konkretni: dupki, idioci, lenie, ale też inni mniej i bardziej pozytywni :?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.01.2006 18:45

pomysl dobry ale .............

nie ma kasy na socjal, nie ma kasy na dofinansowanie ratujacych zycie lekarstw, nie ma kasy na latanie dziur w drogach

nie mam wiecej pytan i pisac tez przestaje bo coraz bardziej musze zeby zaciskac zeby nie poleciec z grubej rury co o naszym pieknym kraju mysle ...

ja generalnie nie narzekam bo i sie wyksztalcilem jako tako i stac mnie np. na lekarza prywatnego ale widze co sie dzieje w moim bliskim otoczeniu ...

najpierw zadbajmy o byt a pozniej o zBYTki
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.01.2006 19:11

piotrulex napisał(a):pomysl dobry ale .............

nie ma kasy na socjal, nie ma kasy na dofinansowanie ratujacych zycie lekarstw, nie ma kasy na latanie dziur w drogach

nie mam wiecej pytan i pisac tez przestaje bo coraz bardziej musze zeby zaciskac zeby nie poleciec z grubej rury co o naszym pieknym kraju mysle ...

ja generalnie nie narzekam bo i sie wyksztalcilem jako tako i stac mnie np. na lekarza prywatnego ale widze co sie dzieje w moim bliskim otoczeniu ...

najpierw zadbajmy o byt a pozniej o zBYTki

To niech zaczną weryfikować swoje wydatki na nowych doradców Pana Premiera, etc...

Dalej nie piszę , bo się :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

FUX
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.01.2006 21:43

slapol napisał(a):Wg mnie pomysł FUXa sympatyczny, ale czy pamiętacie opowieści "live to ride" ???? Za nasze pieniądze jakiś dupek z ambasady nie był w stanie pomóc w gardłowej sytuacji !!!!...gdzie tu myśleć o ulotkach w tym posranym kraju..... :cry:
Szkoda gadać....

To sobie zmień na nieposrany. :evil: Europa na Ciebie czeka. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2006 21:53

AndrzejJ. napisał(a)::evil: Europa na Ciebie czeka. :wink:

czy Chorwacja też platonie :?: :lol: ... na niego czeka ... ?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 14.01.2006 21:57

bjur napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a)::evil: Europa na Ciebie czeka. :wink:

czy Chorwacja też platonie :?: :lol: ... na niego czeka ... ?

Niestety nie :wink: Na tych co nie lubią swojej ojczyzny czeka tylko Piekło ( europejskie oczywiście :D ).
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 14.01.2006 21:59

slapol napisał(a):Wg mnie pomysł FUXa sympatyczny, ale czy pamiętacie opowieści "live to ride" ???? Za nasze pieniądze jakiś dupek z ambasady nie był w stanie pomóc w gardłowej sytuacji !!!!...gdzie tu myśleć o ulotkach w tym posranym kraju..... :cry:
Szkoda gadać....

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 15.01.2006 01:14

Pomysł równie szlachetny co poroniony :lol:

Bo jak to niby miałoby wyglądać w praktyce? Przyjeżdżam nad Adriatyk do Cro, wynajmuję apartament i... wręczam właścicielowi ulotkę o "raju na ziemi nad Wisłą" - już widzę minę tego gospodina... 8O

Promocja to poważna sprawa, więc ma sens tylko wtedy gdy się ją prowadzi profesjonalnie i na poważnie a rozdawanie ulotek w Cro przez polskich turystów to.... :lol: :lol: :lol:
Nadmieniam że w/w promocja Chorwacji skierowana jest do turystów wjeżdżających do tego kraju (na granicy) a zajmują się tym profesjonalne organizacje, wspierane przez państwo, z określoną koncepcją działania - więc ma to ręce i nogi.

P.S.
A z promocją Polski w Europie wcale nie jest tak źle. W Krakowie dzięki nowym-tanim liniom lotniczym do końca listopada były dzikie tłumy turystów, tak że przez Stare Miasto przecisnąć się nie dało a w hotelach nie było miejsc (nawet tych najdroższych). Wniosek jest prosty - budujmy drogi, autostrady, lotniska, hotele a turyści się pojawią bo póki co to nie mają do Polski jak dotrzeć ani gdzie się zatrzymać
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Odwiedzajcie POLSKĘ!!!
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone