Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Odwiedzajcie POLSKĘ!!!

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.01.2006 01:51

Mimo wszystkich trudności zawinionych przez POLITYKÓW wyniesionych
do władzy przez NAS SAMYCH - "róbmy swoje" (Młynarski)
Do naszego kraju (do Krakowa wg niezawodnego zjeżdżają dzikie tłumy) :wink: i bardzo dobrze :lol: -ktoś na nich zarabia i nie musi "kaczorów"
prosić o "becikowe" , a przyszłego wice- premiera Leppera :cry: o zasiłek.
Wczoraj rozpoczęły się ferie- na trasie do Krynicy sznur warszawiaków
(i nie tylko), a na wyciągach narciarskich od 1 do 14 stycznia przeważała
"gwara rosyjska" więc jednak nie jest tak źle(slapku) w tym posranym kraju
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2006 15:00

liwan napisał(a):Slapol - dopiekłeś. Proszę: zmień. To my wszyscy mimo wszystko. Bo są konkretni: dupki, idioci, lenie, ale też inni mniej i bardziej pozytywni :?

Zmieniam :!: Trochę za ostro poszło...a nie takie było założenie. Miałem raczej na myśli posrane "elity rządzące" i decydentów ( z której strony by się nie dorwali do koryta).
Do platona:
Sam sobie zmień :evil: ...najlepiej na North Korea - może tam nie będziesz miał wreszcie dostępu do netu.
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 15.01.2006 15:50

U nas Kołobrzeg nawet zimą obłożony.

FUX napisał(a):W prowadzonych rozmowach, gdy okazywało się, że w Cro jestem po raz n-ty, twarze rozmówców rozjaśniał uśmiech, a zapewnienie, że za rok prawdopodobnie znowu tutaj będziemy, blask bił jeszcze mocniej.
FUX

o szerokości uśmiechu chorwatów możesz poczytać w dziale "Ceny 2006"
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2006 16:39

magiq napisał(a):U nas Kołobrzeg nawet zimą obłożony.

FUX napisał(a):W prowadzonych rozmowach, gdy okazywało się, że w Cro jestem po raz n-ty, twarze rozmówców rozjaśniał uśmiech, a zapewnienie, że za rok prawdopodobnie znowu tutaj będziemy, blask bił jeszcze mocniej.
FUX

HE, HE..

To przejedź się do np. Zieleńca i spójrz, jak nas nasi rodacy kroją.
Mam porównanie. Pobyt 2004/2005 Zieleniec, 2005/2006 Czechy na nartach. Czechy tańsze o ponad 1/3 w stosunku do Zieleńca za analogiczny pobyt. Dokąd jadę za rok? Do Czech. O jakości przygotowania stoków, kolejkach nawet nie wspominam.

Może wypadzik nad polskie morze? Już gdzieś opisałem w zeszłym roku.

Dlatego włożyłem kij w mrowisko. Może nasi kochani restauratorzy i hotelarze zejdą troszkę na ziemie i spowodują, że tak dużego odpływu krajowych turystów nie będzie.
Całe szczęście, że zabytkami i przyrodą nie musimy się wstydzić, ale za niektórych ludzi na pewno.

FUX
magiq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magiq » 15.01.2006 18:25

FUX napisał(a):
magiq napisał(a):U nas Kołobrzeg nawet zimą obłożony.

FUX

HE, HE..

To przejedź się do np. Zieleńca i spójrz, jak nas nasi rodacy kroją.
Mam porównanie. Pobyt 2004/2005 Zieleniec, 2005/2006 Czechy na nartach. Czechy tańsze o ponad 1/3 w stosunku do Zieleńca za analogiczny pobyt. Dokąd jadę za rok? Do Czech. O jakości przygotowania stoków, kolejkach nawet nie wspominam.

Może wypadzik nad polskie morze? Już gdzieś opisałem w zeszłym roku.

Dlatego włożyłem kij w mrowisko. Może nasi kochani restauratorzy i hotelarze zejdą troszkę na ziemie i spowodują, że tak dużego odpływu krajowych turystów nie będzie.
Całe szczęście, że zabytkami i przyrodą nie musimy się wstydzić, ale za niektórych ludzi na pewno.

FUX

Zawsze się chciałem wybrać do Zieleńca ale narty planuje na ostatnią chwilę i z tego powodu miałem problem z noclegiem, jak mają obłożenie to kasują ale z tego co kojarzę to chyba niemców tam sporo, a z polskich plusów to Białka może być dobrym przykładem jakości do ceny, a tak naprawdę realnie licząc gdyby nie dojazd najtaniej jest we Włoszech i Austrii ale tam to już przemysł.
A bałtyk reklamować :!: bo swój urok ma.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2006 19:22

[/quote]
Zawsze się chciałem wybrać do Zieleńca ale narty planuje na ostatnią chwilę i z tego powodu miałem problem z noclegiem, jak mają obłożenie to kasują ale z tego co kojarzę to chyba niemców tam sporo, a z polskich plusów to Białka może być dobrym przykładem jakości do ceny, a tak naprawdę realnie licząc gdyby nie dojazd najtaniej jest we Włoszech i Austrii ale tam to już przemysł.
A bałtyk reklamować :!: bo swój urok ma.[/quote]

No to jesteś w błędzie. W Zieleńcu to bywają Niemcy ale z gatunku tych, których nie stać na Włochy, Niemcy czy Austrię. Karnet w Czechach to ca. 800 PLN za 4 osoby za 6 dni. Tyle samo co w Austrii czy Włoszech, tyle tylko, że tam za 6 dni ale....... na 1 osobę.
Co oznacza wg. Ciebie dobry stosunek jakości do ceny?
Austria. Kwatera w rozsądnej odległości od górek 800 do 1000 Euro za 4 osoby (apartament).
Sprawę jedzenia można rozwiązać w różny sposób. Drożej lub taniej.
I tak wychodzi ca. z 2000 do 2500 licząc skromnie za tydzień.
Nadal twierdzę, że najlepszy stosunek jakości do ceny na tą chwilę oferują Czesi.
Pozdrawiam
FUX
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 19:51

slapol napisał(a):
liwan napisał(a):Slapol - dopiekłeś. Proszę: zmień. To my wszyscy mimo wszystko. Bo są konkretni: dupki, idioci, lenie, ale też inni mniej i bardziej pozytywni :?

Zmieniam :!: Trochę za ostro poszło...a nie takie było założenie. Miałem raczej na myśli posrane "elity rządzące" i decydentów ( z której strony by się nie dorwali do koryta).
Do platona:
Sam sobie zmień :evil: ...najlepiej na North Korea - może tam nie będziesz miał wreszcie dostępu do netu.

Pewno byś sam zmienił kraj ale języków się pewnie nie uczyło? :D
Dla mnie no problem Korea.W Korei też są pewnie fora. :wink: Mógłbym pisac na tych na przykład o genetyce.Podobno te barany co je tam sklonowali są prawdziwe.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 15.01.2006 19:53

slapol napisał(a):

Do platona:

Slapol! Wg mnie ani trochę za ostro nie napisaleś i nic nie musisz zmieniać - bo napisałeś to co większość z nas myśli o III/IV RP - ten kraj faktycznie jest posrany. Trzeba rozróżnić piękno ziemi rodzinnej (Tatry, Sudety, Mazury, Bałtyk itd)jej kultury i historii (tu różnie bywało) od codziennego dziadostwa w jakim przyszło nam żyć. Jakbym mógł przeniósłbym się na stałe np do HR żeby z tym dziadostwem nie mieć więcej do czynienia (zakładając że tam jest inaczej).
I tylko nie prawcie mi tu bajek o patriotyźmie :wink: bo to nie my mamy być dla Polski tylko Polska dla nas a idzie w dokładnie odwrotnym kierunku... Właśnie nie wiele brakło a Mr Dorn vel Kaczor moją żonę zmobilizowałby do wojska bo miał taki kaprys - to jest dla mnie właśnie "posraność" naszego kraju: obywatele są przedmiotem a nie podmiotem własnego kraju. Ja takiego kraju nie potrzebuję i czuję się zwolniony z obowiązku patriotyzmu gdy mój własny kraj ma mnie w d....
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 19:57

niezawodny napisał(a):
slapol napisał(a):

Do platona:

Slapol! Wg mnie ani trochę za ostro nie napisaleś i nic nie musisz zmieniać - bo napisałeś to co większość z nas myśli o III/IV RP - ten kraj faktycznie jest posrany. Trzeba rozróżnić piękno ziemi rodzinnej (Tatry, Sudety, Mazury, Bałtyk itd)jej kultury i historii (tu różnie bywało) od codziennego dziadostwa w jakim przyszło nam żyć. Jakbym mógł przeniósłbym się na stałe np do HR żeby z tym dziadostwem nie mieć więcej do czynienia (zakładając że tam jest inaczej).
I tylko nie prawcie mi tu bajek o patriotyźmie :wink: bo to nie my mamy być dla Polski tylko Polska dla nas a idzie w dokładnie odwrotnym kierunku... Właśnie nie wiele brakło a Mr Dorn vel Kaczor moją żonę zmobilizowałby do wojska bo miał taki kaprys - to jest dla mnie właśnie "posraność" naszego kraju: obywatele są przedmiotem a nie podmiotem własnego kraju. Ja takiego kraju nie potrzebuję i czuję się zwolniony z obowiązku patriotyzmu gdy mój własny kraj ma mnie w d....

Spieprzaj dziadu!!!!!! :wink:
Acha posrany. :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2006 20:08

[/quote]
Acha posrany. :D[/quote]

Andrzeju J. czy kim tam jesteś.
Czyż nie nadszedł czas, aby przenieść się na forum dyskusyjne, które poziomem będzie odpowiadało błyskotliwości Twojej powyższej wypowiedzi?
Nikt zapewne nie będzie Cię tutaj opłakiwał. Żegnaj na wieki.

Nie pozdrawiam.

FUX
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 20:10

FUX napisał(a):

Acha posrany. :D[/quote]

Czyż nie nadszedł czas, aby przenieść się na forum dyskusyjne, które poziomem będzie odpowiadało błyskotliwości Twojej powyższej wypowiedzi?

Nie pozdrawiam.

FUX[/quote]
Nie do ciebie Fux więc spływaj szybko motorówką .
P>S
Jak z tym podobieństwem do Krakuscity.Klony z Korei ? :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2006 20:12

AndrzejJ. napisał(a):
FUX napisał(a):

Nie pozdrawiam.

FUX[/quote]
P>S
Jak z tym podobieństwem do Krakuscity.Klony z Korei ? :wink:[/quote]
A co?
Pierwsze słyszę, że to Twoje prywatne forum!!! Sam spadaj.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 20:15

FUX napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):
FUX napisał(a):

Nie pozdrawiam.

FUX

P>S
Jak z tym podobieństwem do Krakuscity.Klony z Korei ? :wink:[/quote]
A co?
Pierwsze słyszę, że to Twoje prywatne forum!!! Sam spadaj.[/quote]

Chyba niepiśmienny i nieczytaty jesteś? Miałeś spływać,nie spadać. :D
A co z tym klonem?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.01.2006 20:21

[/quote]

A co z tym klonem?[/quote]

No i potwierdzają się moje obserwacje, że jak ktoś nie ma nic sensownego do przekazania, to wychodzi z niego prostak, który poza chamskimi odzywkami nic innego nie potrafi.

Moja rada, abyś zmienił forum jest cały czas aktualna.

FUX

P.S. Może Sejm będzie dla Ciebie odpowiednim miejscem. Kolegów tam na pewno znajdziesz, a wybory przewidują na wiosnę.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 15.01.2006 20:27

FUX napisał(a):

A co z tym klonem?[/quote]

No i potwierdzają się moje obserwacje, że jak ktoś nie ma nic sensownego do przekazania, to wychodzi z niego prostak, który poza chamskimi odzywkami nic innego nie potrafi.

Moja rada, abyś zmienił forum jest cały czas aktualna.

FUX

P.S. Może Sejm będzie dla Ciebie odpowiednim miejscem. Kolegów tam na pewno znajdziesz, a wybory przewidują na wiosnę.[/quote]
I potem się dziwią ,że Chorwaci nas nie lubią. :wink:
Ani luzu,ani poczucia humoru,ani sensu w dyskusji. :D
Motorówka mu sens życia przesłoniła. :D :D :D
Jak będzie w Chorwacji będzie mowic do motorówki,spać z motorówką,jeżdzić na motorówce,siedzieć w motorówce. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Odwiedzajcie POLSKĘ!!! - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone