Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odwiedzajcie POLSKĘ!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.01.2006 20:30

:oops: :oops: Wstydzę się :oops: że u nas sa ludzie, co nie uznaja żadnych świetosci .Nikt przyzwoity nie powinien podac wam ręki .Gdzie wyście się wychowali w jakich szkołach, co wam wpoili rodzice ,przynosicie im tylko WSTYD . WSTYD panowie WSTYD.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 20:32

petris napisał(a)::oops: :oops: Wstydzę się :oops: że u nas sa ludzie, co nie uznaja żadnych świetosci .Nikt przyzwoity nie powinien podac wam ręki .Gdzie wyście się wychowali w jakich szkołach, co wam wpoili rodzice ,przynosicie im tylko WSTYD . WSTYD panowie WSTYD.

A o kogo Ci chodzi Petris ?
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.01.2006 22:30

cezarku000 cos ostatnio z Toba jest nie tak . :twisted: Czy zmiana na Andrzeja Jedrka odebrala Ci inteligencje.Mój Andrzej Jedrzej jest inteligentny.I wie co to jest Polska.
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 15.01.2006 23:45

AndrzejJ. napisał(a):Spieprzaj dziadu!!!!!! :wink:
Acha posrany. :D

Myślę że to odebraliście za bardzo dosłownie - jako potwarz. Ja to odebrałem jako żart/parafraza cytatu z "przeciwnika(polityka)" Niezawodnego. Wprawdzie iskrzy czasami między nimi, ale nie na tyle, aby serio obkładać się takimi...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.01.2006 00:00

FUX napisał(a): Dokąd jadę za rok? Do Czech. O jakości przygotowania stoków, kolejkach nawet nie wspominam.
FUX

Dziś byłem tu (ale bez nart) - http://www.skipark.sk/ i też im nic nie brakuje.
Pozdrawiam
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 16.01.2006 00:21

niezawodny napisał(a):
Slapol! Wg mnie ani trochę za ostro nie napisaleś i nic nie musisz zmieniać - bo napisałeś to co większość z nas myśli o III/IV RP - ten kraj faktycznie jest posrany. Trzeba rozróżnić piękno ziemi rodzinnej (Tatry, Sudety, Mazury, Bałtyk itd)jej kultury i historii (tu różnie bywało) od codziennego dziadostwa w jakim przyszło nam żyć. Jakbym mógł przeniósłbym się na stałe np do HR żeby z tym dziadostwem nie mieć więcej do czynienia (zakładając że tam jest inaczej).
I tylko nie prawcie mi tu bajek o patriotyźmie :wink: bo to nie my mamy być dla Polski tylko Polska dla nas a idzie w dokładnie odwrotnym kierunku... Właśnie nie wiele brakło a Mr Dorn vel Kaczor moją żonę zmobilizowałby do wojska bo miał taki kaprys - to jest dla mnie właśnie "posraność" naszego kraju: obywatele są przedmiotem a nie podmiotem własnego kraju. Ja takiego kraju nie potrzebuję i czuję się zwolniony z obowiązku patriotyzmu gdy mój własny kraj ma mnie w d....

Czy w którymś z tych "bajecznych" krajów do porządku których tęsknimy normalni obywatele powiedzą coś takiego? Pewnie tak, ale dużo rzadziej niż u nas gdzie już tego nie można słuchać. Ani to oryginalne, a na pewno przygnębiające. Co tam było pierwsze -wiara, praca,kultura, czy efekt którego zazdrościmy? U nas zadufanie w siebie, nieskuteczna praca, czy wręcz lenistwo i parę innych przywar spowodowało to, że osłabiliśmy się (sąsiedzi tylko na to czekali) gotując taką historię. I jeszcze potem ta "komuna." :? I niestety dalej jest przegięcie w tym kierunku. Sami wybieraliśmy (niektórzy).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.01.2006 18:44

AndrzejJ. napisał(a):
slapol napisał(a):
liwan napisał(a):Slapol - dopiekłeś. Proszę: zmień. To my wszyscy mimo wszystko. Bo są konkretni: dupki, idioci, lenie, ale też inni mniej i bardziej pozytywni :?

Zmieniam :!: Trochę za ostro poszło...a nie takie było założenie. Miałem raczej na myśli posrane "elity rządzące" i decydentów ( z której strony by się nie dorwali do koryta).
Do platona:
Sam sobie zmień :evil: ...najlepiej na North Korea - może tam nie będziesz miał wreszcie dostępu do netu.

Pewno byś sam zmienił kraj ale języków się pewnie nie uczyło? :D
Dla mnie no problem Korea.W Korei też są pewnie fora. :wink: Mógłbym pisac na tych na przykład o genetyce.Podobno te barany co je tam sklonowali są prawdziwe.

Jeśli chodzi o BARANY i KLONOWANIE to chyba pierwszy raz przyznaję Ci rację - to zdecydowanie Twoja specjalność !!!
W dopieprzaniu innym czujesz się jak ryba w wodzie, ale uważaj...bo niedługo znowu będziesz musiał ufundować cyfrówkę i parę książek, żeby przez chwilę traktowano Cię jak normalnego uczestnika forum.
Na tym kończę wypowiedzi w tym wątku i nie sil się na zaczepki - już bez odbioru :!:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 16.01.2006 19:04

:twisted: Wszyscy ci co swoja Ojczyzne nazywaja" zasraną"niech wyjada na Białorus do ukochanych Niemiec. :evil: czy gdziekolwiek ,własciwie sa w naszym kraju naszej ojczyznie zbyteczni. :evil:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 16.01.2006 20:03

slapol napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
slapol napisał(a):
liwan napisał(a):Slapol - dopiekłeś. Proszę: zmień. To my wszyscy mimo wszystko. Bo są konkretni: dupki, idioci, lenie, ale też inni mniej i bardziej pozytywni :?

Zmieniam :!: Trochę za ostro poszło...a nie takie było założenie. Miałem raczej na myśli posrane "elity rządzące" i decydentów ( z której strony by się nie dorwali do koryta).
Do platona:
Sam sobie zmień :evil: ...najlepiej na North Korea - może tam nie będziesz miał wreszcie dostępu do netu.

Pewno byś sam zmienił kraj ale języków się pewnie nie uczyło? :D
Dla mnie no problem Korea.W Korei też są pewnie fora. :wink: Mógłbym pisac na tych na przykład o genetyce.Podobno te barany co je tam sklonowali są prawdziwe.

Jeśli chodzi o BARANY i KLONOWANIE to chyba pierwszy raz przyznaję Ci rację - to zdecydowanie Twoja specjalność !!!
W dopieprzaniu innym czujesz się jak ryba w wodzie, ale uważaj...bo niedługo znowu będziesz musiał ufundować cyfrówkę i parę książek, żeby przez chwilę traktowano Cię jak normalnego uczestnika forum.
Na tym kończę wypowiedzi w tym wątku i nie sil się na zaczepki - już bez odbioru :!:

Ponieważ tak ze mną flirtujesz więc ci napiszę ,że jako normalny uczestnik forum traktujący to forum jako zabawę mogłem co nieco dać rzeczowego dla forumowiczów chcących się bawić w konkurs.Oczywiście całkowicie bezinteresownie co pewnie zauważyłeś .
Tobie też tego życzę byś się czuł normalnym uczestnikiem tego forum i normalnym obywatelem tego kraju.
Bajobongo Slapciu. :wink:
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 17.01.2006 09:17

Ale się na forum porobiło :lol: Takiej słownej agresji to nawet w wątku "o Gotovinie" nie było :lol:

ps. z tą promocją naszego kraju to może wypowie się ktoś kto na stałe mieszka za granicą ? Nię sądzę żeby np. reklamy Bułgarii na Eurosporcie można było oglądać w tym kraju. Może podobnie jest z reklamą naszego kraju ??
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 17.01.2006 09:41

petris napisał(a)::twisted: Wszyscy ci co swoja Ojczyzne nazywaja" zasraną"niech wyjada na Białorus do ukochanych Niemiec. :evil: czy gdziekolwiek ,własciwie sa w naszym kraju naszej ojczyznie zbyteczni. :evil:

Jestem jak najbardziej za.
I dodam że zanim wyjadą to niech nam forum nie zasrywają swoim marazmem i frustracją.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.01.2006 10:36

Jeżeli ktoś z Was ma w zwyczaju zostawianie w podzięce suvenirów dla gospodarzy to róbcie jak my. Zamiast np. flaszki wódki, piwa, czegoś tam jeszcze - to daję w prezencie album o Małopolsce lub Krakowie. Prócz zdjęć zawsze jest tam trochę opisanej historii regionu, miasta itd. Z tego nie tylko cieszą się dorośli ale z zainteresowaniem przegladają to ich dzieci. I to też jest promocja naszego kraju. :)

Pozdrawiam :wink:
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 17.01.2006 11:31

Niezły pomysł, nawet jeśli założyć że suwenir taki będzie "jednorazowy", a przecież tak nie musi być. 8)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 17.01.2006 13:36

petris napisał(a)::twisted: Wszyscy ci co swoja Ojczyzne nazywaja" zasraną"niech wyjada na Białorus do ukochanych Niemiec. :evil: czy gdziekolwiek ,własciwie sa w naszym kraju naszej ojczyznie zbyteczni. :evil:

Powiedz to tym dzieciom co głodne przychodzą do szkoły, ich rodzicom którzy muszą na to patrzeć i tym wszystkim naszym rodakom którzy tułają się po świecie za chlebem bo w ojczyźnie nie mają szans.
A wspomnę jeszcze o naszych rodakach w Kazachstanie i na Syberii, którzy znaleźli się tam "za ojczyznę" właśnie a dziś ojczyzna ta odmawia im prawa powrotu.
A odnośnie proponowanej przez Ciebie emigracji to jest to zbieżne z polityką naszego rządu (tego i poprzednich), który zachęca swych obywateli do szukania pracy za granicą (sic!) dzięki możliwościom jakie daje nam członkostwo w UE.
Słyszałem też wypowiedzi Pana Religi że jak np. lekarze wyjadą z Polski to na ich miejsce przyjmie się lekarzy z Ukrainy... Czyli uczmy się już ukraińskiego :) albo emigrujmy bo taki stosunek ma do nas nasza ukochana ojczyzna...
qqryq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qqryq » 17.01.2006 13:52

niezawodny napisał(a): albo emigrujmy bo taki stosunek ma do nas nasza ukochana ojczyzna...

Zastanawiam się tylko co Ty jeszcze robisz w tej 'ukochanej/zasranej' ojczyznie skoro tak Ci źle, a jak sam piszesz dzięki "możliwościom jakie daje nam członkostwo w UE" można śmiało emigrować ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Odwiedzajcie POLSKĘ!!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone